• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Erdoğan'a Tuzak Deşifre Oldu

Erdoğan'a Tuzak Deşifre Oldu
Aydınlık Gazetesi'ne yapılan operasyonda, Başbakan Erdoğan için hazırlanan tuzak da ortaya çıktı
Aydınlık Gazetesi'ne yapılan operasyon, Ergenekon operasyonlarını Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yapılıyormuş gibi göstermek için hazırlanan tuzağı ortaya çıkardı. Mehmet Sabuncu'nun ofisinde Erdoğan, gazeteci Çongar ve savcı Kansız adına sahte mail adresleri bulundu.

Ergenekon Savcısı CihanKansız'ın talimatı ile dün düzenlenan operasyonlarda Aydınlık Gazetesi'nin imtiyaz sahibiMehmet Sabuncu ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, 19 Ağustos 2011'deki operasyonda ele geçirilen belgelerden dolayı yapıldığı öğrenildi.Operasyonları kapsamında Aydınlık Gazetesi'nde aramayapan Terörle Mücadele Şube polisleri çarpıcı bir bilgiye ulaştı. Başbakan Erdoğan'ın ses kayıtlarını ve devlete ait özel bilgiler bulundurdukları iddiasıyla yapılan aramalarda,Mehmet Sabuncu'nun ofisinde ele geçirilen belgelerde Başbakan Erdoğan, TarafGazetesi yazarı Yasemin Çongar ve Ergenekon Savcısı CihanKansız adınamail adresleri alındığı belirlendi. Bu adreslerden mail atılarak Erdoğan, Çongar veKansız arasında, operasyonları ortak yönettikleri izlenimi verilmek istendiği anlaşıldı.

SİNDİRME OPERASYONU

Söz konusu şahısların arasında mail alışverişi izlenimini oluşturmak için Başbakan adına “brte@akparti. org.tr”, Cihan Kansız adına “ckansiz@ hotmail.com.tr” ve Yasemin Çongar adına “yasemin_ congar@taraf.com.tr” şeklindemail adresleri oluşturulduğu ve bu adreslerden atılan maillerle, Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarınAKParti- 'nin muhaliflerini sindirmek üzere yaptığı operasyonlar olduğu izlenimi vermeyi amaçladıkları iddia ediliyor. Ayrıca Ergenekon soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamelerin Erdoğan'ın talimatı ile Taraf Gazetesi'nce hazırlanıp cumhuriyet savcılarına iletildiği şeklinde izlenim verildiği ortaya çıktı.

ADRESLERİN HEPSİ SAHTE

Emniyetin söz konusu mail adreslerinde yaptığı incelemede ckansiz@hotmail. com adresinin incelemesinde; Aydınlık Gazetesi'nden elde edilen dokümanlarda yer alanmetin halindekimaillerin, dijital olarak damailde kayıtlı olduğu ancakmail adreslerinin çeşitli yazılımlar ile mail sunucuları kullanılarak sahte (spam) olarak hazırlandığı vemail adreslerinin AK Parti ve Taraf Gazetesi gibi kurumlarla alakasının olmadığının teknik takiplerden anlaşıldığı öğrenildi.

MAiLLER iZMiR'DEN GÖNDERiLMiŞ

“yasemin_congar@taraf. com.tr” adresinin Taraf Gazetesi'ne ait olmadığının, gazete ve bizzat Çongar'dan teyit edildiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'a ait olduğu süsü verilen “brte@akparti. org.tr” adresinin incelenmesi sonrasında böyle bir adresin AK Parti'ye ait olmadığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede söz konusu adreslerden atılan maillerin İzmir'de iki farklı internet kafeden gönderildiği tespit edildi. Kafe işletme sahiplerinin ifadelerine de başvurulduğu ancak haberleşme uzun süre önce yapıldığı için kamera kayıtlarına ulaşılamadığı belirtildi.

Perinçek'in mailleri...

Aydınlık gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun ofisinde ele geçiriler sahte mail trafiği Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi lideriDoğuPerinçek'in 2002'deki açıklamalarını akıllara getirdi. Perinçek, dönemin AB Türkiye TemsilcisiKaren Fogg'une-postalarını ele geçirdiğini açıklamıştı. Son operasyon,Fogg'a ait olduğu öne sürülen maillerin de aynı yöntemle üretilmiş olabileceği şüphesini gündeme taşıdı.

Koordinasyonu devamlı kılın

Başbakan Erdoğan, Yasemin Çongar ve savcı Cihan Kansız adına atılan söz konusu traji-komik maillerden bazıları şöyle:

♦ brte@akparti.org.tr adresinden 13 Nisan 2011'de ckansiz@hotmail.com adresine: Sayın Kansız eylem planınız uygundur. Taraf'a talimat verildi, gerekli belgeler hazırlanacak. Koordinasyonu devamlı kılın. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.

♦ Cevap olarak ckansiz@hotmail. com adlı adresten brte@akparti. org.tr isimli adrese: Sayın Başbakanım mailiniz alınmıştır. Saygılarımla Cihan Kansız.

♦ 13 Nisan 2011'de ckansiz@ hotmail.com adlı adresten yasemincongar@taraf.com.tr adlı adrese: Yasemin hanım öncelikle teşekkür ederim, sizden ricam tarihleri son 12 ay içerisine serpiştirilmiş seri numaraları peş peşe olmayan hepsi aynı makbuz koçanından kesilmemiş üzerlerinde başka makbuzlar yazılmamış, basım yeri olarak CHP'ye yakın bir matbaanın ismi bulunan milletvekillerine ait para alındımakbuzları. Seksen civarı isim bulunsun, hangi vekil adayları olduğuna siz karar veriniz. Selametle kalınız. Cihan Kansız.

♦ Cevap olarak yasemin_congar@hotmail.com adlı adresten: Cihan bey, sayın Başbakanımızın talimatı üzerine iddianame tarafımızca hazırlanacaktır, bizden isteyeceğiniz evrak, belge gibi şeylerin ne olduğunu bildiriniz. İddianame hazır olduğunda size, Zaman'ın moto kuryesi ile evinizde teslim edilecek. İyi çalışmalar dilerim Yasemin Çongar.

♦ 17 Nisan 2011'de brte@akparti.org.tr adlı adresten ckansiz@hotmail.com adlı adrese: Sayın Cihan bey, 10 Mayıs Salı günü sabah saat 5'te harekete geçin. Aynı gün Taraf Gazetesi'nde Ergenekon terör örgütüne mali destek veren vekil adayları ortaya çıktı diye haber yer alacak. Gazete okuyucuya ulaşmadan operasyon bitmiş olsun.

Kolay gelsin.

Başarılar.

Başbakan Erdoğan.

Birlikte oturup durum değerlendirmesi yaptık

12 Nisan 2011 tarhinde ckansiz@ hotmail.com adlı adresten brte@alparti.org.tr adlı adrese: Sayın Başbakanım öncelikle devlet görevinde ve yeni seçimlerde başarılarınıza duacıyım. Bize vermiş olduğunuz görevleri, ağırlıkları ve zorluklarıyla yol arkadaşlarım sayın Turan Çolakkadı, sayın Fikret Seçen, Sayın Kasım İlimoğlu ve sayın Ufuk Ermertcan ile birlikte yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın. Biz bu arkadaşlar ile birlikte oturup bir durum değerlendirmesi yaptık, elimizdeki aşırı miktarda delil ve toplam 3 bin sayfayı aşan iddianameyi incelemek, takdir edersiniz ki kısa zaman içinde incelemek imkansızdır.

GÖRÜŞ BEKLİYORUZ

Sayın Zekeriya Öz ile bu durumu etraflıca konuştuk o bize kısaca üzerinde durmamız gereken can alıcı noktaları işaret etti. Siz de takdir edersiniz ki 12 Haziran'a kadar ne Ergenekon ne de Balyoz davalarında seçimi etkileyecek bir sonuç çıkarmamız imkansız hatta seçime kadar çıkacak herhangi bir sonucun menfi etkisine maruz kalabileceğimiz kansızına varmış bulunuyoruz. Kısaca 12 Haziran'a kadar bu davaları elimizden geldiği kadar gündem dışı tutuma yoluna gideceğiz, bizim arkadaşlarla yeni bir eylem planımız var. CHP ve MHP milletvekili adaylarının içinde dokunulmazlığı olmayanları özelikle bölgelerinde seçim kazanma şanslarının kritik olanlarını Ergenekon davasında yeni bir dalga ile tutuklayıp onları seçim propagandalarından alıkoyma ve böylece hem puan kaybetmelerini, hemde partimizin bu kaybolan puanları kazanmasını planlıyoruz. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi acilen bekliyoruz. Saygılarımla. Allaha emanet olunuz.

Bugün
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39