• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE SIRAYA GİRİN ELİNİ ÖPÜN

ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE SIRAYA GİRİN ELİNİ ÖPÜN
CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan konuk olduğu bir canlı yayın programında, AK Parti ve karşısında yer alan muhalefet hakkında ilginç bir benzetmede bulunarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programına konuk olan CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan AK Parti ve karşısında yer alan muhalefet hakkında ilginç bir benzetmede bulundu. 
Sayan; Fethullah Gülen Cemaati, CHP ve MHP'yi üçü bir arada nescafeye benzetirken, AK Parti'yi ise Türk Kahvesi'ne benzetti. 

Nescafenin kaybettiğini, Türk kahvesinin ise kazandığını söyleyen Savcı Sayan şöyle konuştu: 

Halk dün herkesin cevabını vermiştir. Halk demiştir ki, siz Türkiye'yi karıştıramazsınız. Biz güçlüyüz. Biz siyasi mücadele yapabiliriz. Ama siz bizim ülkemizi karıştırıp kardeşi kardeşe öldürtecek günlere bizi götüremezsiniz. Bu anlamda halk önemli bir mesaj vermiştir. 

HALK CHP'Yİ DE KURTARDI 

Halkın burada bize de bir faydası dokundu. CHP'yi de kurtarmıştır. Nasıl kurtarmıştır, CHP'nin 3-4 puan artışıyla ülkeye hiçbir yararı olmayacak. Ama CHP 2-3 puan alarak yönetimin yeniden şekillenmesi için bu sonuçlar belirleyici olmuştur. Dolayısıyla halk CHP'yi de kurtarmıştır. 

Ben seçimden önce hep şunu söylerdim. AK Parti'ye verilen her oy ülkeyi kurtaracaktır, ikincisi de, ülkenin önemli bir muhalefet partisine ihtiyacı vardır, bu da CHP'dir. Ama CHP kötü ellerde kötü yönetiliyor. Dolayısıyla bu durum CHP'yi kurtaracaktır. 

KILIÇDAROĞLU GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ, EN BECERİKSİZ LİDER 

Şimdi, burada bazı numaralar yapıyorlar, diyorlar ki 'biz başarılıyız'. Bunu söyleyen kim, Sayın Kılıçaroğlu. Hayatım boyunca liderliğine inanmadığım ve güvenmediğim genel başkan. Siyasi hayatım boyunca gördüğüm en kötü, en beceriksiz, CHP'ye yakışmayan lider. CHP'yi yerle bir eden, koca ulu çınarın gözümüzün önünde erimesine sebep olan bir kişi. 

Peki bu seçimde ne oldu? Bu seçimde nescafeyle Türk kahvesi çarpıştı. Diyeceksiniz ki, nasıl oluyor? 

NESCAFE YENİLDİ, TÜRK KAHVESİ KAZANDI 

Üçü bir arada nescafe oldular, halka gittiler. Bir de Tayyip Erdoğan Türk kahvesi olarak karşılarına çıktı. Sonuçta Türk kahvesi kazandı. 

Ama Tayyip Erdoğan bu Türk kahvesini iyi ayarlamak zorunda. Bazen az şekerli bazen çok şekerli yapıyor. Bunu ayarlamak zorunda. Bunun kıvamını tutturduğu zaman, Türk halkı ona daha çok güvenecektir, ülke de sağlıklı bir yolda daha iyi yürüyecektir. 

BU SEÇİM MİLLİLERİN VE GAYRİ MİLLİLERİN SEÇİMİDİR 

Burada nescafe ve Türk kahvesi hakkında milli ve gayri milli diyordum seçimden önce. Bu seçim millilerin ve gayri millilerin seçimidir diyordum. 

ÜÇÜ BİR ARADA NESCAFE 

İşte bu seçimde halka sundular. Dediler ki, biz üçümüz bir aradayız. MHP, CHP ve diğer güçler. Üçü bir arada nescafe. Yabancıları da bunun içinde kastediyorum. Karşısına Türk kahvesi çıktı. Bizim geleneksel, kırk yıl hatırı geçmez dediğimiz Türk kahvesi kazanmıştır, hayırlı uğurlu olsun. Kimse bahane aramasın. 

Burada başarılı olan, meydanda yiğit gibi çarpışıp dün de balkon konuşması yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diğerlerinin hepsi yenilmiştir. 

O NESCAFENİN SÜTÜ KAÇMIŞTIR 

O nescafenin sütü kaçmıştır, süt tozu kullanılmıştır. Damağımıza uygun değildir. Bir an önce değiştirsinler. Bir an önce Kılıçdaroğlu istifa etmeli. O istifa etmiyorsa CHP'liler istifa etsin, tek Kılıçdaroğlu kalsın. 

BÜTÜN GÜÇLERİN DESTEĞİNİ ALAN CHP İSTANBUL'DA 9 FARK YEDİ 

CHP rezil bir duruma düşürülmüştür. CHP Cemaat'in bütün desteğini ve bütün güçlerin desteğini alarakİstanbul'da 9 puan fark yemiştir. Bunu bir de başarı diye bize yutturuyorlar. Biz avanak mıyız, aptal mıyız? Biz aptallık yapıp seni seçtik ama bundan sonra da herhalde devam ettirecek halimiz yok. 

Ankara'ya baktığımızda, MHP Ankara'da 7 buçuğa düşmüş. 27 buçuktan 7 buçuğa düşmüş. 20 oy nereye gitmiş? CHP'ye gittiyse, CHP'nin 32 oyu vardı, 20 de üzerine koysan ne yapar? 52. Şimdi kaç? 42. Nerede 10 puan? 

CHP'YLE CEMAAT'İN DOKULARI UYUŞMUYOR 

Biz uyuşmuyoruz. Dokularımız uyuşmuyor. Cemaat'le CHP'nin dokuları uyuşmuyor. Bizim bölgedeki Cemaatçi arkadaşlar dediler ki, 'ya bizim büyüklerimiz CHP'ye oy verin diyorlar da, ben ya yakarım, ya gitmem, CHP'ye oy vermem' diyorlar. 

Biz bunu biliyorduk. Ama Kılıçdaroğlu'nun kafasına soktular. Koltuğunu kurtarmak için 2-3 puan artırmak zorundasın. Onun için önüne gelen herkesle işbirliği yap. Bozkurt işareti yap, zafer işareti yap, metal işareti yap. Ne yaparsan yap, yeter ki sen oy getir. 

Kılıçdaroğlu'nun kendi memleketi ona güvenmemiştir. Kendi memleketinin güvenmediği insana Türkiye güvenir mi? 

ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE SIRAYA GİRİN, ELİNİ ÖPÜN 

Bütün güçler, şer güçleri, Rus orduları gibi Sayın Tayyip Erdoğan'a saldırdınız. Yani elimizde, kucağımızda, kafamızda, beynimizde ne varsa, ideoloji, parti hiç önemli değil, hepimiz birleşelim, Tayyip Erdoğan'ı devirelim. Devirebildiniz mi? Yok. Önce gidip o eli öpün. Sıraya girin elini öpün. 

CHP AÇISINDAN MÜTHİŞ BİR REZİLLİK VAR ORTADA 

CHP açısından müthiş bir rezillik var ortada. Buradan CHP'lilere sesleniyorum. Siz hangi gün ortaya çıkacaksınız? Genel Merkez'in önünde bugün yüz bin insan olması lazımdı. Ve bu yüz bin kişi istifa diye bağırmalıydı. 

Ben Cemaat'i savunduğum zaman bütün CHP bana saldırıyordu. Bana Cemaatçi diyorlardı. Öyle diyenlerin hepsi şimdi CHP'yle Cemaat arasında işbirliği sağlamaya çalışıyor. Elçi olmuşlar. Her gün ben yanıbaşımda Fethullah Hoca'ya küfreden Genel Başkan Yardımcısı şimdi Cemaat'le CHP arasında elçi olmuş.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39