• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

ERKAYA YIRIK ''5,5 MİLYON TL'LİK YARDIM YAPILDI''

ERKAYA YIRIK ''5,5 MİLYON TL'LİK YARDIM YAPILDI''
Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, 2014 yılının ilk 5 ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine toplam 5,5 milyon TL'lik yardım yapıldığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Erkaya Yırık, ''520 milyon nüfusa sahip Melikgazi ilçemizde yaklaşık 27 bin hane reisine ait Sosyal Yardım dosyamız var. Bunlardan yaklaşık 5 bin kişiye düzenli olarak yardım yapıyoruz. SYDV'nin yapmış olduğu yardımların yıllık miktarı, şu an itibarıyla 5,5 milyon TL'dir. Bu yardımlar, 2013 yılı rakamlarıyla 4,5 milyon TL iken, 1 Ocak 2014-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında yani 5 aylık dönemde yardımların toplamı 5,5 milyon TL'ye ulaşmıştır. Bu da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın (SYDV) fakr-u zaruret içerisinde bulunan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza, bu ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yapılan yardımların yüzde 20 oranında arttığını gösteriyor'' dedi.
Vakfın yapmış olduğu yardımların daha çok nakdi yardımlar olduğunu ifade eden Kaymakam Erkaya Yırık, ''Engelli aylıkları, eşi vefat etmiş vatandaşlarımıza yapılan yardımlar, bununla beraber, Şartlı Nakit Transferi dediğimiz sağlık ve eğitim yardımları, yine kış aylarında ihtiyaç içerisindeki ailelere dönük kömür yardımı olmak üzere yardımlarımız şekillenmektedir. SYDV, bu kadar nüfusun yaşadığı Melikgazi ilçemizde kesinlikle ihtiyaç sahibi olan, kanunun belirtmiş olduğu şartları taşıyan tüm vatandaşlarımıza ihtiyaçları ölçüsünde yardımlarını, başvurularının ardından kısa sürede yapabilmektedir. 'Ben ihtiyaç sahibiyim, Kaymakamlığa gittim ama yardım alamadım' diyenlerin sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Devletin sosyal devlet olması gereğince, vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını giderme noktasında Vakfımızın tüm personeli gayet samimi bir şekilde çalışıyor. Ben ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu şekilde yardım almasından da memnuniyet duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39