• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

"Eş durumundan atamayı kaldırmadık"

"Eş durumundan atamayı kaldırmadık"
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eş durumundan atamaları kaldırmadıklarını belirterek, özre metni atamaları ve eş durumundan atamaları 2012 yılı uygulaması olarak Ağustos'ta gerçekleştireceklerini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamında ilköğretim öğrencilerini kabul etti. Bakan Dinçer'in koltuğuna Altındağ Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Dilan Özdemir oturdu. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu devralan Özdemir, Dinçer'e makamını kendisine devrettiği için çok teşekkür etti. Koltukta oturduğu kendisini ev sahibi gibi hissettiğini söyleyen Özdemir, "Şunun da farkındayım ki bu koltuğun değil tüm Türk çocuklarıyla birlikte ben de bu bayramın asıl sahibiyim. Bundan dolayı da kendimi çok mutlu ve gururlu hissediyorum. Bu gururu bana yaşatan Ulu Önder Atatürk'e teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunarım. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e onun izinde ve ilkeleri doğrultusunda her alandaki atılımlarına öncelik yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli gençler olacağımıza kendim ve tüm Türk gençleri adına söz veriyorum" dedi.

Özdemir, Bakan Dinçer'i okuluna davet ederek okulunun Atatürk tarafından yapıldığını ve fiziki şartlarının çok iyi olmadığını belirtti. Özdemir, koşulların düzeltilmesini talep etti. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan minik bakan, öğretmen atamaları konusunda bir planı bulunup bulunmadığı sorusuna, "Değerli öğretmenlerimizin elbette hızlı bir şekilde eğitim-öğretim vermesi için atamalarına başlayacağız. Bunun için genel bir rakam yok" karşılığını verdi.

Kabulün sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Eş durumundan tayin kaldırıldı. Bu durum geneli mi kapsayacak yoksa sadece stajyerleri mi" sorusuna, "Biz eş durumundan tayini kaldırmadık. Eş durumundan tayin için zaten şubat ayında bir atama yaptık. Onu 2011 yılının ataması olarak gerçekleştirdik. Gerekçemiz şuydu; kanun hükmünde kararnameyle bundan sonra eş durumuyla ilgili tayinlerle alakalı düzenleme yapmıştık. Yılda bir kere bu atamaların yapılabileceğini ve eğitim zamanında olmayacağını belirleyen bir düzenleme" cevabını verdi.

Düzenlemeyi bundan sonra her yıl ağustos ayının sonunda veya içerisinde yapmayı öngördüklerini kaydeden Dinçer, 2011 yılıyla alakalı atamada son kez şubat ayında bir düzenleme yaptıklarını ve atama gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dinçer, "Aralık ayında özre metni atamaları gerçekleştirdik. Şubat ayında yeni atamalar yaptık. Özre metni atamaları ve eş durumundan atamaları tekrar ağustos ayında 2012 yılının uygulaması olarak gerçekleştireceğiz. Sonra onu yılda bir kere yapacağız" şeklinde konuştu.

"Fen- edebiyat fakültelerinden mezun olan öğretmenler için nasıl bir düzenleme yapılacak" sorusuna Dinçer, "YÖK'ün kararını görmedim. Gerekçelerini ve içeriğini görmeden bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39