• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Fenerbahçeli olmasından dolayı:

Fenerbahçeli olmasından dolayı:
2012 FIFA Puskas Ödülü'nü kazanan Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch, basın toplantısı düzenledi. Stoch, Fenerbahçeli olmasından dolayı ödülü kazandığını söyledi.
2012 FIFA Puskas Ödülü'nü kazanan Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
''FIFA Puskas Yılın Golü'' ödüllü Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, ödülü almasının en büyük nedeninin Fenerbahçe oyuncusu olması olduğunu kaydederek, ''Biliyoruz ki fanatiklik derecesinde kulübünü seven çok sayıda taraftarımız var'' dedi.

FIFA tarafından efsanevi Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen, ''2012 FIFA Puskas Yılın Golü'' ödülünü kazanan Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Sundito Zeynep Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Ödül gecesinin kendisi açısından harika olduğunu, sadece ödül aldığı için değil, orada kulübünü temsil ettiği için de mutluluk duyduğunu kaydeden Stoch, ''Bu ödülü kazanmak benim için gurur vericiydi. Bu yarışta bana oy veren tüm sporseverlere teşekkür ederim'' diye konuştu.

Yarışan 10 golün de ödüle layık ve güzel goller olduğunu dile getiren Slovak futbolcu, ''Belki de benim bir adım öne geçmemin en büyük nedeni Fenerbahçe oyuncusu olmamdı. Biliyoruz ki fanatiklik derecesinde kulübünü seven çok sayıda taraftarımız var. Onların desteğiyle kazandım'' diye konuştu.

Stoch, bir gazetecinin ödül gecesinde Barcelonalı ünlü futbolcu Lionel Messi ile bir araya geldiği anda neler yaşandığını sorması üzerine, birbirlerini tebrik ettiklerini ve el sıkıştıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında daha çok şans bularak gollerine başlamak istediğini belirten Stoch, bir gol atması halinde devamının geleceğine olan inancını dile getirdi. Stoch, aldığı ödülün bunun için iyi bir motivasyon olduğunu ifade etti. Ligin ilk yarısında forma şansı bulduğu maçlarda kendini göstermek için elinden geleni yaptığını kaydeden Stoch, ''Golleri kaçırmasaydım ve 5-6 gol bulabilseydim belki de 'Çok iyi bir sezon geçiriyor' diyecektiniz'' dedi.

"KOCAMAN'LA İLGİLİ KÖTÜ BİRŞEY SÖYLEMEDİM"
Basında yer alan bazı haberlerde teknik direktör Aykut Kocaman ile bir iletişimi olmadığının iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Stoch, kendisinin hocası ya da herhangi bir arkadaşıyla ilgili kötü hiçbir şey söylemediğini bildirdi. Bazı haberlerde Caner'den çok daha iyi olduğunu söylediğinin iddia edildiğini kaydeden Stoch, bunun da tamamen yalan olduğunu söyledi.

Stoch, bir gazetecinin, aldığı ödülün ülkesindeki yansımalarını sorması üzerine de ''FIFA'dan bu derece önemli bir ödül kazanan ilk futbolcuyum Slovakya'da. Herkes mutlu oldu. Benimle gurur duyuyorlar. Ben de bundan çok mutluyum. Herkes bu durumu takdir etti'' diye konuştu.

Golü attıktan sonra böyle bir ödül alabileceğini düşünüp düşünmediği sorulan Stoch, golden sonra sadece büyük bir mutluluk hissettiğini, çünkü kariyerinde ilk kez kornerden gelen bir topa voleyle vurup bu kadar güzel bir gol attığını söyledi. Stoch, ''Bunun dünyanın en güzel golü seçileceğini hayal bile etmemiştim. Benim için sürpriz oldu'' dedi.

"GOLÜN YARISI ALEX'İN"
Miroslav Stoch, bir gazetecinin ''Ödül aldığın gölün asistini Alex yapmıştı. Ödül aldıktan sonra Alex ile görüştün mü-'' sorusu üzerine,''Alex ile dün telefonla konuştum. Asisti için teşekkür ettim. Hem de (Bu golün ve ödülün yarısı senindir) dedim. O da 'Yüzde 70'i senin, yüzde 30'u benim' diye cevap verdi. Ben de 'Yüzde 50-50 olsun' dedim. Alex'in asisti gerçekten çok güzeldi'' dedi.

Ödül aldığının açıklanmasının ardından takım arkadaşı Selçuk Şahin'in de antrenmanlarda bu tarz goller attığı, bunların değerlendirmeye alınması halinde kendisinin de ödül alabileceğini açıkladığı hatırlatılan Stoch, esprili şekilde ''Ben Selçuk'un böyle bir gol attığını görmedim. Üzgünüm Selçuk'' dedi.

İsviçre'nin Zürih şehrinde 7 Ocak Pazartesi günü yapılan törende, Stoch'un 3 Mart 2012'de Gençlerbirliği'ne karşı köşe vuruşundan yapılan ortaya ceza yayının dışından gelişine vurduğu vole ile attığı gol, Puskas Ödülü'ne layık görülmüştü.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39