• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Fethullah Gülen: Öyle bir şamar aşkederim ki...

Fethullah Gülen: Öyle bir şamar aşkederim ki...
Fethullah Gülen, yayınladığı son sohbetinde çok sert sözler kullandı. Gülen, 'öyle bir şamar aşk ederim ki yerinden doğrulamaz!" dedi.İşte Fethullah Gülen'nin yayınlanan sohbetinden bölümler;"Geçtiğimiz günlerde çok değerli bazı öğretm
"Öğretmenlik gibi ev dışında belli bir mesai gerektiren mesleklerde özellikle bayanların vazife ile aile arasında kalıp sıkıntılar yaşadıkları ifade ediliyor. Hem neslin rehber ihtiyacı hem rehberlerin her türlü hakkı eda gayretlerinin onlara kazandıracakları ve hem de eşlerinin/çocuklarının onlara karşı tavırları açısından meseleyi değerlendirir misiniz?"

Aslında cinsiyet ayırımı hiç yapmadan mutlak manada bir soru sormak daha isabetli olabilirdi. Fakat daha önce benzer bir suali erkekler zaviyesinden sorduğumuz için bu defa özellikle kadınlara bakan yönleriyle meselenin tavzihini istedik.

Gülen ise sorulan açıdan konuyu ele almakla beraber kadın erkek herkes için çok önemli esasları dile getirdi; hizmet hayatıyla beraber aile hukukunu gözetmenin önemini ve bunun nasıl gerçekleştirilebileceğini anlattı."
İşte bu soru üzerine Gülen "Kadınıyla erkeğiyle cenabı hak, sizi, bizi, hepimizi, ruhumuzun abidesini ikame etme istikametinde hayırlı hizmetlere muvaffak eylesin." diyor ve şöyle devam ediyor:

"ÖYLE BİR ŞAMAR AŞK EDERİM Kİ"
"Elimde olsa benim eşine karşı sert, haşin davranan insanlar, Kur'an'ı Kerim'de Sünnette öyle bir şey yok da, fakat benim elimde fırsat olsa, önce Mehmet Akif'in bir yerde yaptığı gibi, Cenabı Hakka istihfar ederim; Rabbime bin defa Estafirullah derim. Sonra da ona bir güzel yeniçeri şamarı aşk ederim ki... Bir daha da yerinden doğrulamaz, o hukuka riayet etmediği zaman. Hatta o boşanmalar, ayrılmalar, yuva yıkmalar... Öyle rencide oluyor, o kadar üzülüyorum ki, içimden, kardeşim bile olsa onu affetmek gelmiyor. Ne hakın var senin o yapıyı dağıtıyorsun. Bunu yer eden, daneleri kopmuş, ipten kopmuş, o toplumun parçalarını bilmemki yerine getirmek, biraraya getirmek mümkün olacak mıdır? Dua edelim ki olsun. Allah bizi yeniden ihya eylesin."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39