• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

ERGÜL MOBİLYA MÜDÜRÜ HÜSEYİN SELİM:"ÜRETİMCİLER VERİMSİZ ÇALIŞIYOR"

ERGÜL MOBİLYA MÜDÜRÜ HÜSEYİN SELİM:"ÜRETİMCİLER VERİMSİZ ÇALIŞIYOR"
Kayserinews özel haber hüseyin bey sizi tanıyabilirmiyiz?Hüseyin SELİM kimdir?

Üretimin duayeni Hüseyin SELİM 1973 kayseri doğumlu evli ve 1 çocuk babası ilk orta ve lise eğitimini kayseri de yüksek öğrenimini Hacettepe üniversitesi müh. fakültesinde eğitimini tamamladı . Çalışma hayatına 1997 yılında cennet yatakları ile yöneticilik kariyerine başladı.

 

3 yıl üretim md. Olarak görev yapan Hüseyin SELİM POLİ kanepeye transfer oldu 2 yıl üretim ve fabrika müdürlüğü yaptı 2002 yılında KİLİM Mobilya da üretim müdürü olarak göreve başladı 12 yıl boyunca kilim mobilyanın büyüme süreçleri içerisinde bulundu üretim ,planlama, işletme, fabrika müdürlüğü, gn.md. yrd. ve icra kurulu üyeliği yaptı.2014 yılında kilim mobilya ile sözleşmesi biten Hüseyin selim ERGÜL MOBİLYA ya Transfer oldu halen ERGÜL mobilyada çalışmaktadır. YALIN ÜRETİM MODELİ hakkında Japonya da eğitim aldı Abdullah GÜL ve Erciyes ÜNV. Bu konularda zaman zaman eğitimler vermektedir.

69571520.jpg

 

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİİ ÜLKE KAYNAKLARINI VERİMSİZ KULLANMAKTADIR....

Yalın üretim.5s. KAİZEN.TPM.EFQM. gibi İşletme ve yönetim araçları üzerine yıllarca eğitimler ve araştırmalar yaptım bir çok sertifika başarı ödülleri aldım özellikle fabrika düzeni ve işletme organizasyonları yalın imalata dayalı stratejik fabrika yerleşimi ve üretim verimliliği konularında yüzlerce proje hazırladım.

10402854_10203378984029806_2426443335503525876_n.jpg

Kayseri organize sanayinde gerek fabrika ziyaretleri gerekse işverenlerin den anladığım kadarı ile kayseri de işletmecilik anlayışının değişmesi gerekliliği kanaatindeyim.

Firmalar öncelikle 5s/kaizen/yalın üretim metotlarını benimsemeli öğrenmeli ve uygulamalıdır. Bunun için mevcut ekiplerini eğitmeli ve organizasyon şemalarını fabrika düzenlerini bu kriterlere göre revize etmeleri gereklidir.

Bu model Kayseri organize sanayii gerekse ,Türkiye ekonomisi açısından kaynakların verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Bu organizasyondan sonra bilgi işlem alt yapısı daha sağlıklı çalışacaktır. İşçi sirkülasyonunun birinci nedeni düzensiz çalışma koşulları sosyal şartlar ve daha sonra imkanlar geldiği kanaatindeyim.

Çekirdek kadro oluşturmak 1 yılı geçen işçi sayısını artırmak işletmeleri öncelikli görevidir işçi sirkülasyonu azaldığı zaman verimlilik çalışmaları başlatılır çalışma ortamı düzenlenir ise gerçek verim ortaya çıkacaktır.

Bir işletmenin başarısı, o işletmenin sorunlarını düşünen ve düzenli olarak bu sorunları tespit edip çözen insan sayısının fazlalığı ile doğru orantılıdır. Kayseri de, itme, çekme ,taşıma, döndürme , tutma, gibi hesapları yapan iyileştirme çalışmaları yapan firma sayısı kaç tanedir.

gerek insan gücünü gerekse malzemeyi iletişim kanallarını malzeme kaynaklarını israf ediyoruz. Sanayii odasının işletmelere bu konularda eğitimler vermesi yönlendirmesi organizasyonlar yaparak örneklemeleri işverenlerle paylaşması kayseri deki kalifiye insan gücünü daha üst seviyelere taşıyacak otomotiv sektöründeki iyileştirme kültürünü yakalayarak dünya şirketleri ile çalışabilir ve hatta dünya şirketleri çıkartabiliriz gelebiliriz..

İşletme düzeni sağlayamayan hiçbir firma satış stratejisi geliştiremez atılım yapamaz

 

SİZ HANGİ SINIF İŞLETMESİNİZ...

1-üçüncü sınıf işletmelerde yerler çöp doludur toplayanda olmaz

2-ikinci sınıf işletmelerde herkes yere çöpünü yere atar bir toplayan vardır.

3-üçüncü sınıf işletmelerde israf kaynakları kısılır kimse çöpünü yere atmaz herkes sorumludur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39