• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Erdoğan: Bunlarda nankörlük var ihanet var ne istersen var

Erdoğan: Bunlarda nankörlük var ihanet var ne istersen var
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Kanal 24'te Gazeteci Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtladı...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları... 

-Bu seçim sistemlerindeki gelişmelere baktığımız zaman bildiğiniz gibi İlçe Belediye Başkanlığı seçim adaylığından tutun, İl Belediye Başkanlığı seçim adaylığına ve oradan tabi milletvekili seçim adaylığı ve en sonunda da şimdi Cumhurbaşkanlığı seçim adaylığına girmiş bulunuyoruz. Tabi siyasetin içerisinde de 40 yıllık geçmiş var. hep bu siyasetin içerisinde geçti. Siyasette çıraklığı da yaşadık, kalfalığı da yaşadık, ustalığı da yaşıyoruz. Çünkü siyaseti bir insan yönetme sanatı olarak ele aldığımız zaman bu seçimin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor. 

-Abdullah beyi engellemek için herşeyi yaptılar. Şimdi iş çok farklı. Burada öyle bir güzellik var ki bir taraftan cumhurbaşkanını halk seçecek, parlamentosunu halk oluşturacak. Halkı kendi seçtikleri yönetecek. 

-(İstanbul mitingi) Doğup büyüdüğüm vilayet İstanbul. İstanbul bir başka ama İstanbul'da yaşyanlar kıymetini tam bilemediler. İstanbulaşkım, sevdam herşeyim. 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Kimsenin girmediği yerlere biz girdik. istanbul'u ciddi manada o zaman değiştirmeye başladık. 

-Meydanlara niye çıkılır? Diğer arkadaşların da ne yapacaklarını söylemeleri lazım. Ben gelirsem şunu yapacağım diyoruz. Kalkıp da bir aday ben yolla uğraşmam derse bu şunu ortaya koyar. Demek ki siz hizmete değil efendiliğe talipsiniz. 

Ben sayın Başbakanla haftada bir rutin görüşmemin olmasıyla yetinmeyebilirim. Farklı bir çalışma esası da getirebiliriz. 

-Anayasa 104: Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu kadar net. Bu ülkede kim yaşıyorsa tamamının birliğini temsil eder. Basit bir görev değil bu. Orada yan gelip yat böyle bir şey olmaz. Her hafta biz cumhurbaşkanımızla rutin görüşmelerimizi yaparız. Belki bunun dışında bakanlar kuruluna katılmak suretiyle o havayı farklı hale getirmek olabilir. Cumhurbaşkanı o kadar rahat olamaz. Zaten ülkenin sorunlarını kendinde hissedemiyorsa seçim yapılmasının hiç bir anlamı yok. 

-(Başkanlık sistemi) Gelişmiş ülkelerin genelinde başkanlık sisteminin olması anlamlıdır. Bizim artık burada bir sıçrama yapmamız lazım. Bir sistem değişikliğine gitmemizde fayda var. Ben görüyorum ki bu seçimde milletim başkanlık sistemini benimseyecek ve konuşmaya başlayacak. 

-(Yurt dışındaki seçmenler) Yaşanan sorun seçmenden değil YSK'dan çıktı. Randevu sistemi diye bir şey çıkardılar. Bizim kolaylaştırıcı olmamız lazım. 

-(Pensilvanya'nın Ekmel oyunu) Biz yıllardır siyaseti yapıyoruz. Bu işin nerede tezgahlandığı belli. Pensilvanya bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. Onun hareket mekanizmaları var. Şu anda CHP, MHP bunlardan bir tanesi. Malum medya var. Onlarla beraber hareket ediyorlar. Biz çizgimiz neyse sonuna kadar yolumuza devam ettik. İsrail ortada. Pensilvanya da ortada. Pensilvanya'dan İsrail'in bu kıyımına karşı bir cümle beddua duydunuz mu? 

-Kendileri için ne kadar çıkış yolu arasalar da bazı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Emniyetteki paralel yapı ortaya çıkmaya başladı. Tuzlukların hepsi Çağlayan'a aktı. Öyle zannediyorum ki savcılar bununla ilgili dava açacaktır. Senin milletvekili olman nezarethaneye girme hakkını sana vermez. Orada şov yapma hakkını sana vermez. 

-İşin henüz başında olduğunu söylemem lazım. Yargı şimdi gereğini yapmaya başladı. Gezi olayları 17-25Aralık bu ülkede bir darbe girişimidir. Bunlar başarılı olsaydı Pensilvanya'daki burada başka havayla gelecekti. Şahsımla ilgili kayıtlar giren'dönemin başbakanı.' Benim uluslarası yaptığım telefon görüşmelerini dinliyor. Kim bilir bunu ondan sonra nereye servis ettiler. Bunların şirazesi kaçmış. Eski adalet bakanımla enerji bakanım arasında geçen dinlendi. 

-Şifreleri şu anda tamamen çözdük diyemem çözmeye başladık. Onlar rahat duracak mı? Diyemem. Onlar son çırpınışlarını yapıyorlar. Bu can bu tenden oldukça ulusal güvenliğimizi tehdit eden paralel yapı ve benzerleriyle mücadeleye devam edeceğim. İki de bir Bahçeli konuşuyor ya Türkmenler diye. Yardım tırlarını çevirenler kimdi? Paralel yapı. Böyle bir şey olabilir mi? 

-Bunlarda nankörlük var ihanet var ne istersen var. Devleti çalıştırmamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. 

-(Çözüm süreci) Kürt kardeşlerimin sorunlarıyla ilgili oalrak 2005'te Diyarbakır'da açıklamam olmuştuç Çözüm sürecine adımlar attık. Şu anda da çözüm sürecine yönelik bir yasal düzenlemeyle birlikte cumhurbaşkanımız da onadı. Çözüm süreci yasal zemini olarak halkımıza hizmet vermeye başladı.Burada hedefler var. Özellikle doğudaki arkadaşlarımızın güvenliği huzuru. Bunun yanında silahsızlanma herklesin kendi evlerine dönmesi... 

(Milletim seçimden sonra bunu konuşmaya başlayacak): Bakıyorusunuz mesela Amerika'daki Başkanlık sistemi farklı, faraza Arjantin'de farklı. Ama bir şey var; gelişmiş ülkelerin genelinde Başkanlık sisteminin olması anlamlıdır. Yarı-Başkanlık sisteminin olması anlamlıdır. Bizim artık burada bir sıçrama yapmamız lazım. Bizim artık sistem değişikliğine gitmemizde fayda var. Kaldı ki buna Allah rahmet eylesin Turgut Bey dillendirenlerden bir tanesiydi. Daha sonra bunu Sayın Demirel de dillendirdi. Nedense biz dillendirince birileri rahatsız olmaya başladı. Ama ben görüyorum ki milletim Başkanlık sistemini bu seçimle beraber benimseyecek ve konuşmaya başlayacak. Diyecek'ben Cumhurbaşkanı seçiyorum. Madem Cumhurbaşkanı'nı seçiyorum, niye Başkan seçmeyeyim.' Bundan sonra Başkanı seçecek. Yani bunu farklı yerlere çekenlere de gereken cevabı verecek. Ve tabi Başkanlık sisteminin ne içerdiği çok daha açık, net bu tartışmalarla beraber ortaya çıkacak. 

-Yurt dışı seçmeninden kaynaklanmıyor bu düşük katılım. Maalesef bu YSK'dan kaynaklanıyor. Kusura bakmasınlar, bir randevü diye bir olay çıkardılar, bu randevu olayı herşeyi alt üst etti. Ya vatandaş randevu almak vs. bu işlerle uğraşır mı ya? Bunun demokratik hakkını kendisine ver. Üç gün, dört gün sağolun oy kullanma imkanı verdiniz ama burada olması gereken bir şey vardı. Şuana gördüğümüz o ki yüzde 10'u zor aşacak. 
Şuanda Türkiye'deki kamuoyu araştırmalarında katılım yüksek gözüküyor. Eğer kamuoyu araştırmalarındaki rakam yanılma payı olmazsa yüzde 90'ın altında gözükmüyor. 

-Bunu anlamamak için siyasetin içinde bulunmamak gerekirdi. Bu işin nerede tezgahlandığı belli. Bunu biz söyledik, ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Pensilvanya şuanda bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. Onun da şuanda buradaki hareket noktasındaki mekanizmaları var. şuanda CHP, MHPbunlardan bir tanesi. Tabi bu monşer aday da bunların bir tanesi oldu. Tabi bir de Türkiye'deki bunların medyası, malum medya. Onlarla beraber hareket ediyorlar. Ve müşterek olarak bu çalışmayı sürdürürken burada bunu çok açık söylemem lazım; faiz lobisi de yine aynı şekilde bunların yanında yerini almış vaziyette. Bunlar 30 Mart'ta malum bunu yine yaptılar. Bakın çok enteresandır; bize karşı CHP'nin güçlü olduğu yerde CHP'yi desteklediler, MHP'nin güçlü olduğu yerde MHP'yi desteklediler, BDP'nin güçlü olduğu yerde BDP'yi desteklediler. Bunlarda böyle bir çizgi söz konusu değil. Yalpalıyorlar, herşey olabilir. Fakat biz, çizgimiz neyse bu çizgimizde sonunda kadar hiçbir sapma yapmadan yolumuza devam ettik. 

Ben burada önemli olan bir şeyi söylemem lazım; şimdi İsrail ortada. Pensilvanya, o da ortada. Pensilvanya'dan İsrail'in bu kıyımına karşı ciddi bir açıklama duydunuz mu? Onlara beddua eden, onları lanetleyen bir şey duydunuz mu? 

-' İnlerine girilecektir' tespitimizden sonra bazı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Şuanda paralel emniyetteki yapı ortaya çıkmaya başladı. Ve bunlar ortaya çıkınca şovmenler de ortaya çıkmaya başladı. Tuzluklar, muzluklar hepsi Çağlayan'a aktı. Tabi oraya gelenlerin hepsi suç işledi. Öyle zannediyorum ki savcılar bunlarla ilgili de gerekli davayı açacaktır. Senin milletvekili olman nezarethaneye girme hakkını vermez. Orada gelip onlarla beraber şov yapma hakkını vermez. Orada sadece nezarethanede olanlarla görüşme hakkı avukatlarındır. Senin böyle bir hakkın yok. 

(Paralel operasyon): Paralel vesayetin şifrelerini çözdük, operasyonlar devam edecek. Ama daha işin henüz başında olduğumuzu da söylemem lazım. Sağolsun burada geçmişte olanlar ortadaydı, şimdi de yargı gereğini yapmaya başladı. Çünkü Gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık bunlar tamamiyle bu ülkede bir darbe girişimidir. Ve bu darbe girşimi akamete uğramıştır. Eğer bunlar başarılı olabilseydi Pensilvanya'daki buraya başka bir havayla gelecekti. Ve şahsımla ilgili biliyorsunuz kayıtlara giren şey;'dönemin Başbakan'ı.' Düşünebiliyor musunuz? Belgelerin içinde çıktı bunlar. Daha ilerisini söylüyorum; benim uluslar arası yaptığım telefon görüşmelerimi adamlar dinliyor. Yanımdaki danışmanım, aynı zamanda tercümanım o diyelim ki Ortadoğu ile yaptığımız görüşmeleri dinliyorlar. Bunların şirazesi kaçmış.Onlar şuanda inanıyorum ki; inşallah son çırpınışlarını yapıyorlar. 

Milletim Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı görevini verirse şunu bilmelerini isterim ki; bu can bu tende oldukça ulusal güvenliğimiz tehdit eden bu paralel yapı ve benzer unsurlarla mücadele etmeye kesinlikle sonuna kadar devam edeceğim. Çünkü; şu son iki-üç senede olanları gördükten sonra benim milletim buna layık değil. Milletimin bu bedeli de asla ödememesi gerekir. Mesela bunlardan çok önemli bir tanes; ikide bir Bahçeli konuşuyor ya; Türkmenler falan filan. Biz Türkmenlere insani yardım götürürken Adana'da MİT'in tırlarını çeviren kimdi? Paralel yargı ve maalesef paralel güvenlik. Yere yatırıp dövdükleri kimdi? MİT'te olan asker ve MİT'in elemanları. Onu dövüyorlar orada. Ve savcı çıkıyor tır'ın üstüne, ne var ne yokonları kontrol ediyor. MİT'in aracını arayamazsın, böyle bir yetkin yok. 

Böyle bir yapılanmanın başladığını referandum arkasından yapılan atamalarda maalesef hissettik. Atamalar yapılırken'ya nereye gidiyoruz' diye baktım, maalesef orada bazı Bakanlıktaki arkadaşlarımızın gafleti bize böyle bir bedeli ödetti. 

-7 Şubat olayı çok manidardır. Beni hakikaten çok çok rahatız eden, şu anda bunu açıklayamacağım bir süreçti. Devletin en hassas yeri; istihbaratı sen körertmeye çalışıyorsun.tabi burada gerekli tedbirler ortaya koyduk. Ki o gün ortaya koyduğum tedbirleri özellikle Hakan Bey çok iyi bilir. Sadece o değil tabi; bundan önceki arkadaşlarım da. Yani müsteşar olarak görev yapan arkadaşlarımız da. Şimdi bu insanlar Oslo'ya gitti görüşmeler yaptılar. Yani istihbarat teşkilatının başında olan insanlar veya mensuplarının zaten görevi budur. Dünyanın her yerinde böyledir. Sen bunu yargı mensubu olarak bilmiyorsan yazıklar olsun. Ha biliyorsan o zaman da demek ki burada bir kasıt var. onlara bu tür görevi veren bir Başbakan, onlara sahip çıkmazsa, mesai arkadaşına sahip çıkmazsa o zaman bu da makama ihanettir. Aldığımız sorumkluluğa ihanettir. Biz buna evet diyemezdik, demedik ama şimdi bakın herşey yavaş yavaş çözülmeye başladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39