• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

ERÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSI

ERÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSI
ERÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSI
Erciyes Üniversitesi İnşaat Kulübü, 13 üniversite ile eş zamanlı İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı düzenledi.
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda yapılan konferansa konuşmacı olarak, ERÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su, Yrd. Doç. Dr. Hacı Bekir Kara ile öğretim görevlileri Hatice Özdemir ve Enes Gönsüz katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını İnşaat Kulübü Başkanı Efekan Türkyılmaz ve Başkan Yardımcısı Burak Öztürk yaptı. Türkyılmaz, söz konusu konferansın İnşaat Mühendisliği Öğrenci Toplulukları tarafından 13 üniversitede eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini ve Topluluk ile birlikte, yıl sonuna kadar inşaat mühendisliği öğrencilerinin pratik eğitimi için çok sayıda etkinlik düzenleneceğini söyledi.
TEMELİ HAMMURABİ KANUNLARINA DAYANIYOR
Toplantının moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su yaptı. Su, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ilk olarak, milattan önce 2000’li yıllarda Hammurabi Kanunları’nda söz edildiğini ve doğrudan inşaat işlerine atıf yapıldığını belirtti. Osmanlı’da ise ilk kez 1865 yılında Dilaver Paşa döneminde iş sağlığı ve güvenliği yasalarının benzerlerinin atıldığını kaydeden Su, Cumhuriyet döneminde de, adı geçen yasaların 4857 sayılı kanun çerçevesinde düzenlendiğini, Haziran 2012’de de 4852 sayılı kanunun, 6331 sayılı kanuna adapte edildiğini ifade etti.
Öğr. Gör. Hatice Özdemir ise, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, iş sağlığı ve güvenliği konusunun henüz ayırdına varıldığını dile getirdi. İş güvenliği ihmalinden dolayı, her yıl Türkiye’de iki Kayseri kadar insanın hayatını yitirdiğini belirten Özdemir, “Son yıllarda önem kazanan ve bazı kamu ile özel kuruluşların eğitim kapsamına aldığı bu konuya ülke olarak daha çok değer vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Konferans kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Yasal Düzenlemeler konuları konuşuldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39