• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan Köşk tartışmalarına açıklık getirdi

Erdoğan'ın Başdanışmanı  Akdoğan Köşk tartışmalarına açıklık getirdi
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda polemik yaratmanın doğru olmadığını söyledi. Kararı partinin ve partililerin vereceğini söyleyen Akdoğan, üç dönem şartıyla ilgili de Erdoğan'ın tutarlı bir polita izlediğini ifade etti. Akdoğan, BDP'nin tavrını eleştirirken bölgede AK Parti'yi hasım olarak gördüğünü, karşıtlık üzerinden düşman gibi gördüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. Demokratikleşme Paketi'nde yer alan anadilde eğitim konusunda muhalefetin tavrını eleştiren Akdoğan, CHP'ye yüklendi. MHP'nin negatif bir siyaset yürüttüğünü; ancak CHP'nin nötr bir siyasetle, sıfır noktasında durduğunu söyleyen Akdoğan, BDP'nin ise sürekli bardağın boş tarafını gösterdiğini anlattı. TRT Şeş ile Kürtçe'nin gelişmesi konusunda tarihi bir adım attıklarını ve savunmadan cezaevlerindeki görüşmelerde Kürtçe kullanımıyla ilgili önemli aşama kaydettiklerini söyleyen Akdoğan, hayatın her anlamında Kürtçe'nin gelişmesi için önemli adımlar attıklarını ifade etti.

"AK PARTİ'Yİ DÜŞMAN GÖRÜYORLAR"
BDP'nin bölgede AK Parti'yi düşman olarak konumlandırdığını ve karşıtlık mücadelesi verdiğini söyleyen Akdoğan, tüm bunlara rağmen reform çalışmalarını devam ettiğini anlattı. Akdoğan, okullarda kaldırılan ant ile ilgili şunları söyledi:

"Tek tipçi bir devlet anlayışının ortaya çıkardığı bir durum... Sen Türk pasaportuyla Batı'ya gittiği zaman Ak Parti zamanında gittiğinde mi daha saygın görülüyorsun yoksa daha önceki zamanlarda mı görülüyordun?

Eski Türkiye'nin tek tipçi zihniyetininin aklına gelmiş yazmış ve çığrından çıkmış bu iş, ve kutsal metin uygulaması yapılıyor. Sadece Kürtler değil muhafazakar camiada da Andımız'a tepkiler var. Türklüğü yüceltmek isteyenler kendi yaptıkları işi doğru dürüst yapmaları lazım. her sabah çocuklara bunu okutarak yapılacak bir iş değil bu!"

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI
Başörtüsü yasağının çağa yakışmayan bir uygulama olduğunu ve önemli bir adım atıldığını söyleyen Akdoğan, paketteki en önemli düzenleme olduğunu kaydetti. Demokratikleşme Paketi ile ilgili her türlü eleştiriyi değerlendirdiklerini söyleyen Akdoğan, yapılan düzenlemenin negatif olmadığını, kurumlarda da zihniyet değişimi yaşandığını ifade etti.

ALEVİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME
Alevilerle ilgili sorun üreten tarafın kendileri olmadığını, geçmişten bu yana bir takım olumsuzluklar bulunduğunu anlatan Akdoğan şunları söyledi:

"Geçmişten bu yana yaşanan bir takım olumsuzluk var. CHP iktidar olduğu dönemde ne yaptı Aleviler için? Devlet nezdinde bu konunun konuşulur olması ve bir şeylerin yapılması için çabanın ortaya konması bizim dönemimizle oldu.

Alevi dediğimiz kitle çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Aleviler ne istiyor sorusunun tek bir cevabı var mı? Tek bir ses, teklif olmadığı gibi anlayış olarak da çok büyük farklılıklar var. Örgütlü yapılar içerisinde özellikle sol özgütlerin bu konuyu istismar etmek istediğini de görüyoruz. Demokratikleşme paketi sadeve terör odaklı bir paket değil. Belediye yasası, imar yasası, bunlar gibi onlarca tartışma konusu var. Biz mesela Tunceli adını Dersim yapabiliriz diyoruz, hemen bir kampanya başlıyor, istemezuk diyorlar. Diyanet işleri başkanlığı sünni bir oluşum. Laik devlet ne kadar bu işlerin içerisinde olmalı? bunu da tartışmak lazım. Devletin görevi midir? herhangi bir mezhebin yaşam statüsünü belirlemesi...

ASKERLİK DÜZENLEMESİ
Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili bugünden yarına bir düzenleme yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Akdoğan, sürecin Mart ayına kadar devam edebileceğini söyledi. Akdoğan canlı yayında şunları kaydetti:

"Bu konularda hemen bir adım bekleniyor. Başbakanımız hemen bir düzenleme olamayacağını söyledi. Bir anda 70 bin kişi salıverildi gibi bir durum olamaz. Gerekli hesaplamalar yapılmadan bu uygulamalar hayata geçirilemez. Hemen kısa vadede bir adım atmaktan ziyade, yılbaşı olabilir, Mart olabilir, neticede değerlendirilen bir konu. Askerin onayı var, Bakanlar Kurulu da değerlendiricek. Hemen bir iki hafta içinde bir düzenleme beklemek gerçekçi olmaz.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE ÜÇ DÖNEM ŞARTI
Üç dönem şartı konusunda Erdoğan'ın tutumunun sorulması üzerine Akdoğan, bu konuda tutarlı bir politika izlendiğini söyledi. Erdoğan'ın halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olacak söyleminin de doğru olmadığını anlatan Akdoğan kararın partililere ait olduğunu söyledi. Akdoğan şunları ifade etti:

"Adaylık konusunda partiler etkili olacak. Bu yüzden partilerin görüşü önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a polemikler ve yakıştırmalar yapmak doğru değil. Bu partiye bırakmak gerekiyor. Sonuç olarak partinin vereceği bir karardır. Abdullah Bey'in ve Tayyip Bey'in kişisel tercihlerini ayrı tutuyoruz zaten."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39