• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

EURO 2012'DE ZAFER İSPANYA'NIN

EURO 2012'DE ZAFER İSPANYA'NIN
Euro 2012 finalinde İtalya'yla karşı karşıya gelen İspanya, rakibini 4-0 yenerek bir kez daha en büyük olduğunu ispatladı.
Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nın şampiyonu olarak, İtalya karşısına çıkan İspanya , rakibine acımadı.

Rakibiyle grup maçında da karşılaşan ve 1-1 berabere kalan Boğalar maçtan 4-0 galip ayrılarak futbolun en büyüğü olduğunu bir kez daha ispatladı.

2006 Eylül'ünde İrlanda'ya 3-2 yenildikten bu yana, öne geçtiği 61 maçı da kazanan İspanya, Euro 2012 final maçına hızlı başladı. Daha ilk dakikalardan itibaren rakip kalede pozisyonlar bulan şampiyon, aradığı gole 14'üncü dakikada ulaştı. Fabregas'ın sağdan son çizgiye inip arka direğe ortasında David Silva kafayı vurdu, top Gök Mavilerin ağlarıyla buluşurken İspanya 1-0 öne geçti.

Golün ardından İtalya, beraberlik için yüklendi. Ancak saman alevi gibi gelişen ataklardan İtalya sonuç alamadı. İtalya'nın etkisiz kalmasında İspanya'nın sıkı presi etkili olurken, Boğalar 41'de ikinci golü buldu. Xavi'nin harika ara pasında bir anda defansın arkasına sarkan Jordi Alba, kaleci Buffon'la karşı karşıya kaldı. Yeni sezonda Barcelona forması giyecek olan genç oyuncunun plase vuruşunda top ikinci kez İtalya ağlarıyla buluştu ve İspanya 2-0 öne geçti.

İlk yarıda bu skorla sona ererken, ikinci yarığya İtalya hızlı başlamaya çalıştı. Di Natele 46'da gole çok yaklaşmasına karşın, topu dışarı attı.

Sonraki dakikalarda İspanya yine sazı eline aldı. Boğalar, turunvadaki en iyi oyunlarından birini oynarken, ikinci yarıda da net fırsatlar yakaladı. Bu pozisyonlarda başarılı olamamasına karşın 84'te sahneye Fernande Torres çıktı. Xavi'nin bir başka harika pasında bir anda kaleci Buffon'la karşı karşıya kalan Torres şık bir vuruşla topu 3. kez İtalya ağlarına gönderdi. 2008'de Almanya ile oynanan ve 1-0 İspanya'nın üstünlüğüyle sona eren maçta da takımının tek sayısını atan Torres, iki farklı Avrupa Şampiyonası finalinde gol atan ilk futbolcu oldu.

88'inci dakikada ise sonradan oyuna giren Juan Mata sahneye çıktı. Mata, Torres'in asistinde topu ağlara gönderirken, İspanya'yı da 4-0 öne geçirdi.

Maçta bu skorla sona erdi ve İspanya üstüste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

İspanya, finalde İtalya'yı 4-0 yenerken, Avrupa şampiyonası finallerinin en farklı skoruyla kupayı müzesine götürmeyi başardı.




İSPANYA-İTALYA

HAKEM: Pedro Proenc
STAT: Kiev Olimpiyat

İSPANYA: Casillas, Pique, Sergio Ramos, Arbeloa, Jordi Alba, Iniesta, Xavi Hernandez, Fabregas, Xabi Alonso, Busquets, Silva
TEKNİK DİREKTÖR: Vicente del Bosque

İTALYA: Buffon, Chiellini, Abate, Barzagli, Bonucci, Marchisio, De Rossi, Montolivo, Pirlo, Balotelli, Cassano
TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli

Goller: Dk 14 David Silva, Dk 41 Jordi Alba, Dk 84 Fernando Torres, Dk 88 Mata
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39