• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ESKİ VALİ OSMAN GÜNEŞ TALİMATLA İFADE VERDİ

ESKİ VALİ OSMAN GÜNEŞ TALİMATLA İFADE VERDİ
Kayseri Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bir yenisi dün görüldü.
Dünkü duruşmada Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimatla ifade veren Kayseri Eski Valisi Osman Güneş'in ifadesi okundu. Güneş ifadesinde Özel Kalemi Abdulkadir Şimşek dışında kimseyi tanımadığını belirtip, " Benim Abdulkadir Şimşek'e hiç bir talimatım olmamıştır. Resmi olmayan kendi özel ilişkilerim gereği katıldığım düğünlerde takı takmam gerekiyor ise bunları kendi özel param ile temin eder veya aldırdığım altın türü takıları da ilgili düğünlerde takardım" dedi.

Davaya Mahkeme Başkanı Ahmet Kalpak izinde olduğu için mahkemeye Necati Daştan başkanlık etti. Söz konusu davada tutuklu yargılanan Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın memurlardan Ahmet Yeşiltaş ile Bayram Özkan Jandarma nezaretinde hakim karşısına çıkartılırken, tutuksuz yargılanan sınıklar Valilik Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Şimşek ile Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Refik Yılmaz da hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak tanıtlar dinlendi ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimatla ifade veren Kayseri Eski Valisi Osman Güneş'in ifadesi okundu. Güneş, ifadesinde Özel Kalemi Abdulkadir Şimşek dışında kimseyi tanımadığını belirterek şunları söyledi:

"İddianamede ismi geçen sanıklardan Abdulkadir Şimşek Özel Kalem Müdürü olması, Refik Yılmaz Sosyal Yardımlaşma Müdürü olması, Fahri Oluk Vali Yardımcısı ve Vakıf Başkanı olması Ali Mantı ise Vali Yardımcısı olması ve Vakıf Başkanlığına Fahri'den sonra atadığım kişi olması nedeniyle tanırım. Yine sanıklardan Ahmet Yeşiltaş ve Bayram Özkan'ı tanımamakla birlikte Vakıfta görevli olduklarını biliyorum. Bunun dışındaki sanıkların hiç birisini tanımıyorum. Ben Ocak 2006, Aralık 2007 yıllarında Kayseri Valisi olarak görev yaptım. Bu süre aralığında genel seçimler nedeniyle 4 aylık bir süre İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğum için Kayseri ilinde değildim. Talimat metninde tarafıma okunan ve iddianamede yer aldığı belirtilen iddialara ilişkin bir Vali olarak Özel Kalem Müdürü'nün bu şekilde bir talepte bulunduğuna hiç bir zaman şahit olmadım.Bana bu tür herhangi bir bilgi de ulaşmadı. Bu iddialar doğrultusunda benim Özel Kalem Müdürü olan Abdulkadir Şimşek'e hiç bir talimatım olmamıştır. Resmi olmayan kendi özel ilişkilerim gereği katıldığım düğünlerde takı takmam gerekiyor ise bunları kendi özel param ile temin eder veya aldırdığım altın türü takıları da ilgili düğünlerde takardım. Bu takılar tamamen kendi param ile almış olduğum takılardır. Bir ilin Valisi olmam nedeniyle bir çok düğüne davet edilmişimdir. Genellikle bu tür davetlere icabet etmeye çalışırım. Her katıldığım düğünde takı takmam söz konusu değildir. Bir çok düğünde de sadece katılırım. Ancak herhangi bir takı takmadığım da olmuştur. Bunların dışında resmi nitelikli bazı tören ve organizasyonlar verilmesi gerekiyorsa bunlarda Valiliğin emrindeki temsil tören ve ağırlama giderleri tertibinden temin edilen ödenek kullanılırdı. Benim bu katıldığım törenlerde ilgili kişilere verilecek plaket,ödül veya hediyenin ne olduğu konusunda dahi zaman zaman bilgim olmaz. İlgili daire müdürleri bunları ayarlar,düzenler ben sadece bu ödüllerin takdimini yaparım. Benim görev yaptığım süreler içerisinde vakıf çalışanları ile Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Şimşek ili ilgili Valiliğimize ve tarafıma herhangi bir şikayet gelmemiştir. Bu nedenle haklarında yapılmış bir işlem de benim görev sürem boyunca olmamıştır. Herhangi bir şikayet olmadığı gibi Özel Kalem Müdürü olarak çalışan Abdulkadir isimli şahıs benim güvenimi kazanmış, dürüst namuslu,görevine bağlı,çalışkan bir memurdu. Şimdi tekrar Kayseri Valisi olsam kendisine güvenimden dolayı Abdulkadir Şimşek ile çalışmaktan tereddüt duymam. Vakfın çalışmalarına ilişkin yasal olmayan veya prosedüre uygun olmayan hiç bir faaliyete şahit olmadım. Böyle bir şüphe içerisinde de hiç bulunmadım."

"ADİL YARGI İSTİYORUM"

Mahkemede tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme Başkanı Daştan, Sanık Bayram Özkan'a sez verdi. Özkan yaptığı savunmasında "Tahliyemi talep ediyorum. Vali Yardımcılarımız neden bizimle yargılanmıyorlar. Bize imzalayıp verdikleri çekleri verin diye vermişler. Adil yargı istiyorum" dedi.

"VALİLER NEDEN YOK"

Daha sonra söz alan Sanık Ahmet Yeşiltaş'ın avukatı Uğur Altın ise "Çekler Vali ve Vali Yardımcılarının sorumluğunda olmasına rağmen şoförün bankadan çek alması, çek alması düşündürücüdür. Kimler neden buruda yoktur? Neden Valiler yoktur? Ekonomik ve Sosyal durumu zayıf olan neden buruda tutukludurlar? Adalet vaz geçilmez bir ilkedir ama bizce adil bir yargılama yapılamamaktadır. Eğer adil yargılama yapılacak ise irtikap suçu olanlarında tutuklu olması gereklidir"

"MÜTEVELLİ HEYET DİNLENSİN"

Ardından konuşan Sanık Bayram Özkan'ın Halil İbrahim Yolcu ise Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Mütevelli Heyeti'nin dinlenmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

BU KEZ TAHLİYE ÇIKMADI, DAVA 5 EYLÜL 2012'YE ERTELENDİ

Bu yaşananların ardından Mahkeme Başkanı Necati Daştan duruşmaya 5 dakika ara verdi. Sürenin tamamlanmasının ardından herkesin merakla beklediği kararı açıklayan Daştan, Ahmet Yeşiltaş ile Bayram Özkan'ın tutukluluklarının devamına, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Mütevelli Heyeti'nin dinlenmesine karar verdi. Başkan Daştan ayrıca bir sonraki duruşmayı da 5 Eylül 2012'e erteledi. HABER:ALİ TÜRKASLAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39