• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

EYLÜL’DE 2 BİN 884 ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ

EYLÜL’DE 2 BİN 884 ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ
EYLÜL’DE 2 BİN 884 ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, olayların meydana gelmesi, önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda geçmiş yıllara göre aşama kaydedildi.

Bu kapsamda, Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerler, kamu kurumları, banka ve bankamatikler kontrol edilerek, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde kontroller devam ettiriliyor, sorunların tespit edilmesi ve çözümü noktasında daha sağlıklı bir şekilde tedbirler geliştirilebilmesi açısından mahalle muhtarları ve esnaf grupları ile görüşmeler yapılıyor. Bununla birlikte para/kontör dolandırıcılığının önüne geçebilmek, gerçekleşmiş olaylarda vatandaşların paralarını alabilmeleri için banka yetkilileri ile irtibatlı olunarak, banka çalışanları, özel güvenlik görevlileri duyarlı hale getirilerek karşılaştıkları şüpheli durumları polise bildirmeleri gerektiği hatırlatılıyor.

Söz konusu çalışmalar kapsamında Eylül ayı içerisinde il merkezinde 113 bin 217 şahsın kaydı soruldu ve çeşitli suçlardan aranan 279 şahıs adli makamlara teslim edildi. Aynı ay içerisinde 2 bin 884 asayiş olayı meydana geldi. Bu olaylardan dolayı 3 bin 346 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi ve 61 kişi tutuklandı.
Söz konusu olayların 545’inin mal varlığına karşı işlenen, bin 579’unun kişilere karşı, 224’unun topluma karşı, 38’inin millete karşı ve 498’inin ise takibi gereken suçlar olduğu tespit edildi.

Ayrıca, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun; emre aykırı davranış maddesinden 381, dilencilik maddesinden 101, kumar oynamak maddesinden 18, sarhoşluk maddesinden 28, gürültü maddesinden 606, rahatsız etme maddesinden 71, tütün mamullerinin tüketilmesi maddesinden 28, silah taşıma maddesinden 26 olmak üzere toplam bin 285 şahsa 151 bin 426 TL idari para cezası kesildi. Yine Eylül ayı içerisinde Kayseri’de 35 adet tabanca, 17 adet yivsiz av tüfeği ve 17 adet kurusıkı tabanca ile ilgili işlem yapıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü, vatandaşların kurban bayramını huzurlu geçirmeleri amacıyla; otobüs terminali, özel terminal, tren garı ve havalimanı gibi ulaşım yerlerinde, halkın yoğun olarak bulunduğu caddeler, sanayi bölgeleri, umuma açık yerler, alışveriş merkezleri, pazaryerleri, mağaza ve dükkânların yoğun olarak bulunduğu yerlerde, mezarlıklar civarında devriye ekiplerinin sayısını artırdı.
Ayrıca vatandaşlara, hafta sonu ve arefe günü alışveriş merkezlerinin çevresinin yoğun olacağından dolayı, araçlarının içerisine değerli eşyalarını bırakmamaları ve kalabalık yerlerde yankesicilik vakalarına karlı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39