• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Fatma Çolakbayrakdar Okuma Yazma Öğrenen Kursiyerleri Ziyaret Etti

Fatma Çolakbayrakdar Okuma Yazma Öğrenen Kursiyerleri Ziyaret Etti
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar

Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Kocasinan Akademi’de açılan kursa katılarak, seferberliğin ardından Türkiye genelinde ilk okuma yazma sertifikalarını alan kursiyerleri evlerinde ziyaret etti. Kursiyerlerle tek tek ilgilenip, sohbet eden Fatma Çolakbayrakdar, “Büyüklerimiz, öğrenmenin yaşı olmadığının en iyi örneğini gösteriyorlar. Seferberliği, sosyal bir proje olarak görüyoruz. Kurslarımız sayesinde inşallah bölgemizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği ardından Kocasinan Akademi’nin tesislerinde kurslar açıldı ve Türkiye’nin ilk Okuma-Yazma Sertifika Töreni düzenlendi. Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesisindeki kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri, evlerinde ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, onları tek tek tebrik etti. 

Fatma Çolakbayrakdar, ilk olarak Erciyesevler Mahallesi’nde oturan 5 evlat ve 10 torun sahibi 65 yaşındaki Hatun Karaca’ yı ziyaret etti. Hoş sohbetlerin yaşandığı ziyarette Hatun Karaca, çeşitli nedenlerden dolayı zamanında okuyamadığını belirterek, okuma yazma öğrenerek en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. 

Fatma Çolakbayrakdar ise “Öğrenmenin yaşı olmadığının en güzel örneğisiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından Okuma Yazma Seferberliği başlatıldı. Bizlerde seferberliği, sosyal bir proje olarak görüyoruz. İnşallah açmış olduğumuz kurslarla, bölgemizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Sizlerin de kurslara katılıp gayret göstermesi bizleri ayrıca mutlu etti. İslam’ın ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan dinin mensupları olarak, okumalıyız, öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Fatma Çolakbayrakdar, okuma yazma öğrenen Hatun Karaca’ya kalem, defter ve kitap hediye etti. Kurs boyunca kullandığı defteri gösteren Hatun Karaca da hediye edilen deftere kendi ismini yazarak okudu ve böyle bir imkan sunduğu için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. 

Fatma Çolakbayrakdar’ın ikinci ziyareti ise Mimarsinan Mahallesi’nde oturan 4 çocuk ve 2 torun sahibi Şahinaz Kavak oldu. Şahinaz Kavak ve ev ahalisiyle keyifli sohbetlere imza atan Fatma Çolakbayrakdar, “Eşim Ahmet Bey, yoğun çalışma temposundan dolayı ziyarete katılamadı ancak selamlarını gönderdi. Seferberliğin ardından Kocasinan Akademi’ nin kursuna katılarak, ilk sertifika alanlardasınız. Sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

Şahinaz Kavak ise okuma yazma bilmediği için çok zorluklar çektiğini belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. 

Fatma Çolakbayrakdar, son olarak ise Mimarsinan Mahallesi’nde oturan Arife Cerit ve Neşe Yıldırım’ı ziyaret etti. Kursiyerlerle yakından ilgilenen Fatma Çolakbayrakdar, onlarla sohbet edip, kalem, defter ve kitap hediye etti. Kursiyerler ise ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek, teşekkürlerini iletti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39