• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Eskiden uçaklara sadece zenginler binerdi

Eskiden uçaklara sadece zenginler binerdi
Başbakan Binali Yıldırım Bey’e kızgın boyacı...
SİNAN BURHAN YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

Türkiye’nin bu aralar yatırıma ihtiyacı fazlasıyla var. Ekonomideki durgunluğun aşılması için gerek hükümet gerekse özel sermaye yatırımının devreye girmesi gerekir. Bu noktada Başbakan Binali Yıldırım bir fırsat olarak karşımızda duruyor.

Binali Bey kendisinin de söylediği gibi yavaş konuşur çok hızlı iş yapar. Şöyle geriye dönüp bir baktığımızda yapılan büyük yatırımların ya ulaştırmada ya da Sağlık Bakanlığında olduğunu görüyoruz.

Bırakın deniz yolunu, tren yolunu ya da hava yolunu normal kara yollarımız bile dökülüyordu. Ankaralılar iyi bilir kışın Elmadağ yokuşunu çıkmak, oradan sağlıklı inmek çok zordu. Kazalar, mal kayıpları, can kayıpları olurdu. Ben Elmadağ’ı örnek verdim çünkü memleketim Kayseri’ye buradan gideriz. Daha nice dağlar ve tepeler yol oldu.

Binali Bey kendini amele olarak tanımlıyor. Ancak onun gibi amele ruhuna sahip bir bakan bu yolları yapardı.

Burada ilginç bir anımı paylaşmak isterim. Bir akrabamız Esenboğa Havaalanında boyacılık yapardı. Bir gün bir uçuş nedeniyle yanına uğradım. Dedim işin gücün nasıl. Büyük bir kızgınlıkla kötü kardeşim işlerim dedi. Yav niye kötü işlerin. Koskoca havaalanında tek boyacısın.

Başladı anlatmaya. Eskiden uçaklara sadece zenginler binerdi. Onlar da çok bahşiş verirlerdi. Bu bakan uçağa fakirleri de bindirmeye başladı. Uçaklar aynı otobüs fiyatına düştü. Gelen biniyor giden biniyor. Onlar da para vermiyor. Gel de kızma.

Gerçekten boyacı haklı. Uçağa binmek zenginlik ve makam gerektirirdi. Şimdi ise bütün vatantaşlarımız biniyor. Bu alanda büyük bir adım atıldı. Her ile havalanı yapıldı. Şimdi Avrupa’nın en büyük havaalanı İstanbul›a yapılıyor.

Binali Bey’in en çok sevdiğim tarafı halk adamı olması. Öyle süslü cümleler sarf etmesine gerek yok. Mütevazı ve çalışkan olması fazlasıyla yeter. Ondan büyük bir hatip beklemiyorum. Zorlamaya gerek yok. İcraat adamı, halk adamı daha ne olsun.

Eşi Semiha Hanım’a bakınca kendi annemi, kendi teyzemi görüyorum. Bu kadar saf ve temiz bir yüz bana umut veriyor. Diyorum ki; onlar da bizim gibi köyden çıkmışlar, yokluklar içinde buraya gelmişler. Büyük bir başarı hikayesi. Bazıları Semiha Hanım’ı küçümsüyor. Onlar küçümsedikçe bizim gibi Anadolu çocuklarının gözünde daha da büyüyor.

Binali Bey unutulan tren yollarını da tekrar gündem taşıdı. Abdulhamid han zamanında yapılan tren raylarıyla duruyorduk. Binali Bey bize tren yollarını hatırlattı. Çok karşı çıkan oldu. İlk yıllarda yaşanan talihsiz bir kaza nedeniyle iptal edin diyenler oldu.

Ancak bakan yılmadı. İnat etti. Eskişehir, Konya ve İstanbul›a yapılan hızlı trenlere yurdun dört bir yanından talep var. Trenle yolculuk yapmak hem konforlu hem de güvenli.

Deniz yolu, tren yolu, havayolu alanlarında büyük devrimler yapıldı. Ülkemizin internet altyapısı, gsm altyapısı Avrupa standarlarına ulaştı. Türksat olarak ilk milli uydumuzu uzaya yolladık. Umarım Başbakan olan Binali bey çıtayı daha da yükseltir.

Yazımın sonuna doğru Binali Bey’den bir talebimiz olacak. Anadolu televizyonlarını kendisi çok sever. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kendisine taleplerimizi ilettik. Anadolu medyasına sahip çıkmasını bekliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39