• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Erdoğan Kızılcahamam'da İl ve İlçe Başkanlarına Seslendi

Erdoğan Kızılcahamam'da İl ve İlçe Başkanlarına Seslendi
Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:
Sadece milletvekilleri düzeyindeki istişare yeterli değildir. İl ve ilçe başkanlarıyla biraraya gelerek vekillerimiz ile bakanlarımızla buluşturuyoruz. Siyaset pasif zaman anlayışıyla yapılmaz, siyaset aktif zaman anlayışıyla yapılır. Aktif zamanını bu işe ayıramayanlar, zaten siyaset yapmasınlar. Zaman ayıracak arkadaşlarla bu işe devam etmeliyiz. Yapmak istediğimiz vatan topraklarını en öne çıkarabilmek gayreti. Yapmak istediğimiz Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. 30 büyükşehir belediyesini almalıyız, kararlı olmalıyız.
Bu fakir çınar ağacı benzetmesini çok sık yapar. Bu toplantıda da çınar misalini özellikle dikkatlerinize sunmalıyım. Çınar ağacı, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti, sıkça darb-ı mesel olarak kullanılmıştır. Kökü derinlerde olan dimdik olur, olmayan savurulur gider. Öncelikle biz adeta bir çınar gibi, özümüzü, besinimizi o derinlerden alacağız. Derinlere inip ibretlik dersleri alacak, en uçlardaki yapraklara kadar onları taşıyacağız. Kökler tarihse gövdesi bugün, dal ve yapraklar yarındır. Kökleri dal, yaprak ve gövdeden alacaklarımızla canlı tutacağız. Sizler il ve ilçe başkanlarımızda görev sorumluluklarınız bağlamında çınarın dalı, yaprağı gibisiniz. Her bir dal, yaprak gövdenin istikbali için hayati öneme haizdir. Yayla, mezra köy, mahalle olsun, her birinde bir AK Parti başkanı olduğunda bilmesi gerekir. Siz kapılarınızı kapatırsanız oraya ışık girmez. O zaman çınarın yaprağı ışık alamaz bu da gövdeyi doğrudan etkiler. Bakanlar, vekiller nasıl üzerlerinde ne kadar sorumluluk taşıyorsa, mahalle temsilcisine kadar hepsi aynı sorumluluğu taşımaktadır. Hakkari'den, Edirne'ye bir aksaklık oluşursa bu aksaklık genel merkezi ve milleti doğrudan etkiler. Bizim her kadamemiz koltuk sahibi olmak için değil sadece hizmet için bu makamlardadır. Başka gayemiz olmadı, olmayacak. 24 saatimizi sadece ve sadece millete hizmet etmek için geçireceğiz. Bu yolda hiç bir bahane tanımıyoruz, engeli tanımıyoruz. Bakınız AK Parti, siyaseti millete hizmet aracı olarak görürken rakiplerimiz bir çıkar aracı olarak görüyor. Halkımız on yıllar boyunca devam eden tahrik siyasetinden dün olduğu gibi bugün de haz etmedi. Halkımız birleştirici, bütünleştirici bir dil bekliyor artık. Kırıcı, edep ve adab dışı bir dil deği, gönülleri yapıcı, fethedici bir dil bekliyor. Bu iftiraları yutacağımız, sessiz ve tepkisiz kalacağımız anlamına da gelmez. Aldatan olmayacağız ama aldanan da olmayacağız. Yaylalardan, mezralardan, ilçe ve büyükşehirlerin tamamına tek bir bakışla bakacağız, kimin hangi partiye oy verdiğine bakmayacağız, bu diyalog kanallarının kesip atılmasına gerekçe olamaz. Sabr her zaman bizimle olacak. Bıkmayacağız, usanmayacağız tekrar tekrar anlatacağız. Su damlaya damlaya sabrla mermeri nasıl deliyorsa, bizler de sabrla anlatmaya devam edeceğiz. Diğerleri ayrımcılıktan medet ummaya devam ederken biz birleştirmek, bütünleştirmek arzusuyla kararlılıkla görevimizi yerine getireceğiz.
ANAYASA İÇİN HALK OYLAMASI
Türkiye için son derece önemli bir evreye girmiş bulunuyoruz. 2011'in mart ayında mahalli seçimler, yıl ortasında cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması ön görülüyor, anayasa için bir halk oylaması da bekleniyor. Bugüne kadar yapılan seçimler, daha çok bugünü ilgilendiren seçimlerdir. O seçimlerde aldığımız zaferlerle temeli güçlendirdik. Başlattığımız projeleri tamamlayacağız, büyük engelleri kaldırdığımız gibi 2023'ün yollarını inşa edeceğiz. Bu süreçte her biriniz istisnasız önemli bir göreve sahipsiniz. Türkiye'de tarih yeniden yazılırken, hiçbiriniz bu muhteşem sürecin dışında kalmayacaksınız. İftiralar, yalanlar çok hızlı yayıldığı için onlar bir kişiye ulaşıyorsa, biz üç kişiye, on kişiye ulaşacağız. Doğruları kendilerine anlatmadığımız tek bir hane kalmayacak. Parti politikaları dikkatle takip edip ona göre hareket edeceğiz. Biz aldığımı komutla hareket eden robotlar değiliz. Biz aynı gaye doğrultusunda gönül birliği yapmış teşkilatız. Biz kesrette vahdet anlayışı taşıyan teşkilatız. Şu andaki ar-ge biriminin yaptığı çalışmalarla, akademisyenler, milletvekillerimiziin panelleri, konferansları dikkatle takip edilmeli, yoksa meydanı boş bulanlar süreci istediği gibi sürdürebnilirler. AK Parti milletin önüne konmuş olan çakıl taşlarını silmek ve süpürmekle görevlidir. Çok daha hızlı yürümeliyiz. Ne diyoruz, çılgın proje. Ama bize hendek attılar. Bir projeyi üç, dört sene geciktiriyorlar. Örneğin Marmaray projesinde çanak çömlek hikayesi yüzünden dört sene kaybettik. Şimdi 3 mayısta ihalesi olacak olan havalimanı için neler neler yaşadık. Diyoti sistemiyle inşallah yapacağız. 4 yıl içinde bitireceğiz inşallah. Mesela Kanal İstanbul olayımız var. Birileri gelip bize akıl veriyor. Bunlar yanlış diyor. Sen o aklı kendine sakla arkadaş. Bizim amacımız boğazı çevre tehdidinden kurtarmaya çalışıyoruz. Denizin dibindeki çanak çömleği koruyorsun da Taksim'deki devasa askeri kışlayı neden korumuyorsun. Bu ideolojik değil mi? Ne dedik; olacak. İnşallah oluyor. Oraya kışlamızı yapıyoruz, ama kışla olarak değil, rezidans ya da avm olacak. Orada düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Taksim sadece yayalarımıza kalacak. Yassıada'yı demokrasi ve özgürlükler adası yapacağız. Üçüncü köprünün temel atma merasimi yakında yapılacak.
Türkiye Cumhuriyeti gerçekleştirdiğimiz reformlarla tıkanan kanalları açmış, devlet ile milleti buluşturmuş, kcaklaştırmıştır. Türkiye'de statüko partileri, ülkemizi miyop gözle bakmış. CHP ve MHP cumhuriyet çınarının köklerini reddettikleri için her zaman korunmaya muhtaç olarak görmüştür.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39