• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ESKİÖMERLER KÖYÜNDE 4. PİLAV ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ESKİÖMERLER KÖYÜNDE 4. PİLAV ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Kayseri'nin Eskiömerler Köyü'nde 4. Pilav Şenliği düzenlendi.
Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından Akarca Mevkiinde düzenlenen pilav şenliğine, Kayseri Kar Kaplanları Yeminli Doğa ve Çevre Dostları Derneği, Sendika temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, il ve yurt dışında yaşayan çok sayıda Eskiömerli katıldı.
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Eskiömerler Köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Doğan, şenliği düzenlemekteki amaçlarının, il ve yurt dışında yaşayan köylüleri en az yılda bir defa bir araya getirmek olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.
Eskiömerler Köyü Muhtarı Bilal Şahin ise “Bu şenliğinin düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Şenliğimize her geçen yıl biraz daha ilginin artması bizi mutlu ediyor. Binlerce kişiyi buraya taşımak elbette kolay olmuyor. Arazi şartları şenliğin yapıldığı yere araçların inmesine imkan vermiyor. Köylülerimizden şenliğimizin düzenlendiği Akarca Mevkiinin yolu ile ilgili çok sayıda şikayet aldım. Bu konuyla ilgili muhtarlık olarak Kayseri İl Özel İdaresi’ne gerekli müracaatları yapmış bulunmaktayız. Ümit ediyorum en kısa zamanda yol ile ilgili stabilize çalışması başlayacak. Hemşerilerimizin hiçbir endişesi olmasın.” diye konuştu.
Yozgat’tan gelerek şenliğe katılan Halil İbrahim Doğan, şenliği düzenleyenlere teşekkür ederek, “Bizler bu topraklarda büyüdük. Çocukluğumuz buralarda geçti. Uzun süredir görmediğimiz özellikle gurbette yaşayan akrabalarımızı gördüm ve ziyaret ettim. Pilav Şenliği’ni tertip edenlere ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.
Eskiömerler Pilav Şenliğine misafir olan Kayseri Kar kaplanları Yeminli Doğa ve Çevre Dostları Derneği üyeleri de şenliğin düzenlendiği Akarca mevkiinde keşif gezileri ile spor yaptı.
Kayseri Kar kaplanları Yeminli Doğa ve Çevre Dostları Derneği Grup Koordinatörü Halim Demir Hidayetoğlu, şenliğe davetlerinden dolayı, Eskiömerler Köyü Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris Doğan’a teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39