• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Erdoğan'ın Geçiş Yolundaki Esrarengiz Tünel!

Erdoğan'ın Geçiş Yolundaki Esrarengiz Tünel!
Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine 300 metre mesafede kazılan gizemli tünel, şüpheye yol açtı. Tünele çok sayıda patlayıcı yerleştirip Erdoğan geçerken patlatılmak mı istendi?
Nazif Karaman'ın haberi

Başbakan'ın Kısıklı'daki evinin hemen yanı başındaki tüneli kazanlar "Define arıyorduk" dedi. Üç yıl önce de Erdoğan'ın geçiş yolu üzerindeki bir tünel, polisi alarma geçirmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul- Kısıklı'daki evine 300 metre mesafede kazılan gizemli tünel, şüpheye yol açtı. Tüneli kazan şahıslardan A.T. ile birlikte bir kişi daha sorgulandı. Define aramak için açıldığı öne sürülse de, 16 metre derinlikte ve 14 metre uzunluktaki tünelin Erdoğan'ın konvoyunun geçiş güzergâhında olması nedeniyle Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı ve İstanbul polisi suikast alarmına geçti.

2 KİŞİ SORGULANDI

Bir ihbar üzerine harekete geçen Üsküdar Savcısı Sırrı Topluyıldız, Hanımseti Sokak'taki tüneli kazma işine karışan iki kişiyle ilgili polis ve istihbarat birimlerinden bilgi talebinde bulundu. Tünelin kazıldığı arazinin eskiden GATA'ya ait bir arazi olduğu belirlendi. Polis, arazide geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Sondaj makineleri ile de tünelde inceleme yapıldı. Tünelin derinliği ve yönünden yola çıkılarak kazanların amacı anlaşılmaya çalışıldı.

'DEFİNE İÇİNDİ' İDDİASI

Tüneli kazan kişilerden A.T.'nin arazinin biraz ilerisinde bir gecekonduda oturduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre şahıs ilk ifadesinde, tüneli define bulmak amacıyla kazdığını söyledi. A.T. ve gözaltındaki diğer şüpheli sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bununla birlikte tünelin define arama tünellerinden çok daha derin ve uzun olması, olayın çok yönlü olarak soruşturulmasına neden oldu. Kısıklı-Ümraniye yolu üzerindeki arazide yer alan tünelde, itfaiye ve İSKİ uzmanlarından oluşan ekipler de inceleme yaptı. İncelemeler sırasında İSKİ aracından çekilen hortumla tünele dolan yağmur suyu da boşaltıldı.

BULUNAN İKİNCİ TÜNEL

Tünelin, Başbakan'ın konvoyunun geçtiği yolun karşısına kazılmış olması da suikast şüphesi doğurdu. Soruşturma makamları; yolun altına yüksek miktarda patlayıcı koyup, Başbakan'ın konvoyunun geçişi anında patlatılması olasılığı da dâhil her ihtimali soruşturuyor. Çamlıca'da Başbakan Erdoğan'ın güzergâhı üzerinde, geçmişte benzer bir tünel bulunmuş olması da soruşturmanın suikast yönüyle yürütülmesinde etkili oldu. İstanbul polisi, 2009'un nisan ayında Çamlıca'da esrarengiz bir tünel bulmuştu. Başbakan'ın o dönem güzergâhı üzerinde bulunan Şile otobanında, Libadiye kavşağı ile Ümraniye çıkışı arasındaki tünelin varlığı, bir inşaattaki güvenlik görevlisinin ihbarıyla ortaya çıkmıştı. Yapılan aramada herhangi bir silah ve mühimmat bulunamamıştı.

Sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39