• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

ERDOĞAN MERKEL'İ BAŞINDAN SAVDI

ERDOĞAN MERKEL'İ BAŞINDAN SAVDI
Merkel, İncirlik Üssü'nün Alman milletvekillerine açılmasını istedi. Erdoğan öyle bir cevap verdi ki, Alman medyası resmen çıldırdı..

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Almanya ile Türkiye arasındaki ‘İncirlik gerilimi’, Varşova’daki NATO zirvesinde de giderilemedi. Alman Parlamentosu’nun 2 Haziran’da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü’nü ziyarete Türkiye izin vermedi.


ALMAN BAKAN TÜRKİYE'DEN ELİ BOŞ DÖNMÜŞTÜ

Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, Türkiye’ye giderek Ankara’da görüşmeler yaptı. Ancak Bakan von der Leyen, Türkiye’den, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü’ndeki askerlerini ziyaretine onay alamadan eli boş döndü.

ALMANYA İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE ISRARLI

Buna rağmen Almanya İncirlik Üssü’nü ziyarette ısrarlı. Alman Parlamenterler, daha Türkiye’nin onayı olmadan 17 Eylül’de İncirlik Üssü’nü ziyaret kararı aldı. Kararı Almanya Meclis BaşkanıNorbert Lammert de onayladı. Meclis savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich, Türkiyeziyarete izin vermezse, NATO’nun İncirlik Üssü’ne göndermeyi planladığı AWACS keşif uçaklarına Alman Parlamentosu’nun onay vermeyebileceği tehdidinde bulundu.

MERKEL AÇIKÇA İTİRAF ETTİ

Varşova’daki NATO zirvesinde anlaşmazlığa çözüm bulmak ve ziyaret izni almak için BaşbakanMerkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebinde bulundu. Merkel, milletvekillerinin İncirlikÜssü’nde Alman askerlerini ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu, askerlerin oraya gönderilmesine Alman parlamentosunun izin verdiğini, Türkiye’nin güvenliği için orada bulunduklarını anlatmak istedi. Ancak Merkel de İncirlik Üssü ziyareti için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan izin koparamadı.

İki lider arasında bir uzlaşma sağlanamadı. Başbakan Merkel önce görüşmenin yapıcı bir hava içinde geçtiğini, tüm konuları masaya yatırdıklarını açıkladı. Ama Merkel bir soru üzerine anlaşmazlığın giderilemediğini açıkça ifade etti. Merkel, “Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Fakat konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum”dedi.

ALMAN MEDYASI ÇILDIRDI

Spiegel Online’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulundu. Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla İncirlik Üssü için izin verebileceklerini söyledi. 2 Haziran’daki oylamaya Başbakan Merkel, Başbakan Yardımcısı Gabriel, başta Dışişleri Bakanı Steinmeier olmak üzere başka bakanlar da katılmamıştı. Başbakan Merkel’in tüm meclisi karşısına alacak böyle bir açıklama yapmasının ise mümkün olmayacağı belirtiliyor.

"ERDOĞAN MERKEL'İ BAŞINDAN SAVDI"

Alman haber ajansı DPA, Erdoğan Merkel görüşmesindeki ayrıntıları "Erdoğan Merkel'i başından savdı" başlığıyla abonelerine duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39