• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Esad, resmi olarak görevine yeniden başladı

Esad, resmi olarak görevine yeniden başladı
Suriye’de geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Devlet Başkanlığı Seçimlerinde yüzde 88,7 oranında oy alan ve 3. kez devlet başkanı olmaya hak kazanan Beşar Esad, yemin ederek resmi olarak görevine yeniden başladı.

Başkanlık Sarayı'nda yapılan törene korumalar eşliğinde kırmızı halıdan geçerek gelen Esad, salona girişinde halk meclisi üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Esad Kuran'ı Kerim'e el bastıktan sonra yemin etti ve 3. dönem başkanlığına başladı. 

Yemin töreninin ardından açıklamalarda bulunan Esad, 2011 yılında başlayan ayaklanmalara atıfta bulunarak, “Suriyeliler. Bazılarının'Özgürlük' diye bağrışmalarının üzerinden 3 yıl 4 ay geçti. Onlar devrim istedi fakat sizler gerçek devrimciler oldunuz. Devriminiz ve zaferiniz sizleri için tebrik ediyorum. Yolunu kaybedenler korkunç yüzlü insanların ortaya çıktığını açıkça gördü. Onların özgürlük ve devrim maskeleri düştü” dedi. Arap Baharı hakkında da konuşan Esad, Arap Baharı'nın bölgedeki ülkeleri kaosa sürüklediğini belirtti. Esad ayrıca, “Irak ve Lübnan'da bugün neler olduğunu görüyoruz. Tüm ülkeler bu'sahte bahar' ile uğraşıyor. Uyarılarımız haklılığımızı kanıtlıyor. Çok yakında bölgedeki Arapların ve Batılı ülkelerin terörizmi destekledikleri için büyük bedeller ödediğini göreceğiz”dedi. 

Terörizme karşı zafer kazandığını ifade eden Esad, muhalifleri destekleyen ülkelerin “bedel ödeyeceklerini” ifade etti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları hakkında da konuşan Esad, Müslüman ülkelerin Gazze'ye silah ve para yardımında bulunması gerektiğini belirterek, “Niçin Gazze'yi silah ve para ile desteklemiyorlar? Niçin askerlerini Gazze'ye göndermiyorlar?” dedi. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçimlerde oyların yüzde 88,7'sini alarak devlet başkanı olmaya hak kazanmıştı. Parlamento Sözcüsü seçimlerde katılımın yüzde 73,4 olduğunu belirtmişti fakat birçok Batılı ülke seçimlere katılımın daha az olduğunu ve seçimin yalnızca Esad güçlerinin kontrolü altında olan kentlerde yapıldığını ifade etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39