• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

EVLERİ YANDI, HAYATLARI KARARDI

EVLERİ YANDI, HAYATLARI KARARDI
EVLERİ YANDI, HAYATLARI KARARDI İLKOKUL 2. SINIFA GİDEN SEMANUR TOĞRUL: "ÖĞRETMENİMİZ ÖDEV VERİYOR, YAPAMIYORUM"
Kayseri'de kirada oturdukları ev yanarak zarar gören aile, ev sahibinin onarım masraflarını üstlenmelerini istemesi üzerine zor durumda kaldı.

Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi Yavuz Caddesi Çetiner Sokak Villa Apartmanı'nın zemin katında geçen hafta çıkan yangında, 2 çocuklu Orhan Toğrul (34)-Songül Toğrul (26) çiftinin kirada oturduğu dairenin büyük kısmı zarar gördü, eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Gündelik işlerde çalışan baba Orhan Toğrul, "Soba borusunun devrilmesi sonucu yangın çıkmış. Ben yan odadaydım önce farkına varamadım. Daha sonra dumanın kokusuyla uyandım. Kalktığımda her yer alevler içerisindeydi. Hemen kendimi dışarı attım. Yangını söndürmeye çalıştım, söndüremedim. Daha sonra itfaiyeyi aradım, onlar gelip söndürdü" diye konuştu.

Evin kiralık olduğunu söyleyen Toğrul, "Ben kendimden çok bu evin haline üzülüyorum. Ev kiralık olduğu için ev sahibi benden bu masrafı ödememi, evi boyatmamı istiyor. Benim de bunu yapacak gücüm yok. Zor durumdayım. Gereken yerlere başvuru yaptım. Hiçbirinden sonuç alamadım. 2. sınıfa giden kızım var, bu odaya giremiyor. Derslerini yapamıyor, ağlıyor. Evin hasarı kapılar, camlar ve duvarlar. Benim eşyalar, çocuklarımın giydikleri elbiseler hep yandı. Tek odada kalıyoruz. Bu tek odada yiyip içiyoruz.

Diğer odalara zaten giremiyoruz, psikolojimiz bozuluyor. Şimdiye kadar devletten hiçbir yardım istemedim. Ne kömür ne gıda yardımı istedim. Ben çalışırım. Ben devletten eşya falan da istemiyorum. Sadece kiracı olduğum evin masrafını karşılasınlar yeter. Ben kendime ve çocuklarıma hiçbir yardım beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Songül Toğrul ise, "Kapımız, camımız yok. Bu durumda oturuyoruz. Bir odamız dışında geri kalan her yer yandı. Kapı, pencere, eşyalar, evin duvarları hep yandı. Zor durumdayız. Valilik ve Kaymakamlıktan yardım bekliyoruz. Okula giden kızım var, bize bir öncelik tanırlarsa çok iyi olur. Zor durumdayım, yardım istiyorum. Sadece bir odanın elektriği çalışıyor. Diğer odaların elektrikleri yok" şeklinde konuştu.

İlkokul 2. sınıfa giden Semanur Toğrul da, "Evimizi boyasınlar. Camlarımızı taksınlar. Herkesten yardım istiyorum. Öğretmenimiz ödev veriyor, yapamıyorum. Eşyalarımız, kıyafetlerimiz yandı. Ödevlerimi yapacak bir yer de yok. Oturacak bir şeyimiz kalmadı" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39