• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

EVLİYKEN BAŞKASIYLA NİŞANLANDI

EVLİYKEN BAŞKASIYLA NİŞANLANDI
'Karım beni dövüyor' diyerek boşanma davası açan, Kızılay'da görevli Dr. Burak Y.'nin eşi Yasemin Y., kocasının evliyken başka bir kadınla nişan yaptığını öğrendi. Yasemin Y. kocasının boşanma davasına karşılık nişanlısına tazminat davası
Olay şöyle gelişti: Dr. Burak Y., boşanmak için İzmir Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Dr. Burak Y., dilekçesinde, eşiyle 7 yıldır evli olduğunu, evliliğin özellikle son 2 yılının çekilmez bir hal aldığını, eşinin sürekli agresif davrandığını, kavga ettiklerini söyledi. Dr. Burak Y., “Kavgalar hakaret, küfür ve saldırı düzeyine geldi. Kavga sırasında eşim bana tekme ve tokat ile vurdu. Dışarıda örnek bir evlilik gibi gösterilen evliliğimiz dayanılmaz bir hal aldı. Evlilik sürecimde mesleğim gereği terfi aldım. Bunlar olurken eşimin desteği yerine kösteğini gördüm. Mesleğim gereği şehir dışında yapılan toplantıların çoğuna eşimin engellemeleri karşısında gidemedim” dedi.

‘Kariyer de yapamadım’

Şehir dışında mesleği gereği yapılan toplantılara gittiğinde eşinin sürekli telefon edip, mesajlar attığını belirten Dr. Burak Y., “Eşimin bu tür davranışlarından dolayı mesleğimi yapamaz hale geldim. Eşimin bana karşı şiddetleri, evlilik birliğini bozdu. Hayatım tehlikede olduğundan, geceyi komşumda geçirdim. Uzmanlık Sınavı’nda Pamukkale Üniversitesi Anatomi Bölümü’nü kazandım. Gitmeme izin vermedi. Eşimle aramızda sosyo kültürel yapı farklığı var” dedi.


Yasemin Y. ve kocası Burak Y.

Eşinin iddiaların asılsız olduğunu belirten ev kadını Yasemin Y. ise avukatı Özlem Karadağ aracılığıyla mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, “Eşimin kariyer yapmasına engel olmadım, iş hayatına müdahale etmedim. Hiçbir erkek işyerinde katılması gereken toplantılara ’Karım izin vermiyor’ diye gitmemezlik etmez. Her evlilikte sorunlar yaşanabilir. Eşim benden fizik olarak daha güçlü. Ben onu nasıl döverim? Bu olay gerçek dışı bir hikayeden başka bir şey değildir. Her tartışmadan sonra, evi terk edip, arkadaşının evinde kalıyordu” dedi. Yasemin Y. boşanmak için 2 bin lira nafaka, 100 bin lira da tazminat istedi.

Boşanma davası sürerken, eşinin geçen 19 Kasım’da gazetelerde başka bir kadınla nişanlandığı haberini gören Yasemin Y., şoke oldu. Devam eden boşanma davasının açtıkları davayla birleştirilmesini isteyen Yasemin Y., ayrıca görülmekte olan davaya eşinin gazetelerde başka bir kadınla nişanlandığını gösteren haberleri de delil olarak verdi. Yasemin Y., eşinin nişanlandığı kişiye de yuvasını yıktığı için 10 bin liralık manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. İngilizce öğretmeni B.S. ile nişanlanan Dr. Burak Y. ise nafaka ve tazminat talebinin reddini istedi.

posta
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39