• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na sert eleştiri:

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na sert eleştiri:
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, İstiklal Marşı'nı bilmeyen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, "Senin Prof.'luğuna da, tarihçiliğine de yazıklar olsun' sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için 'Çanakkale şehitleri şiirinden heralde' demesi Başbakan Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan, İhsanoğlu'nu, 'İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor. Senin Prof.'luğuna da, tarihçiliğine de yazıklar olsun' sözleriyle eleştirdi. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Van mitinginde halka hitap etti.. 

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

İsrail ramazan, bayram, sivil, çocuk, cami, okul demedi Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam etti. 25 günde 1300’e yakın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi.

"HİTLER'DEN NE FARKLARI VAR"

İsrail devletinin insanlık dışı soykırım girişimine soykırım deyince birileri rahatsız oluyor. İsrail devletinin yaptığını Hitler'in, Nazilerin yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyor. Allah aşkına şu İsrail yönetiminin yaptığının Hitler'in, Nazilerin yaptığından ne farkı var? Soykırım değil de ne ile izah edeceksiniz? Hitler'in yaptığını İsrail yapıyor.

"BANA VERDİĞİ ÖDÜLÜ GERİ İSTİYORLARMIŞ!"

Utanmıyor musunuz? Siz ne ahlaksınız. Size sahip çıkan Osmanlı’nın evladı olarak size sesleniyorum. Musevilerin topraklarımızda güven içinde yaşamasını sağlayan biziz. Biz algı operasyonlarından korkup da zalime karşı sessiz kalan devlet değiliz. Bu ara bir şey oldu. Neymiş Amerikan Musevi Kongresi bana verdiği ödülü geri istiyormuş! Bu zulme, soykırıma bu faşizme destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın. O çocukların melekleri dahi ağlatan feryatları karşılıksız kalmayacak. Bu zalime göz yuman, sırtını sıvazlayan zalimler de o gözyaşlarının altında inleyecekler. Bu zulme sesini çıkarmayanlar onların sınıfındadır.

"BAŞBAKANIM SEN ÇANKAYA’YA ÇIKARSAN PENSİLVANYA İLE MÜCADELE NE OLACAK?"

Kardeşliği iyileştirmek için 12 yıl mücadele ettik. Gözyaşlarını dindirmek için çabaladık. Engelleri sizler de görüyorsunuz. Çözüm süreci… Biz gençler ölmesin dedikçe gençler ölsün diye çabalayanlar oldu. Anneleri ağlatmak için elinden geleni yapanlar oldu. Nice tuzaklarla karşılaştık, aştık. Darbe senaryolarını boşa çıkardık. Pensilvanya ihanet çetesini üzerimize saldılar ‘eyvallah’ demedik. Pensilvanya çözüm sürecini sabote etmek için de mücadele ettik. Onun buradaki çetesi ile hukuk içinde mücadele ediyoruz. Şimdi onların inlerine giriliyor. Şimdi ‘Başbakanım sen Çankaya’ya çıkarsan Pensilvanya ile mücadele ne olacak?’ diyorlar. Bu can bu tende oldukça mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar nerede, kim olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Çözüm süreci önündeki engelleri aşıyoruz.

"BABASI ÇOK MUHTEREM BİR İNSANDI"

Üç aday var. Biri CHP ve MHP’nin ortak adayı bunların yanına irili ufaklı birkaç parti daha geldi. Bunları toplasanız oy oranları yüzde 1'e ulaşmıyor. MHP’ye çatı, dam dediler aday dayattılar. MHP, CHP ile aynı çatı altına girdi. Son günlerde enteresan şeyler oldu. CHP ve MHP’nin ortak adayı neyle övünüyor. Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı diyor. Önceki gün Edirnekapı şehitliğine gitmiş. Babasını da Mehmet Akif’i de kendi şahsi hırsına alet edecek. Babası çok muhterem insandı. CHP’nin zulmünden dolayı Kahire’ye gitmek durumda kalmıştı.

“HDP’NİN İSTİKLAL MARŞI DİYE MESELESİ YOK”

Edirnekapı ziyaretinde orta komik manzara çıktı. Akif’in kabrinin başında yazan dörtlüğü okuyor. Ey Türkiye, ey CHP, ey MHP... HDP’ye seslenmiyorum. HDP’nin İstiklal Marşı diye meselesi yok.

"İSTİKLAL MARŞI'NI BİLMEYEN ADAYA OY MU VERECEKLER?"

Ne diyor biliyor musunuz? Dörtlük Çanakkale şiirinden herhalde diyor. Yazıklar olsun. Senin profesörlüğüne de yazıklar olsun, tarihçiliğine de yazıklar olsun, Akif’e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. Bu şahsı getirdiler ortak aday yaptılar. Sipariş. Ona ne diyorlarsa onu yapıyor. Sonra CHP, MHP tabanına tıpış tıpış oy vereceksiniz diyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adaya oy mu verecekler? Eline dergi almış poz veriyor. O derginin e ski kapaklarında Kürt kardeşlerine hakaretler var.

HDP’nin adayı ‘Birlikte dans edelim Türkiye’ diyor. Batıda Kürt kelimesini ağzına almıyor. Doğu’da Kürtleri hatırlıyor.

“BU SEÇİMDE İKİ ADAY VAR”

Bu seçimde iki aday var. Bir milletin aday, iki vesayetin, statükonun adayları. Bir yeni Türkiye’nin adayı, iki eski Türkiye’nin adayları. Türkiye’nin yıldızını sizler yücelteceksiniz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39