• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Erdoğan: Kardeşliğimizi Kimse Bitiremez

Erdoğan: Kardeşliğimizi Kimse Bitiremez
AK Parti lideri Başbakan Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında bugün de Ağrı'da konuştu.

Başbakan Ağrı mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, CHP, MHP ve Paralel Yapı'ya yüklendiği konuşmasında 30 Mart'ın bir milad olacağının altını çizdi.  Erdoğan " 17 ve 25 Aralık darbe operasyonun hedefi çözüm sürecidir. 21 Mart Nevruz'da başlayan kardeşlik süreci daha da güçlenecek. Bu Paralel yapı bunu da bozmak istedi ama hamdolsun milletimiz buna izin vermedi" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

"77 MİLYON NEVRUZ'U BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADIK"

12 Haziran'da Ağrı bize güvendi ve Türkiye'nin üzerinde bize oy verdi. Biz hiçbir zaman size ihanet etmedik. Biz babalar, analar ağlamasın dedik. Bu barış sürecini durdrumak istediler. 77 milyon Nevruz'u büyük bir coşkuyla kutladık. Geçen Nevruz'dan bu yana hiçbir şehit gelmedi. Geçen nevruzdan bu yana kan akmıyor. Yüreklere ateş düşmüyor. Doğu'nun Güneydoğu'nun çehresi değişiyor. Artık kepenkler kapanmıyor. Benim çiftçi kardeşim Ağrı Dağı'na gidebiliyor. Bu kardeşliği hep beraber koruyacağız. Bu baharın sönmesine hep birlikte karşı duracağız. Tüm sorunlarımızı siyasetle çözeceğiz.

"YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ"

12 yıl önce Ağrı'ya gelseler devlet Mem u Zin'i basacak deseler inanır mıydınız? İnsanlar kendi dillerinde konuşacaklar deseler inanır mıydınız? Televizyon'da 24 saat kürtçe yayın yapılacak derseler inanır mıydınız? Ağrı'da havalimanını yaptık. Biz hayalleri gerçekleştirdik. Biz ne dedik? Tek millet dedik. Bu milletin içinde ne var? Türk, kürt, boşnak, gürcü hepsi var. Ben kürt kardeşimi niye seviyorum. Biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak  uğrunda ölen varsa vatandır. Batı'da ne varsa Doğu'da da olacak. Hakkari'de havalimanı yapacağız terör örgütü karşı çıkıyor. Müteahhitleri tehdit ediyorlar. İsteseler de istemeseler de o havalimanını yapacağız.

Devlet içinde devlet istemiyoruz. Kardeşlerim 1 yıl içerisinde hava değişti. Bu çözüm sürecini daha da ilerleteceğiz. Ağrı'ya üniversiteyi kim getirdi? Bir Ağrılı olarak İbrahim Çeçen'e teşekkür ediyorum.

Kardeşlerim yol medeniyettir dedik Ağrı'ya biz gelene kadar 16 km bölünmüş yol yapılmıştı. Biz 286 km yaptık. Biz size aşığız, dertliyiz dertli. Ağrı'da 190 trilyon kaynak verdik köylerimizi ayağa kaldırdık.

Sizin bu heyecanınız, coşkunuzun olmasa biz buralara gelebilir miydik. Biz analarımızın, bacılarımızın duasıyla buraya geldik. Ağrı dünyanın göz bebeği olacak.

Demokrasiye, milli iradeye hep beraber sahip çıkacağız. Önceden burada bölünmüş yol göremezdiniz. Bunları yaptık yapacağız. Milli birlik ve kardeşlik projemizi kıskananalar var. Bizi bölmek isteyenler var. Bu kardeşliğimizi asla böldürmeyeceğiz.

Oslo sürecini bu yüzden sabote etmek istediler. Mit müsteşarını içeri almak istediler. Paris cinayetleriyle, Gezi eylemleriyle darbe yapmak istediler.

17-25 Aralık darbe operasyonunda hedef kardeşliğimize darbe vurmaktı. Eğer süreç tamamlanırsa Türkiye'yi kimse tutamaz. Bunlar Ağrı'nın yerini bulamaz. Buraya ömürlerinde buraya gelmemiştir.

Menderes'i asan kim? CHP. Menderes'e komplo hazırlayanlar kim? CHP.

CHP tarihinin en kötü yönetimini yaşıyor. 17 aracı yakan bu zihniyete en güzel cevabı 30 Mart'ta sizler vereceksiniz. Durmadan çalışacağız. Ağrı'yı ilçeleriyle beraber modern bir görünüme kavuşturacağız. İstanbul'u nereden aldık nereye getirdik.

Türkiye neredeydi? Şimdi neredeydi. Milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Şimdi 800 milyar dolar. 30 Mart'ta oylarımızı AK Parti'ye veriyoruz. Bu paralel yapı ve ekibi çalışıyorlar. Ama eminim ki benim milletim bunlara gerekli cevabı verecektir.

Şu Diyarbakır'a bakıyorum. Hiçbir şey yok. Orada her şeyi biz yaptık. Yolları kavşakları. Bunlar ideoloji siyaseti yapıyorlar. Ağrı'mızı buna kurban etmeyelim. Alt ve üst yapısıyla buna hazırız. Biz Ağrı'mızı nasıl ileri bir noktaya taşırız bunun derdindeyiz.

Şu Doğu Beyazıt'ın haline bakın. Belediyecilik var mı? Yok sıfır. Biz geldiğimizde kitaplar parayla satılıyordu. Şimdi bedava mı? Biz geldiğimizde 76 üniversite vardı. 81 vilayette üniversite yaptık. Şimdi bu paralel yapı diyor ki; AK Parti'te oy vermeyin.

Bu paralel yapı MHP, CHP'yi kötü kandırdı. Bu 3 kafadar yola çıktılar. Ama fos çıktı. Kasetler çürük çıktı. Darbeyi ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Biz ne dedik: Elinizde ne varsa ortaya koyun. 30 Mart'ta kasetler değil millet konuşacak.

Bu benim Ağrı'ya siyasi hayatımda 24. gelişim. Her mitingim büyük bir coşkuyla oldu. Uzun ince bir yolda gideceğiz gündüz gece. 30 Mart'ta vereceğiniz oylar. AK Parti'ye vereceğiniz oylardır. Bu bir yerel seçim değildir. Kapı kapı dolaşacağız. Her şeyi anlatacağız. Eser siyaseti yaptık. Hizmet siyaseti yaptık.

BOTAŞ doğalgaz boru hattını döşedi. İhalaye çıkardık ama özel sektör tarafından rağbet görmedi. Ama bu işi de çözeceğiz. Barajımızı hizmete aldık. Bundan sonra tarım alanları artık suya kavuşacak.

Ağrı'nın 2045 yılına kadar ki, içme suyu sorununu çözdük. Hükümetlerimiz döneminde Ağrı'ya 5.7 katrilyon yatırım yaptık. Bu iş sevda işi. Okullarımıza internet ve bilgisayar yardımı yaptık. Şimdi Fatih Projesi. 163 bin adet tablet dağıttık. Bu ay 675 bin tablet daha da vereceğiz.

Ağrı'da İbrahim Çeçen üniversitesini kurduk. Bugün 11 bin öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilere 44 trilyon burs verdik. Yatalak hastaların evine doktor gönderiyoruz. Sağlık'ta büyük işler başardık.

2008 yılında sğırcık projesinin harekete geçirdik. Bu yatırımcılarımıza tüm desteği verdik. Bu gayretlerimiz devam etti devam edecek.

Hiçbir sosyal güvencesi olamayan hanım kardeşlerimize 500 lira veriyoruz. 242 bin Ağrılı kardeşimizin sigorta primlerini ödedik. Daha önce istediğiniz hastaneye gidip, ilaç alabiliyor muydunuz?

Ağrı'nın Türkiye'ye örnek olacak şekilde çalışmasını istiyorum. Ağrı'da belediye olarak yolumuza devam edeceğiz. Hasan Arslan beyle yolculuğumuzu devam etttireceğim.

Belediyecilik öyle sıradan bir şey değil. Tecrübe lazım. Bundan önce her gelişimde Fırat mahallesini görüp iç geçirdim. Şimdi orada harika bir kenstsel dönüşüm yaptık.

Benim 4 evladım var. 4'ü de imam-hatip mezunu. Kızlarım başörtülü olduğu içn Amerika'da okudu. Ama Pensilvanya başını açıp okuyayabiliryorsun" diyor.

Kat sayı problemi kalktı mı? İstediğin üniversiteye gidebiliyor musun?

23 milyar dolar IMF'e borç vardı. Bunu kapattık. Şimdi 5 milyar dolar borç veriyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39