• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

"F.Bahçe'de 800 Bin TL'lik açık"

"F.Bahçe'de 800 Bin TL'lik açık"
İnceleme sonunda hazırlanan raporda, Fenerbahçe'nin oynadığı 3 maçtan önce rakip takımlara 800 bin TL gönderdiği ileri sürüldü. Kulüp kasasından Ekşioğlu'na verilen 2 milyon TL'nin menajer Kıratlı aracılığıyla rakiplere gönderildiği iddia edil
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü'nün mali hesaplarında yaptığı incelemeyi tamamladı.

Hürriyet Gazetesi'nde Ayşegül Usta'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, sarı lacivertli kulübün oynadığı 3 maçtan önce rakip takımlara yaklaşık 800 bin TL para aktarımı yapıldığı belirtildi.

Şike iddialarına ilişkin soruşturmanın başlamasından çok kısa bir süre sonra, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk Fenerbahçe Kulübü'nün mali hesap dökümlerini mercek altına aldı. Spor kulüplerinin dernekler statüsünde olması nedeniyle Berk, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan gerekli incelemenin yapılmasını istedi. Dernekler Dairesi'nin hazırladığı rapor geçtiğimiz günlerde Savcı Berk'e ulaştı. Raporda, Fenerbahçe'nin hesaplarından rakip takımlara para aktarıldığının belirlendiği belirtildi.

Eskişehirspor'a 200 bin dolar gitti' iddiası

Raporda, Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'na geçen sezon kulüp kasasından çeşitli tarihlerde yaklaşık 2 milyon TL elden ödeme yapıldığının tespit edildiğine yer verildi. Ekşioğlu'nun kendisine elden verilen bu paradan bir kısmını menajer Ali Kıratlı aracılığı ile rakip takımlara gönderdiği iddia edildi. Dernekler Dairesi'nin raporunda İlhan Ekşioğlu'nun 9 Nisan 2011'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 kazandığı Eskişehirspor maçından bir gün önce kulüp muhasebecisi Tamer Yelkovan'dan elden aldığı 200 bin doları kırmızı siyahlı kulübe gönderdiği öne sürüldü.

Gökdeniz için 400 bin TL mi ödendi?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, halen Rubin Kazan takımında oynayan Trabzonspor'un eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz'in transferini gerçekleştirmek için ödendiği öne sürülen 400 bin TL'yi de mercek altına aldı. Savcı Berk Fenerbahçe Kulübü'ne bir yazı göndererek, 2003'te Gökdeniz'in transferine ilişkin ne gibi işlemlerin yapıldığını sordu. Berk'in, ünlü futbolcunun transferine ilişkin, şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Giresunspor eski başkanı Olgun Peker arasında yapılan anlaşma gereği Peker'e ödenen 400 bin TL'yi araştırdığı da öğrenildi.

31 tutuklu iddianameyi bekliyor

Soruşturma kapsamında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu'nun da aralarında yer aldığı 31 kişi tutuklanmıştı. Metris Cezaevi'nde yatan 31 kişi haklarındaki suçlamaları tam olarak öğrenebilmek için Savcı Mehmet Berk'in hazırlayacağı iddianameyi bekliyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39