• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Erdoğan: ''O Sandalye Boş Durdu Çünkü...''

Erdoğan: ''O Sandalye Boş Durdu Çünkü...''
Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muahmmed Mursi'yi askeri darbe ile deviren Abdulfettah es-Sisi hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde konuştu.


 

Geçmişte yaşadığı bir olayı dinleyicilerle paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile aynı masaya oturmadığını ifade etti.


 

Erdoğan o olayı şöyle anlattı: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bizi bir masaya oturtacaklar dünyanın büyükleri orada. Dedim önce bir getirin kimler var aynı masada. 12 kişi oturacağız baktım hepsi orada ama oraya Sisi'yi de koymuşlar ben dedim bu yemeğe katılmam. Niye; çünkü o adama meşruiyet kazandıracak kadar meşruiyetimi kaybetmiş bir lider değilim.


 

BİZİM İZZETİMİZ VAR


 

Tabii katılmadım. Benim sandalyem orada boş durdu niye? Bizim izzetimiz var. Onurumuz var biz bu izzeti korumak durumundayız birileri değişik şeyler söyleyebilir. İşte Erdoğan gerilimden yana ben haktan yanayım gerilimden yana değilim. Hakkı tüm zulümler karşısında da olsa tek kalacağımı da bilsem savunmaya mecburum. Bizim ecdadımızdan terbiye budur. Medeniyetimizden aldığımız terbiye budur. Geleneklerimiz de bunu gerektirir.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

Bezmialem farkını ortaya koymaya başladı. Bu sene 2 bin öğrencisiyle önemli işlere imza atıyor. Bezmialem'in dev bir kampüs haline gelmesi tıp alanında çok değerli araştırmalar yapılacak.

İktidara geldiğimizden beri eğitime büyük katkı sağladık. Eksiklerimiz fazla. 12 yıl öncesini düşünün. Bugüne bakmayın. Vakıf Gureba'nın öğrencilik yıllarımdaki halini bilirim. Nereden nereye? Yarınlar daha iyi olacak. Türkiye'nin her yerinde okul açtık. Eğitimi fiziki olarak engelleri ortadan kaldırdık.

Ben 75 kişilik sınıflarda okudum. Şimdi 30 kişilik sınıflar var. Maddi imkansızlıkları kaldırdık. Çocuklarını okutan ailelere maddi destek sağladık. 175 üniversite var. Akademisyeniniz var mı? dediler. O da olacak dedik. Hocalarımız yetiştirecek biz de onları istihdam edeceğiz. Üniversitelerimiz bir yarış halinde olmalı. Tıp'ta açığımız var mı? Var! Gelin Sağlık Bilimleri Üniversite'sini kuralım. İlk adımı Bezmialem'le attık. Şimdi Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuruluyor. Doktor konusunda açığımız var.

Rektörlerle yaptığımı toplantıda hocalara sordum. Devlet hastanelerinde doktorlar, uzman dokorlar var. Bu doktorlarımıza doçentlik, prof veremez miyiz? Veririz. Bunun önünü açalım. Bizim doktorlarımız arasında rekabeti arttırır. Bu sistem araştırma hastanelerinde gelişir.

Büyük sıçrama gösteren üniversitelerimiz var. Sağlıkta büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. Bezmialem valide sultan rüyasında 200 kişinin bir ömür boyu dua ettiğini görür. Sonra hemen 200 yataklı Vakıfgureba hastanesini yaptırır. Valide sultan şunu demiştir ' Soğan bir altın dahi olsa hastanın iaşesinden kesilmeyecek, tedavisi devam edilecek' der.

Bezmialem'de de para almamalı. Size de büyük görev düşüyor. Bunu bu millet bu devlet halleder.

O zamanlar tedavi ayrı bir dert, hastaneye gelip hasta olmak ayrı bir çileydi.

Doktora geldim. Bana 5 ilaç verdi. Reçeteyi uzattım bana 2 ilaç verdi. 3'ünü de eczaneden aldık. İlk göreve geldiğimizde bunları çözdük.

12 yıllık süreçte sağlık sistemini yeniden kurduk.

Hakkari'de çok modern bir hastane açtık. Açılışını da ben yaptım.

Genç bir hanım doktor geldi. Dedi ki, sayın Başbakanım ben nasıl şehir merkezine gideceğim. Biz korkuyoruz. Bize burada bir lojman yapın. Ya bunlar hain. Böyle ihanet olur mu?

Havaalanı yaptırıyoruz. İzin vermiyorlar. Müteahhitleri tehdit ediyorlar. Onlar istese de istemese de biz orayı tamamlayacağız.

Daha birikimli bir ekip geliyor. Türkiye'yi daha iyiye taşıyacak bir nesil var. Bu nesil geleceği inşa edecek. 2053 ve 2017 hedeflerini gerçekleştirecek.

Biz 2 asır önce tohumları atılmıştır. Ezik dönem geri gelmemek üzere tarih olmuştur. Perşemge günü MGK toplantısını gerçekleştirdik. 10.5 saat güvenlik konusunu tartıştık.

AB ülkerinde, ABD ve Japonya'da bizim gibi tehdit edilen bir ülke yok. Yanı başımızda büyük sorunlar var. Paralel Yapı denen ihanet şebekesi var.

İleri demokrat ülkelere bakın böyle risklerle hemhal değiller. Türkiye'de Gezi olayları yaşandığında Batı'nın tavrına bakın. Bir de kendi ülkelerinde yaşandığı zaman ki tavırlarına bakın. Burada polise, silah çekenlerin gazeteci diye haber yapıldığına bakın.

Gazze'de 16 gazeteci öldürüldü bunlar ses çıkarmadı. Mısır'da seçilmiş hükümet darbeyle yıkıldı. 4-5 bin kişi öldürüldü. Sesleri çıktı mı? Hayır.

Demokrasi egemen güçlerin çizdiği bir şey değildir. ABD'de bir masada bir baktım darbeci Sisi'de bizim masaya konmuş. Hemen o masadan kalktım ona meşruiyet kazandırmadım.

Bir çocuk için ortalığı yıktılar. Ekmek almaya gidiyormuş. Ne ekmeği çocuğu terörizmin içine atmışlar. Ekmek falan yok yalan bunlar Elinde sapan ve yüzünde maske var.

Bunun yanında Yasin öldürüldüğünde neden ses çıkarmadınız? Neden Yasin çünkü dinini yaşayan bir çocuktu.

O gün malum bir dernekten gelenler var. Bana şunu diyorlar 'Siz gazetecileri tutukladınız' sizin gazeteci dediğiniz kişiler katil, terörist.

Batı medyasında Türkiye'ye karşı yalan haberlerle bize algı operasyonu yürütüyor.

Ne içerideki ihanet şebekelerine ne dışardaki algı operasyonlarına boyun eğmez.

Biz Kobani'ye her türlü desteği verdik. Şu ana kadar harcadığımız rakam 4.5 milyar dolar.

ABD Kobani düştü düşecek diyor. Biz yapmayın dedik. Neden Kobani? ABD'nin savunma bakanı 'Yaptığımız yardımlar Suriye rejimini güçlendiriyor' dedi.

Biz 100 yıl önce Sevr'i yırtıp attık. Biz manda ve himayeyi kabul etmedik. Onların bir hesabı varsa bizim de bir hesabımız var. Milletin de hesabı var. Ama en önemlisi Allah'ın da bir hesabı var.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39