• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Erdoğan düşmanları... Yavuz Sultan Köprüsü bitiyor...!

Erdoğan düşmanları... Yavuz Sultan Köprüsü bitiyor...!
Yenik Akit Sinan Burhan Köşe yazısı

Gezi olayları henüz patlak vermişti. Kimse ne olduğunu anlayamamıştı. Tuhaf bir biçimde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ağaç direnişi bir isyana dönüşmüştü. Tıpkı Yeniçerilerin istemezükçü tavrı gibi bir kalkışma, bu kalkışma bir yıkım projesi haline döndü.

AK Parti iktidarının en fazla eleştirdiğim konusu çevre konusundaki duyarsızlığıdır. Kıyamet kopsa bile elinde bir ağaç varsa dik diyen bir Peygamberimiz varken her gördüğümüz yeşil alanı AVM’ye çevirmeye, otele çevirmeye meraklı hale geldik.

O nedenle Gezi Parkı ayaklanması başlamadan önce ben de yeter artık burada da mı AVM yapacaksınız dedim. Ancak bir ünlü oyuncunun ‘mesele ağaç değil hâlâ anlamadınız mı’ demesiyle birlikte gerçeği gördüm. Meselenin ağacı korumak olmadığını, yeşili korumak olmadığını net anladım.

Bir gece tencere gürültüsüyle uyandım, düdükler çalmaya başladı. Işıklar yanıp sönüyordu. Ne oluyor demeye kalmadan sokaklarda isyan ruhu kalkışma ruhu gezmeye başladı. İlk önce yaşadığım sitede arabaları durdurdular. Bayrağımızı alarak üzerimize doğru salladılar. İstiklal Marşı okudular. Oysa biz bu bayrak için bu marş için canımızı dünden vermeye hazırız. Demem o ki sokaklar buz kesti. Bu arada; itiraf etmeliyim ilk defa sokağın siyaseti esir aldığına şahit oldum. Daha önce karşılaşmadığım bir boğucu hava vardı. Bir darbe havası sanki. Sokaktaki buz gibi hava iliklerimize kadar işledi.

Yine o günlerde henüz ilkokula giden oğlumla sokağa çıktık. Bir grup aile çocuklarıyla birlikte ellerinde bayraklar o tarihlerde Başbakan Erdoğan’a küfrediyorlardı bizim çocuk da Erdoğan lehine slogan atınca az kalsın linçe maruz kalacaktık. Yani sokak terörize edildi.

Bu arada geziciler o tarihlerde bir takım taleplerde bulundular. O tarihlerde Başbakan Erdoğan yurt dışındaydı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüştüler. Arınç kendilerine mesaj alındı dedi. Kısmen ortamı yumuşattı denilebilir kısmen taviz verdi.

Neyse sonuçta gezi platformu 3. havaalanı olmayacak dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü olmayacak dediler. Marmaray iptal olsun dediler. Boğaz’da tüp geçit olmasın dediler. Talepleri bitmek bilmedi. Bu anlayış Boğaz Köprüsü yapılırken de karşı çıkmıştı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırken de karşı çıktılar. Onlar arabalı vapurlarla karşıdan karşıya geçmeyi önerdiler.

İstanbul’un nüfusu 15 milyonu bulmuş durumda. Bu kadar yoğun nüfus olan bir kente arabalı vapur önermek çok komik gerçekten. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bittiği zaman ne kadar büyük bir nimet olduğu anlaşılacak. Peki geziciler bu köprüden geçmeyecek mi? CHP siyasetçileri bu köprüden geçmeyecek mi?

Bu köprü bittiyse tek mimarı var. Bu mimar Recep Tayyip Erdoğan’dır. Devri iktidarı döneminde devrim niteliğinde projelere imza attı. Ülkemiz dünyadaki ekonomide ilk büyük 20 ekonomi içinde. Havaalanları yapıldı, unutulan demiryolları tekrar gündeme geldi. Üç tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen denizi unutmuştuk. Sayın Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde milli gelir 10 bin doları aştı. Böylesine büyük adımlar atıldı. O tarihlerde gezicilere karşı dimdik ayakta duran tek siyasetçi Erdoğan oldu. O günlerde dimdik ayakta durmasaydı bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılamazdı. 3. havaalanı çoktan durmuştu. Omurgalı vatanperver siyasetçi olduğu için riski göze aldı.

Düşününki Gezi Parkı başarılı olsaydı. Dolmabahçe Sarayı’nı basıp Erdoğan’ı Başbakanlıktan indireceklerdi. Keçiören ilçesinde evini bastılar. Kızılay’da Başbakanlığı yakmaya kalktılar. Bu eylemlerin neresinde çevrecilik var. Belediye otobüslerini yaktılar, kamu mallarını yağmaladılar. Bu eylemler mi demokratik eylemler. Yakmak, yıkmak, yağmalamak ne zamandan beri demokratik bir gösteri oldu. Bu ülkede hizmet etmek zordur. Bu ülkeyi ayağa kaldırmak suçtur. Vatan demek, kalkınma demek, sanayi demek, üretim demek suçtur. Bu suçu en çok Erdoğan işlemiştir. Ülkeyi kalkındırma suçunu, ekonomiyi büyütme suçunu Cumhurbaşkanımız işlemiştir. İyiki de Erdoğan gibi cesur bir vatansever var. Ülkemiz ona şükran borçludur.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39