• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

FENERBAHÇE PLZEN MAÇ ÖZETİ -İZLE

FENERBAHÇE PLZEN MAÇ ÖZETİ -İZLE
Fenerbahçe'nin 0-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen ile temsilcimiz Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Doosan Arena'da oynanan karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf, 1-0'lık skorla temsilcimiz Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol, 81. dakikada Webo'nun kafasından geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe, zorlu Plzen deplasmanından 1-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükselme adına çok önemli bir galibiyet aldı.
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş karşılaşmasında iki ekip 14 Mart'ta Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Bu maç Fenerbahçe'nin aldığı ceza sebebiyle seyircisiz oynanacak.

ZORUNLU DEĞİŞİKLİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla oynadıkları 3. tur ilk maçında ilk 11'de zorunlu değişiklikler yaptı.
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yapılan derbi maçta ilk 11'de forma giyen, ancak ismi UEFA listesinde bulunmayan Emre Belözoğlu ile cezalı olan Raul Meireles ve Egemen Korkmaz, Viktoria Plzen maçı kadrosunda yer alamadı.
Kocaman, bu oyuncuların yerlerine savunmada Joseph Yobo, orta sahada da Selçuk Şahin ve Mehmet Topal'a görev verdi.

MEIRELES TRİBÜNDE

UEFA Tahkim Kurulu tarafından 3 maçlık cezası bugün onanan Raul Meireles karşılaşmayı tribünden izledi.
Cezasının indirilmesi ihtimaline karşı dün takımla Plzen'e gelen Portekizli futbolcu, cezası onanınca maç kadrosunda yer alamadı.

TEMPOSUZ BAŞLADI

Karşılaşmaya Viktoria Plzen'in vuruşuyla başlanırken, iki takım da ilk dakikalarda birbirlerini tartan bir görüntü ortaya koydu. Özellikle oyunun ikinci bölgesinde iki takım hata yapmamaya çalışırken, Fenerbahçe daha çok kontra ataklarla etkili olmak istedi.
Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık diliminde topa daha çok hakim olan taraf, ev sahibi ekip Viktoria Plzen oldu. Fenerbahçe'nin bek oyuncuları karşısında etkisiz kalan Viktoria Plzen, oyunun bu bölümünde uzun toplara yöneldi.

TOPAL KALEYİ YOKLADI

İlk 15 dakika düşük tempoda geçerken, Fenerbahçe adına ilk kaleyi bulan şut Mehmet Topal'ın ayağından geldi. Karşılaşmanın 16. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Kuyt pasını Mehmet Topal'a verdi. Mehmet hafif sağ çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metreden bir şut gönderdi ama top kaleci Kozacik'de kaldı.

DİREKLER KORUDU

İlk yarıda genel anlamda rakibini topun gerisinde bekleyen ve ikili mücadelelerdeki baskısıyla Fenerbahçe'ye fazla pozisyon şansı tanımayan Viktoria Plzen'in bir topu direkten döndü.
Karşılaşmanın 38. dakikasında kaleci Volkan'ın hatalı pasıyla birlikte hızlı gelişen Plzen atağında ceza sahasına gelen pasta topla bulşan Rajtoral, kaleye şutunu gönderdi. Üst direkten oyun alanına dönen topta yine atak devam etti ve Plzenli oyuncular kaleye üst üste 2 şut daha gönderdi ama sonuç çıkmadı.
Viktoria Plzen'in ilk yarıda gole en çok yaklaştığı pozisyon bu olurken, Fenerbahçeli taraftarlar bu pozisyonda derin bir nefes aldı.

KUYT İNANILMAZ KAÇIRDI

Karşılaşmanın 20. dakikasından sonra toparlanan Fenerbahçe, topa daha çok sahip olan taraf oldu. Özellikle bu bölümde Fenerbahçe, kanat bindirmeleri ile Viktoria Plzen kalesinde zaman zaman etkili oldu.
Karşılaşmanın 43. dakikasında yine sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow ceza alanı son çizgisinden topu kale sahasındaki Kuyt'a sert bir şekilde gönderdi. Gelen topa Kuyt kötü bir vuruş yaptı ve üstten dışarıya gitti.
Kalan dakikalarda gol olmayınca ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sonuçlandı.

FENERBAHÇE ETKİLİ BAŞLADI

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçen mücadelenin ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf, konuk ekip Fenerbahçe oldu. İkinci 45 dakikanın ilk anlarından itibaren topu daha çok ayağında tutan takım olan Fenerbahçe, bu bölümde daha çok uzaktan şutlarla rakip kalede tehlike yaratmak istedi.
Karşılaşmanın 58. dakikasında tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Sow kaleyi yaklaşık 30 metre mesafeden gören yerden sert bir şut çekti. Gelen topu kaleci Kozacik güçlükle kornere gönderdi.

ÜST ÜSTE KORNERLER

Kaçan bu pozisyondan sonra Fenerbahçe, baskısını bir an olsun azaltmadı. Üst üste kazanılan kornerlerle rakip kalede tehlikeler yaratan Fenerbahçe, defanstan dönen toplara da orta sahada baskı yaparak sahip olunca oyunun tek hakimi Fenerbahçe oldu.

Tempoyu çok yükseltmemesine rağmen oyunda bu dakikalarda daha çok topla oynayan ve rakibine baskı uygulayan takım Fenerbahçe'ydi. Viktoria Plzen ise bu baskıyı kırmak adına karşılaşmanın 69. dakikasında Michal Duris - Martin Fillo değişikliğini yaptı.

PLZEN TOPARLANDI

Fenerbahçe bu baskısı sonucunda golü bulamayınca Plzen oyunu dengeledi. Karşılaşmanın 70. dakikasından daha defansif bir görüntü ortaya koyan Fenerbahçe karşısında Viktoria Plzen, zaman zaman etkili oldu.
Karşılaşmanın 78. dakikasında sol kanattan gelişen Plzen atağında Tecl hızlı hareket ederek ceza alanına girdi ve iki Fenerbahçeli savunmadan sıyrıldı ve tam topu ayağından çıkarmak isterken Gökhan topu uzaklaştırdı.

GOL GELDİ! WEBO!

Maçın sonlarına doğru tempo düşse de, Fenerbahçe aradığı golü Webo ile buldu. Karşılaşmanın 81. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül ceza sahasına ortasını gönderdi. Arka direk yakınlarına gelen topa kafasıyla Sow vurdu. Kaleciye çarpan top Webo'nun önünde kaldı ve Webo boş kaleye topu kafasıyla gönderdi.
Kalan az dakikada gol olmayınca Fenerbahçe, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39