• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

ESDER KAYSERİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU KURULUYOR

ESDER KAYSERİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU KURULUYOR
"ESDER OLARAK KADIN ESNAFLARIMIZIN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNDE ROL ÜSTLENECEĞİZ"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği(ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, ESDER Kadın Girişimciler Kurulu'nun oluşturulacağını belirterek, “Komisyonumuz ile birlikte bayan esnaflarımızın problemlerinin çözümünde ve ihtiyaçlarının giderilmesinde bir üst kuruluş rolü üstleneceğiz” dedi. 
ESDER Kayseri Şubesi, kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla Kadın Girişimciler Kurulu'nun kurulması için çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. Bu kapsam, dernek bünyesinde kadın girişimcileri ağırlayan ESDER Kayseri Şubesi, kadın ticarette daha başarılı olabilmeleri için eğitimler düzenliyor.
Düzenlenen eğitimler hakkında bilgiler veren ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalış, "Memleket olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak hem bu birliğe katkıda bulunmak hem de esnaflarımızın arasındaki beraberlik sürecini sağlamak adına ESDER bayan esnaf ve girişimciler kurulunu kurmuş bulunmaktayız. Komisyonumuz ile birlikte bayan esnaflarımızın problemlerinin çözümünde ve ihtiyaçlarının giderilmesinde bir üst kuruluş rolü üstleneceğiz. Komisyonumuz sayesinde Avrupa Birliği hibe programlarına başvuruda bulunarak aynı zamanda esnaflarımızın aktif olarak devlet destek ve hibelerinden faydalanılması sağlanacaktır. Bu süreç içerisinde bütün bayan esnaflarımızı ESDER çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
ESDER’in kadın girişimciler için açtığı kursa katılan Fatma Yılmaz Duran ise, ilgisinden dolayı ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık'a teşekkür etti. Duran, "Bugün burada Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinin esnaf ve girişimci bayanları temsil edecek bir komisyonun oluşturulması için toplandık. Bugünkü toplantımız tanışma ve istişare toplantısıydı. En yakın zamanda tekrar toplanarak bu komisyon oluşturulacaktır. Komisyonda görev alacak arkadaşlarımız kadın girişimcilerle ve esnaflarla ilgili çıkarılacak kanun ve mevzuatlarla etkide bulunabilmek, onlardan bilgi sahibi olabilmek, devletin kadınlara sağlayacağı destek ve yardımlardan haberdar olabilmek ve şartları uygun olanların bundan faydalanabilmesi için bu komisyonda dernekle birlikte çalışmalar yapılacaktır. Buradaki ve Kayseri’de kadınlarımız için yardım ve destek sağlayabilecek etkili programlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

20150917aw528023_02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39