• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Erdoğan'dan Gül açıklaması

Erdoğan'dan Gül açıklaması
12. Cumhurbaşkanı seçiminden sonra seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan eski Cumhurbaşkanı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'dan Gül için partisine geri dönebilir sinyali verdi.

Abdullah Gül'ün görev süresinin sona ermesinin ardından Yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan , Abdullah Gül hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Abdullah Beyin partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok" dedi.  

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

Erdoğan, olağanüstü kongreye ilişkin sorular üzerine "Hüseyin Bey, parti sözcüsü olarak bizim adımıza konuşmayı yaptı. Allah nasip ederse ayın 27'sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir. Sadece genel başkan seçimidir, yapılacak. Gündem budur" diye konuştu. 

 

Obama ile geniş bir görüşme yaptım

 

ABD Başkanı Barack Obama ile uzu sürenin ardından görüştüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, Obama ile geniş denilebilecek bir görüşme yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Kendilerini hem tebriklerini yaptılar. Görüşmeyle ilgili açıklama da şu anda her iki taraftan yapılıyor. Televizyonlara düşmüş olabilir" dedi.

 

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, partiye dönmek istediğini söyledi. Şu anda çok mümkün görünmüyor. 2015 seçimlerinden önce bir olağan kongreniz gerçekleşip orada genel olarak gelir mi? Nasıl bir siyasi resim çiziyorsunuz" sorusuna "Abdullah Beyin partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok" yanıtını verdi.

 

"Ama genel başkan olamayacak" denilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Beyin, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır."

 

CHP ile uğraşsınlar

 

Erdoğan, birilerinin bunu farklı yerlere çektiklerini ve bunun da onlar için doğal olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

 

 "O çekmek isteyenlere ben bir tavsiyede bulunuyorum. Onlar gitsinler CHP ile uğraşsınlar, gitsinler MHP ile uğraşsınlar. Onların hali ortada. Hali pür melali ortada. Onlara biraz tavsiyede bulunsunlar. Biraz onlar kendilerine çeki düzen versinler. Orada çok ciddi sıkıntılar var. İşte buyurun. Hemen başladı birçok şeyler. Onların kendi çeki düzen vermeleri lazım. 'Acaba bizim bu başarısızlığımızın arkasında ne var? 15-16 senedir genel başkanım acaba niye başarısızım? Öbürü 6-7 senedir ben genel başkanım, 4-5 seçime girdim, niye başarısızım?' Bunu sorgulamaları lazım. Onların delegelerinin bunu sorgulaması lazım."

 

"Partisinin 9 seçimde birlik ve beraberlik içinde birçok malum kişilere rağmen buralara geldiğini" ifade eden Erdoğan,  "Bundan sonra da inşallah birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz" dedi.

 

Biraz sabırlı olun

 

Erdoğan, partinin başına gelecek olan kişinin 3. dönemi olanlardan mı yoksa, yeni bir isim mi olacağı ve kabine değişikliğine gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya da "Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun" yanıtını verdi. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39