• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

ERKİLETSPOR U17’DEN TARİHİ BAŞARI

ERKİLETSPOR  U17’DEN TARİHİ BAŞARI
ADINI TÜRKİYE’DE İLK 22 TAKIMIN ARASINA YAZDIRDI.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

U17 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe maçları Yozgat grubunda final karşılaşmasında Kayseri Erkiletspor, Sivas Demirspor'u penaltı atışları sonunda 5-4 yenerek Türkiye’nin ilk 22 takımının müsabakalara katılacağı 2.kademeye adını yazdırdı.

Erkiletspor’un, tecrübeli antrenörü Zeki Akparlar, Kaleci Umut Mete ve Hasan Göğercin geçtiğimiz hafta oynanan o zorlu maçları Kent Haber’e anlattı.İşte o tarihi başarının öyküsü. KAYSERİ’DE HİÇ MAÇ KAYBETMEDEN ŞAMPİYON OLDU Nağmağlup yollarına devam ettiklerinin altını çizen Erkiletspor’un, tarihi başarısında büyük pay sahibi olan teknik sorumlusu Zeki Akparlar,”Kayseri’de klasman grubundan çıktıktan sonra Play-Off’ ta 5’te 5 yaptık.15 puan topladık.

16 gol attık 1 gol yedik ve Kayseri’yi temsil etme hakkına sahip olduk.Yozgat grubunda Kayseri’yi temsil ettik.6 takımdan oluşan 3’er gruba ayrılıyor.Bizim grubumuzda Çorum,Tokat ve bizdik.Diğer grupta Kırşehir, Kırıkkale ve Sivas Demirspor’du.İlk gün bay çektik.İkinci gün mağlup takımla oynadık.Tokat Çorum’u 2 -1 yendi ilk maçta.Cuma günü biz Çorumla oynadık.Biraz sıkıntılı geçti.

Çorum iyi takımdı.Maçı 2-1 kazandık.Bu sefer 3 puanlı 2 takım cumartesi günü oynamak zorunda kaldık.Daha sonra Tokatspor maçına çıktık.Maça çok istekli arzulu başladık.Özellikle ilk yarıda müthiş futbol oynadık.Devreyi 2-0 önde kapattık.İkinci yarı Bülent- Furkan değişikliği yaptık.Oda maşallah bizleri utandırmadı öyle bir oyuna başladı ki fırtına gibi 35 metreden 3’ üncü golü attı.

Arkasından 4 ve 5 inci golü attı.6 -0 maçı kazandık.Pazar günü oynanacak olan finale adımızı yazdırdık” dedi RAKİPLERİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK Sivas- Kırıkkale maçını izleme şansı bulduğunu belirten Akparlar,”biz 2 maçta 8 gol attık 1 gol yedik.Sivasspor Demirspor 9 attı 2 gol yedi. Her şey eşitti ama iyi takımdı.4-5 bölgede etkili oyuncuları vardı.

35 kişilik geniş kadroya sahip bir takımla karşılaştık.Aylık gelirlerinin de 20 bin lira olduğunu öğrendik. Müthiş bir gelir amatör bir takım için ve bu şartlarda çıktık.Benim 9 oyuncum 99’lu, 10 oyuncum 2000 doğumlu, 2 oyuncumda 2001 doğumlu olarak gittik.Final maçına 50 kişilik taraftar desteği ile çıktık.Yalnız Sivasspor takımı kendinden çok emindi.Ama ben oyuncularımın bu işi başaracağını biliyordum.Bu bir ekip işi, bir davaya inanmaktır.Her şeyden birden olmuyor.

Biz ileriye dönük yatırımlar yapıyoruz.Artık meyvelerini toplama zamanı geldi.Oyuncularımla maç öncesi konuştum.Bu turu mutlaka geçerek Kayseri’yi en iyi şekilde temsil etmek durumundayız diye bütün çocukları psikolojik anlamda hazırladık.Bir kere inandık.

Bu bir projedir, bir zamanlamadır uygulamaya koyduk ve artık meyveleri yavaş yavaş toplamaya başladık” ifadelerini kullandı EN BÜYÜK SİLAHIM KALECİ UMUTTU.. Maça hızlı başladıklarını belirten Akparlar,”Volkan’ın 40 metreden şutu iki çatalın olduğu 90’dan direğe çarparak geri döndü.Herkes gol diye ayağa kalkmıştı.Pozisyon gol olmadı.

2 tane yüzde yüz gol kaçırdık.İlk yarı golsüz sona erdi.İkinci yarı bir korner atışında golü yedik.Dakikalar 55’i gösteriyordu.Müthiş bir sevinç yaşadılar. Biz o ara biraz sendeledik.Oyuncu değişiklikleri yaptım.Orta sahada bir serbest vuruş kazandık.Hasan’a derin kullanmasını söyledim.

Hasan da öyle yaptı.kaleci hatalı çıkış yapınca sallana sallana gol oldu.Beraberliği yakalayınca onlar dağıldı ama ikinci golü bulamadık.Maç 1-1 sona erdi.Penaltılara kaldıktan sonra içim çok rahattı.Çünkü kaleci Umut’a çok güveniyordum.4 penaltıcıyı yazdım 5.inciyi yazarken sıkıntı yaşadım.

Saffet ben kullanayım dedi.O şekilde yazdık.Kaleci Umut en büyük silahımdı 1 ve 5 inci penaltıyı muhteşem şekilde çıkarttı.İkinci tura geçmemizde büyük katkı sağladı.Finale adımızı yazdırdıktan sonra müthiş sevinç yaşadık.O duygu gerçekten yaşamakla olur.Rakip takımın yedek kulübesine gittim.Onları teselli ettim.Son 22 takım arasına adımızı yazdırdık.Kayseri’yi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum” diye sözlerini tamamladı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39