• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Erdoğan partide revizyona hazırlanıyor

Erdoğan partide revizyona hazırlanıyor
Erdoğan'ın 2014 'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek hazırladığı değişim planını..
Ömer ŞAHİN'in haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek yeni bir oyun planı hazırladı. Numan Kurtulmuş hamlesi de değişimin ilk habercisi. 'Usta' şimdi de 2014 sonrasını da kapsayacak mimariye girdi. Sırada parti yönetimi, Bakanlar Kurulu ve Meclis vitrininde yapılacak değişiklikler var.

REVİZYONA HAZIRLANIYOR
Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre; Çankaya Köşkü'ne çıkma olasılığı yüksek görülen Erdoğan, AK Parti'yi yeni döneme göre yapılandırıyor ve köklü bir revizyona hazırlanıyor. Erdoğan, partinin yeni mimarisini yaparken, muhalefet olabilecek odakları da parti çatısına almayı düşünüyor.

KONGREDE GÖVDE GÖSTERİSİ
12 Eylül referandumunda yüzde 58 oy aldıran birlikteliği Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tekrarlamayı planlıyor. Bu projenin ilk adımı 30 Eylül'de yapılacak Büyük Kongre'de olacak. Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu'nun katılımları büyük oranda Kongre'de gövde gösterisi şeklinde olacak. Kurtulmuş ve Soylu'ya başka isimlerin ekleneceği konuşuluyor.

EN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK MYK'DA
AK Parti'de ilk ve en köklü değişim MKYK'da olacak ve 50 kişiden oluşan liste revize edilecek. Kurtulmuş banko listede olacak. İsmi Erdoğan sonrası lider adayları arasında geçen Kurtulmuş, parti yönetimine de giriyor. AK Parti'nin sayısı 12 olan genel başkan yardımcılarının en az yedisinin değişeceği de konuşuluyor.

PARTİNİN 2 NUMARASI OLACAK İSİM
Kurtulmuş'un partinin 'iki numarası' görülen siyasi işler başkanlığına gelebileceği belirtiliyor. Kabineden bir-iki ismin de parti yönetimine kaydırılma ihtimali de gündemde.

Kabine ve Meclis vitrini değişikliği parti yönetiminden sonra olacak. AK Parti'nin genel merkez ve Meclis yönetiminden üç ve ya dört kişinin bakan olabileceği söyleniyor.

YORULAN İSİMLER KABİNEDE YOK

Yeni kabinede 'yorulan, yıpranan' bazı isimlerin yer almayacağı herkesin dilinde. Bir, iki bakanın yer değiştirmesi de sürpriz olmayacak. Meclis Başkanvekilliği ve Grup Başkanvekilliği ile Komisyon Başkanlıkları ise kabine revizyonunun ardından olacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ikinci dönem de AK Parti tarafından aday gösterilmesi beklentiler arasında.

3 DÖNEM KURALI
AK Parti'de merak konusu olan bir diğer konu da üç dönem kuralının ne olacağı. Aralarında Başbakan Erdoğan ile bakanların da yer aldığı 70'e yakın isim gelecek dönem milletvekili adayı olamıyor. Başbakan Erdoğan, görevde olduğu sürece kuralı değiştirmeyi düşünmüyor. Yeniden aday olamaycak bazı isimlerin Büyükşehirler belediye başkan adayı yapılacağı konuşuluyor.

Kaynak: RADİKAL
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39