• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

ESKİ SANAYİ VE SAHABİYE PROJESİ TAM GAZ

ESKİ SANAYİ VE SAHABİYE PROJESİ TAM GAZ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi adım adım ilerliyor.

Hız kesmeden devam eden çalışmalar kapsamında bugün de iki firma tarafından hazırlanan mimari projeler ve tasarımlar masaya yatırıldı. 
Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın yanı sıra belediye meclisi imar ve bayındırlık komisyonu üyeleri ile her iki belediyeden ilgili bürokratlar katıldı.
Piramit Mimarlık ve Tasarımcılık Ofisi'nden Turgut Toydemir ve Sabri Paşayiğit Design Ofis'ten Sabri Paşayiğit tarafından ayrı ayrı yapılan sunumlarda Sahabiye Mahallesi'nde gerçekleştirilecek mimari projeler, yapılaşma, iş ve konut alanları, otoparklar, yeşil alanlar, eğitim ve sağlık alanları, sosyal ve kültürel mekanlar gibi detaylar üzerinde duruldu.
"HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ"
Sunumların ardından bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Projesi'nin tüm hızıyla sürdüğüne vurgu yaparak, "Bugün de iki firma, hazırladıkları çalışmaları bize sundu. Hem kendi belediyemizdeki hem de Kocasinan Belediyesi'ndeki bürokrat arkadaşlarımızla ve imar komisyonu üyelerimizle birlikte bu projeleri inceledik. Sahabiye Kentler Dönüşüm Projesi, bizim üzerinde önemle durduğumuz bir proje. Kentimizin önümüzdeki 50 yıllığına damga vuracak bir değişim gerçekleşecek burada. Proje ile ilgili çalışmalarımız tam gaz sürüyor. Önümüze hepsi birbirinden farklı tasarımlar geliyor. İlerleyen günlerde inceleyeceğimiz tasarımlarla birlikte bu sayı 15'i bulacak. Bunlar arasından seçtiğimiz 3-4 tanesini kamuoyunun beğenisine sunacak ve en çok beğenilen tasarımla yolumuza devam edeceğiz" dedi.
ESKİ SANAYİ DE DÖNÜŞECEK
Açıklamasında Eski Sanayi Dönüşüm Projesi'ne de değinen Başkan Çelik, o projenin de zaman içerisinde hayata geçirileceğine vurgu yaparak, "Sahabiye Projesi'ni yoluna koyduktan sonra Eski Sanayi Dönüşüm Projesi'ne devam edeceğiz. O da bizim büyük önem verdiğimiz ve gerçekleştirme konusunda kararlı olduğumuz bir proje" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39