• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Fatih Terim Eski Takımına Karşı

Fatih Terim Eski Takımına Karşı
Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Galatasaray taraftarı önünde Adana Demirspor'u ağırlayacak. Galatasaray'ın muhtemel 11'i burada

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Galatasaray, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'da 8. durumda yer alan Adana Demirspor'u konuk ediyor.

Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak müsabakada Mustafa İlker Coşkun düdük çalarken, Coşkun'un yardımcılıklarını Muharrem Yılmaz ve Neşet Merdin yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Ali Palabıyık.

Saat 20:30'da başlayacak karşılaşmayı ATV ekranlarından ve Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

KUPAYA BAMBAŞKA BİR 11

Ligdeki son 8 maçından galibiyetle ayrılarak lider durumda bulunan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, Adana Demirspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında kadroda önemli bir rotasyon gerçekleştirecek.

G.Saray Teknik Direktörü Terim, Ziraat Türkiye Kupası maçında kaleci Muslera dahil Samsun'da 90 dakika forma giyen bütün isimleri dinlendirecek. Terim, kupa maçında ilk kez ciddi bir rotasyon yaparken, sarı kırmızılı takım bu sezon ilk kez Selçuk İnan olmadan resmi maça çıkacak. Ligde oynanan 19 maçın tümünde 90 dakika forma giyen Selçuk İnan sarı kırmızılı forma ile böylece ilk kez yedek soyunacak ve dinlenme fırsata bulacak.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Ufuk
Sabri
Gökhan Zan
Servet
Çağlar
Aydın
Ayhan
Ceyhun
Riera
Merthan
Sercan

ADANA DEMİRSPOR
Metin
Tunay
Uğurtan
Süleyman
Burak
Emre
İlhan
Raşit
Soner
Cihan
Burhan

36. RANDEVU

Galatasaray, Adana Demirspor ile daha önce 36 defa karşılaştı. İki takımın rekabetinde 8 maç beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray 19, Adana Demirspor ise 9 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

İki takım arasındaki en gollü maç, 1983-1984 sezonunun ilk yarısında oynandı. 1983 yılının Aralık ayında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşma, Galatasaray'ın 9-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray ve Adana Demirspor, Türkiye Kupası'nda ise 1979-80 sezonunda karşılaştı. Yarı finalin ilk maçında rakibini deplasmanda 3-2 yenen Galatasaray, İnönü Stadı'ndaki rövanş karşılaşmasında Adana Demirspor'a 2-1 kaybetmesine karşın finale çıkan taraf olmuştu.

TERİM VE ŞAŞ YETİŞTİKLERİ TAKIMA KARŞI

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve yardımcılarından Hasan Şaş, bugün oynanacak müsabaka ile alt yapısından yetiştikleri Adana Demirspor'u kupanın dışına atmak için çalışacaklar.

Terim, futbol kariyerine doğduğu kentin takımlarından Adana Demirspor'un altyapısında 1963 yılında başladı. Altı sene sonra, 16 yaşında yine Adana Demirspor'da profesyonel olan Terim, 1972-1973 sezonunda 12 senelik aranın ardından en üst seviye lige yükselen takımda kaptan olarak görev yapıyordu. O zamanlar takımın forveti olan Fatih Terim, sezon sonunda Adana Demirspor'a şampiyonluk vizesini getiren Uşakspor maçında 2-0'lık galibiyete bir golle katkı verdi.

Gösterdiği performansla milli takıma seçilen Terim, 1973-1974 sezonunda Adana Demirspor'un Galatasaray'ı İnönü Stadı'nda 1-0 yendiği maçta da görev yaptı. Bir sonraki sezon ise Galatasaray'a transfer olan Terim, sarı-kırmızılı ekipte 11 sezon forma giydi.

Hasan Şaş ise, 1993-94 sezonunda Adana Demirspor'un PAF takımında yer aldı. Hasan Şaş, 1995 senesinde Ankaragücü'ne geçmeden önce, Adana Demirspor ile Türkiye 1. Ligi'nde de görev yaptı. Bu, Adana Demirspor'un en üst seviyede mücadele ettiği son sezon olarak kayıtlara geçti.
sporx
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39