• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

FB-Ordu Maç Sonucu: 2-1

FB-Ordu Maç Sonucu: 2-1
Fenerbahçe konuk ettiği Orduspor'u 2-1'lik skorla geçti.
Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Orduspor ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli takım 5 maç sonra tüm seyircisine kavuştuğu maçta sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.


Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, sahasında Orduspor'u konuk etti.
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazanarak haftayı üç puanla kapatmayı başardı.
Mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren tek golü 11. dakikada son haftaların formda ismi Moussa Sow ve 85. dakikada Sezer Öztürk kaydetti. Orduspor'un tek sayısını ise 90'da Şamil kaydetti. Öte yandan sarı lacivertli ekip 37. dakikada Stoch ve 84. dakikada Cristian'ın birer şutu direkten oyun alanına döndü.
Uzun bir sakatlık döneminin ardından sahalara dönen Sezer Öztürk ise, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golü de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaydetmiş oldu.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 19'a yükselterek zirve yarışına ortak oldu. Orduspor ise başarılı giden performansının ardından düşüşe geçerek 17 puanda kaldı. Bir sonraki hafta Fenerbahçe Eskişehirspor deplasmanına çıkarken Orduspor ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

KRASIC KADRODA YOK
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile yaptıkları karşılaşmada, UEFA Avrupa Ligi'nde AEL Limassol'a karşı sahaya sürdüğü 11 kişilik kadroda değişiklik yapmadı.
Fenerbahçe'de son dönemde performansında düşüş olan Milos Krasic, Orduspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

SOW YİNE SAHNEDE
5 maçlık aranın ardından Saracoğlu'nda tüm taraftarına kavuşan Fenerbahçe, Orduspor karşısında maça tempolu başladı. Meireles'in orta alanda, Stoch'un kanattaki başarılı performansı dikkat çekerken Fenerbahçe aradığı golü 11. dakikada son haftaların golcü ismi Moussa Sow ile buldu.
11. dakikada Dirk Kuyt'ın pasıyla sol çapraza ilerleyen Moussa Sow, uygun açıyı bulduğu anda kaleye vurdu. Kaleci Fornezzi'nin çabalarına rağmen top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe maçta 1-0 öne geçti.

STOCH DİREĞE TAKILDI
Karşılaşmada skor üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe, ilk yarı boyunca oyunu başarılı şekilde lehine çevirmeyi başardı. Kuyt'un orta alana gelerek aldığı toplarla hücuma çıkan sarı lacivertli takım, rakip yarı sahaya etkili hücumlar geliştirmeyi başardı.
Fenerbahçe'nin kontrolünde giden karşılaşmada bir pozisyon Şükrü Saracoğlu tribünlerini ayağa kaldırdı. 37. dakikada Kuyt'ın sağdan ceza sahası içine yaptığı ortada Cristian topu kafayla ceza sahası dışında bulunan Stoch'a indirdi. Topu düzelterek vuran Stoch'un şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTA TEMPO DÜŞTÜ
Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıda tempo gözle görülür şekilde düştü.
Sarı lacivertli takım orta alandaki pas sayısını arttırarak kısa toplarla hücumcuları Kuyt ve Sow'a top taşımaya çalıştı.
Orduspor ise Hasan Kabze ve Stancu'nun Fenerbahçe savunması arasında kaybolmasına rağmen uzun toplarla gol aradı. Konuk ekip ikinci yarıdaki en net gol pozisyonunu Yiğit Gökoğlan'ın 71. dakikadaki şutuyla buldu. Bu şutta da kalesinde iyi yer tutan Volkan Demirel topa rahatça sahip oldu.

SOW ZORU BAŞARDI VE BİR DİREK DAHA...
Karşılaşmanın ikinci yarısında akıllarda en çok kalan pozisyonda ise Moussa Sow'un imzası vardı.
65. dakikada Stoch'un ortasını kale sahası içinde iyi takip eden Moussa Sow, bekletmeden yaptığı vuruşunu tribünlere gönderdi.

SEZER'İN SİFTAHI VE ORDUSPOR'UN GOLÜ
Maçta Fenerbahçe'nin oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdiği dakikalarda ise sahneye 76. dakikada Meireles'in yerine oyuna giren Sezer Öztürk çıktı.
Sezer, orta alandan aldığı topla ceza sahasına doğru ilerledi. Kaleye yaklaşık 20 metre uzaklıktan Sezer direk dibine yaptığı vuruşu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Golün ardından Fenerbahçeli futbolcular uzun bir sakatlık döneminin ardından forma giymeye başlayan Sezer'i birer birer tebrik etti.
Maçın son anlarında Orduspor Şamil'in golüyle farkı bire indirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1'lık üstünlükle ayrıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39