• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Faruk Çelik'ten taşeron işçilere müjde geldi

Faruk Çelik'ten taşeron işçilere müjde geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten merakla haber bekleyen taşeron işçilere müjdeli haber geldi. Bakan Çelik, taşeron çalışanların sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile istişare ettiklerini ve çözümü konusunda kendilerine talimat
Temmuz-Ağustos ayı içerisinde alt işveren işçileri ile ilgili yaşanan sorunları minimize edecek düzenlemeler konusunda tekrar taraflarla bir araya geleceklerini kaydeden Bakan Çelik, "Yapılması gereken düzenlemeleri, 1-2 ay içerisinde yani Ekim-Kasım ayı içerisinde sonuçlandırma hedefiyle gerekil açıklamaları yapacağız. İnşallah alt işverenin yanında çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları kaldırmış oluyoruz." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Burada basın mensuplarını sorularını cevaplayan Bakan Çelik, taşeron işçilerin sorunlarını çözümü konusunda açıklamalarda bulundu. Çelik, "Alt işveren diye tabir ettiğimiz taşeron işçileri ile ilgili gerçekten de önemli bir sorun yaşadığımızı, gerek sendikalar gerekse biz hükümet olarak ifade ediyoruz. 'O halde niye çözmüyorsunuz?' diye bir soru gelebilir. Yaklaşık 1.5 yıldır ben sayısını unuttum, bu kadar toplantılar yaptık. Ama tarafların görüşlerinin keskin olduğunu belirtmek istiyorum. İşverenin alt işverene bakışında ve haklarında farklı değerlendirmeler, sendikalar arasında da farklı değerlendirmeler var. Bunların arasını bulma konusunda büyük bir gayretimiz var. Tabi bir taraftan da çalışanlarımız var. Onlarla da temaslarımızı, gerek bireysel gerekse dernekleşmişler, örgütleşmişler. O örgütlenme çerçevesinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz." diye konuştu.

"EKİM-KASIM AYLARI İÇERİSİNDE SONUÇLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Nihai olarak da bu konuyu Başbakan ile istişare etme imkanı bulduğunu aktaran Faruk Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Nihai çalışmayı yapıp ve bu çalışmayı, bu yaz dönemi içerisinde birlikte değerlendirmemiz gerektiği yönünde bizleri talimatlandırdı. Biz de inşallah Temmuz-Ağustos ayı içerisinde alt işveren işçileri ile ilgili yaşanan sorunları minimize edecek, büyük ölçüde ortadan kaldıracak düzenlemeler konusunda tekrar taraflarla, sendikalarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Orta yolu, çıkış yolunu bulma gayreti içinde olacağız. Hem uzlaşma arayacağız hem de yaşanan sıkıntıların çözümünü sağlamış olacağız ve yeni yasama döneminde bu alanda yapılması gereken düzenlemeleri, 1-2 ay içerisinde yani Ekim-Kasım ayı içerisinde sonuçlandırma hedefiyle gerekli açıklamaları daha önceden yaptık, şimdi de yapmış bulunuyoruz. İnşallah alt işverenin yanında çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları kaldırmış oluyoruz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39