• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Erdoğan Başkanları Uyardı lüksten, şatafattan, kibirden uzak durun

Erdoğan Başkanları Uyardı lüksten, şatafattan, kibirden uzak durun
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyelerimizin işleri artık toparlama, çukurları kapatma, üst yapıya yönelik icraatlarla şehri güzelleştirme zamanı gelmiştir.

Halkın tepkisini çeken her türlü tavırdan, davranıştan, lüksten, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız. Seçime kadar tamamen bu anlayışla sıkı bir çalışma yürütmeliyiz." dedi.

 

Son dakika haberleri...
 
Ak Parti Akdeniz Bölgesi Belediye Başkanları Toplantısı, Manavgat'ta bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Ak Parti MYK Üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alaaddin Varol, Adana, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla il genel meclisi temsilcileri katıldı.
 
Toplantıya katılan yerel yöneticilere Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı sinevizyon aracılığıyla iletildi. Yerel seçimlere bir yıl kaldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları söyledi:
 
"2019'da sadece seçimi kazanmakla yetinmeyip, aynı zamanda mümkün olan en yüksek oy oranına da ulaşmak mecburiyetindeyiz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 barajı vardır. Martta mahalli idareler, kasımda milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sistemiyle ilgili seçim yapılacağı için ilk sonucun diğerini etkilemesi kaçınılmazdır. Onun için şimdiden sahayı adım adım gezmeye başlamamız gerekiyor. Belediyelerimizin işleri artık toparlama, çukurları kapatma, üst yapıya yönelik icraatlarla şehri güzelleştirme zamanı gelmiştir. Seçime kadar tamamen bu anlayışla sıkı bir çalışma yürütmeliyiz. Belediye başkanlarımızla birlikte belediye meclis üyelerimiz il ve ilçe teşkilat ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarıyla birlikte faaliyetlere etkin şekilde katılmalıdır. Topumun her kesimine yönelik ayrı ayrı etkinlikler planlanmalı ve icra etmeliyiz. Çalmadık kapı, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacak şekilde bu süreci seçim gününe kadar aralıksız devam ettirmeliyiz. Belediye personelinin vatandaşla olan ilişkisinin memnuniyet düzeyini daha da yükseltmeliyiz. Halkın tepkisini çeken her türlü tavırdan, davranıştan, lüksten, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız."
 
'ÇITAYI BİR TIK DAHA YUKARI ÇEKMEK ZORUNDAYIZ'
 
Toplantıda konuşan Erol Kaya, Türkiye'de 1398 belediyenin bulunduğunu, bunların 884'ünün Ak Partili olduğunu hatırlatarak, belediyeler için imtihanların bittiğini, karne alma döneminin geldiğini söyledi. 2019'da hem yerel yönetimler, hem de milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Kaya, "Türkiye 2019'da yüzde 50+1'i istiyorsa, bunu önce yerelde gerçekleştirmek ve Mart 2019'da 50+1'i biz belediyelerde almak zorundayız. Bunun için bize ait olan çıtayı bir tık daha yukarı çekmek zorundayız. Son rötuşları, son yol hazırlıklarını ve sahayı toparlamamız gereken bir süreçteyiz" dedi.
bursaolay
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39