• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Erdoğan Cebindeki Anketi Açıkladı - VİDEO

Erdoğan Cebindeki Anketi Açıkladı - VİDEO
Başbakan Erdoğan, Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesi havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili AK Parti'nin oylarının düştüğü yönündeki bir anketle ilgili soru soran gazeteciye cebinden çıkardığı anketle yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıkladığı ankete göre; AK Parti yüzde 47.7, CHP yüzde 28.5, MHP yüzde 14.4, BDP ise 5.9.

Erdoğan, tutukluluk süreleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Tutukluluk süresini 5 yıla indirme kararı aldık” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle: 

Sayın Merkel'in davetine icabetle Almanya'ya hareket edeceğiz. Merkel ile bir çalışma yemeğimiz olacak. Bunun ardından yine sosyal demokrat partinin lideri Gabriel ile bir görüşmemiz olacak. Ayrıca Almanya dışişleri Bakanı ile yine bir görüşmemiz olacak. Bunların dışında Almanya'daki vatandaşlarımızla yarın akşam şöyle geniş kapsamlı bir büyük salon toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu akşam da yine Hollanda'dan gelecek bir grup değişik siyasi partilere mensup milletvekilleriyle görüşmelerimiz söz konusu. 

Tabi Almanya ile köklü bir dostluğumuz tarihimiz var. bir çok alanda yakın işbirliği içindeyiz. Üç milyonu aşkın soydaşımız Almanya'da yaşıyor. Bunların da yaklaşık 1 milyona yakını Alman vatandaşı. Geçtiğimiz yıl iki ülke dışişleri bakanları eş başkanlığında, 2014 yılı Türk Alman bilim yılı ilan edildi. Bu ziyaretim ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerin, çok yönlü ve kapsamlı ilişkilerin her alanda ileriye götürülmesine yönelik büyük bir önem arz ediyor. Şu anda Almanya federal parlamentosunda 11 Türk bulunuyor. Bu tabi önemli bir gelişme. Kabinede ise ilk kez Türkiye kökenli bir devlet bakanı yer alıyor. 

Almanya'daki yerleşik Türklerin sahip olduğu firmaların sayısı 80 bine yaklaşmıştır. Yıllık cirosu 40 milyar avrodur. Çalıştırdıkları personel sayısı 400 bine ulaşmıştır. Merkel ile Türk toplumunun sorunları ve beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulunmayı düşünüyorum. Ortak projeler üretmelerine, Türk ve alman gençlerinin bilim adamlarıyla sanatçılar arasındaki etkileşimin artmasına önem veriyoruz.Son yıllardaki bu kriz ortamına rağmen Türkiye ile Almanya arasındaki iktisadi istikrar bozulmamıştır. Ticaret hacmimiz artıyor. İş adamlarımız arasında gün geçtikçe yeni ticari ortaklıklar kuruluyor. Vize muafiyeti meselesini de en kısa zamanda aşmayı arzuluyoruz. Bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacağım. 

Erdoğan ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Ekonomide alınacak önlemlere dair Erdoğan, 'Türkiye-İran arasındaki süreçte önlemler diye bir şey söz konusu değil, sadece İran'a yönelik yaptırımlar söz konusu. Bunların içersinde BM Konseyi mensubu ülkeler bunları rahatlıkla aşabiliyor, ama bazı ülkeler içinde bu yaptırımlar değişik yollarla engellenbiliyor. İran ile aramızdaki dış tücaret hacmimiz 2012 yılında 21 milyar dolara ulaşmıştı, fakat 2013'te bu yaptırımlar nedeniyle bu rakam çok düştü. Bizim isteğimiz 2015'te 30 milyar dolara çıkarmaktı. Türkiye İran arasındaki petrol ithali ve doğalgaz ithali ve yeni fiyat konusunda enerji bakanımız İran ile görüşecek ve ticaret hacmimiz süratle artacaktır. Vergilerde karşılıklı bazı indirimlere gitmek niyetindeyiz' dedi.

Erdoğan, paralel yapılanmaya yönelik soruşturma hakkında 'Sadece içişleri bakanlığımız değil, tüm istihabri çalışmalarımız bundan sonra eksikliği bundan sonra gidermek için bu yöne çok daha farklı bir şekilde eğileceğiz. Bizim buna fırsat vermemiz mümkün değildir, bu devletin beka meselesi haline geldi' diye yanıt verdi.

Erdoğan, Zaman gazetesinde yayınlanan anketle ilgili 'Bunu değerlendirmeme gerek yok. Sen inanıyor musun buna? Senin mensubu olduğun gazete dün başka bir anket yayınladı. Neye inanalım? Bunların dışındaki anketi ben size okuyayım. Bakalım buna ne diyeceksiniz? KONDA benim şirketim değiş, KONDA'nın Ocak ayı anketini söylüyorum.

AK Parti 47,7, CHP 28,5, MHP 14,4, BDP 5,9...

İşte bu anketin adı paralel yapı firmasının anketidir. Bunlar duymaz uydururlar. Bunlar kendilerine göre bu ülkede bir irade oluşturabileceklerini sanıyorlar, bunu oluşturamayacaklar.Dünyanın değişik bir ucundan durup da Türkiye yönetilmez, çıkar gelirsin ne yapmak istiyorsan yaparsın' 
dedi.

Başbakan, Erdoğan Bayraktar ile ilgili 'Erdoğan Bayraktar ile görüştüm ama ikna etme gibi bir durum yok. Erdoğan bey ikna edilecek biri değil ki 20-25 yıllık geçmişimiz olan bir arkadalım. Orada kullanmış olduğu yanlış bir ifadeyi düzeltmek onun görevidir. İkna etmeme gerek yok, onun pişman olması lazım zaten' dedi.

Erdoğan tutukluluk süresiyle ilgili 'Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7,5 yıla indirilmişti. Biz dün yaptığmızı çalışma ile bunu 5 yıla indiriyoruz. Meclisten bunun da çıkmasıyla yüzlerce binlerce insan istifade edecek' dedi.

Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili soruya Erdoğan 'Yargı süreci, yargı süreciyle ilgili söyleyecek herhangi bir şeyim yok' diye yanıt verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39