• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

ERKEN SEÇİM İDDİALARI
CHP Milletvekili Deniz Baykal, Dışişleri Konutu'ndaki Erdoğan görüşmesinin detaylarını Kanal D Haber'de anlattı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok kritik bir dönemde CHP'li bir isimle istişare etmesinin ülke için önemli bir adım olduğunu söyledi. Görüşmede koalisyon müzakeresinin söz konusu olmadığını ifade eden Baykal, kendisinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da böyle bir konuya girmeyeceğini kaydetti. Baykal görüşme gerçekleşmeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdiğini söyledi.

Deniz Baykal, Dışişleri Konutu'ndaki görüşmeyle ilgili çeşitli spekülasyonlara fırsat verildiğini söyleyerek görüşme talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini açıkladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde telefon geldiğini ve sabah saatlerinde de Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdiğini ifade eden Baykal, teklifin kendisini şaşırttığını, eski bir dışişleri bakanı olarak görüşmenin Dışişleri Konutu'nda yapılmasını istediğini, Saray'dan ise buna herhangi bir itiraz gelmediğini kaydetti.

"KOALİSYON KONUSU AÇILMADI"

Kanal D Ana Haber'de Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Baykal, görüşmenin iki saat sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gayet sağlıklı ve dinç bulduğunu ifade etti. Dışişleri Konutu'na herhangi bir yetkiyle ya da koalisyon görüşmelerine katkı sunmak için gitmediğini söyleyen Baykal, müzakereci de olmadığını ifade etti. Baykal canlı yayında şunları söyledi;

"Neden beni çağırdığı hususu ise geçici meclis başkanlığı meselesi için olduğunu düşündüm. Nitekim açarken de buna yönelik değerlendirmelerde yaptı. 

Konuşma koalisyon müzakeresi olarak geçmedi. Benim içinde geçmez Sayın Cumhurbaşkanı olarak da geçmez. Sayın Cumhurbaşkanı, kurulacak bir koalisyona ancak saygı gösterebilir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP'li bir siyasetçiyi kritik bir döneme girerken çağırması, istişare etmesi önemlidir. Bu görüşme olağanüstü bir ilgi ve sahiplenme yarattı. 

"ERDOĞAN GÖRÜŞMEYİ SAHİPLENMİŞTİR"

İtiraf edeyim Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını izleme ihtiyacı hissettim. Söylenenler, o toplantı açısından çok doğaldır. Orada vurgulanan ana noktalardır. Bunların Sayın Cumhurbaşkanı tarafından sahiplenilmesi memnuniyet vericidir.

"İKTİDARIN KENDİ İÇİNDE HESAPLAŞMASI GEREKİYOR"

Muhalefet kendi arasında koalisyon kurmada bazı sorunlar var. AK Parti'nin önemli yükleri var. İktidar partisi kendi içinde hesaplaşma yapması gerekir. 

"YOLSUZLUKLAR KOALİSYONU BAĞLAMAZ"

Yolsuzluk konusunda Meclis'te atılacak adımlar, hükümetin onayını gerektiren mesele değildir. Milletvekilleri kendi vicdanlarına göre buna karşı tavır olacaktır. Koalisyon kurulur ama yine de soru önergesi verilebilir. Bu noktada koalisyon protokolünün hiçbir önemi yoktur.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Cumhurbaşkanı, erken genel seçim konusunu koalisyon oluşturulamadığı zaman doğal bir sonuç olarak değerlendiriyor. Tabi durum o değil. Seçim telaşıyla Haziran ortasına geldik. Yeni bir seçim, 2015 yılının tamamen bitirilmesi anlamına geliyor.

Anayasa çok açık, seçim meselesini belli şartlarda veriyor. 45 gün içerisinde, iki hükümet kurma girişimi başarısız olursa, o takdirde Meclis Başkanı'na danışarak erken genel seçim kararı alabilir. Bu ülkenin ihtiyacı değildir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39