• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZHASEKİ SUR’DA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÖZHASEKİ SUR’DA
CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAKAN ÖZHASEKİ SUR’DA 3 BİN İŞ YERİNİN AÇILIŞINI VE GELENEKSEL EVLERİN TEMEL ATMA TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

ÖZHASEKİ: “CUMHURBAŞKANIMIZIN İSTEĞİ İLE  DİYARBAKIR’DA YARALARI SARDIK”

“DİYARBAKIR MİLLETVEKİLLERİ KADAR BÖLGEYE GELDİM”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Sur’da yapımı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışını ve bin 500 adet geleneksel Diyarbakır evinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Mardin ve Diyarbakır İl Kongrelerinin ardından Sur’da yapımı tamamlanan 3 bin iş yerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış ile birlikte inşasına başlanan bin 500 adet geleneksel Diyarbakır evinin de temel atma töreni yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakan Özhaseki kendisini dinleyenlere seslendi. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör saldırılarının sonra erdirilmesinin ardından Diyarbakır’daki yaraların sarılmasını kendisinden istediğini açıklayan Bakan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımız bana, ‘21 yıl belediye başkanlığı yaptın. Şimdi de Diyarbakır’a git oradaki kardeşlerimizin yaralarını sar teröristlerin eşkiyaların ne kadar yakıp yıktığı yer varsa hepsini yeniden yap, kardeşlerimizin duasını al’ diye bir talimat verdi. Geçen sürede Diyarbakır milletvekillerimiz buraya ne kadar geldiyse ben de o sıklıkta gelip gidiyorum. Tüm sokakları teker teker gezdim, sıkıntıları tespit ettim.  Diyarbakır için hazırladığımız 10 eylem planının 8’ini hayata geçirdik” diye konuştu.

 

“YALANLARI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Yapımı tamamlanan 3 bin işyerinin açılışının gerçekleştirildiğini belirten Bakan Özhaseki, bin 500 adet geleneksel Diyarbakır evlerinin yapımı için de düğmeye basıldığını kaydetti. İnşa edilen yapıların tamamının hak sahiplerine verileceğini açıklayan Özhaseki, konuşmasında, “Eşkıyaların yakıp yıktığı geleneksel taş evleri ihya etmek için bugün burada bismillah diyerek işe başlıyoruz. Burada yapılanları yeniden hak sahiplerine vereceğiz. PKK’nın siyasi uzantıları şunu söyledi: ‘Ankara’dan gelenler sizlerin evlerinizin yerine yapılanları zenginlere verecekler’ dedi. Bugün bunların yalanları bir kez daha ortaya çıktı. Kardeşlerimize, evi yıkılan herkese evlerini vereceğiz. Anlaşma oranlarımız yüzde 80’lerde. Kalan yüzde 20’nin evlerini de yapıp teslim ettiğimizde yaraları sarmış olacağız. Artık Diyarbakır bir turizm merkezi olacak, burada çalışan esnafımız, kardeşlerimiz mutlu olacaklar” ifadelerini kullandı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39