• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

"FETÖ başarılı olsaydı Türkiye Suriye’ye dönecekti"

"FETÖ başarılı olsaydı Türkiye Suriye’ye dönecekti"
Kayseri’de 142 milyon TL’lik toplu açılış ve temel atma töreni yapıldı

WWW.KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'DE YAŞANAN GÜNLÜK OLAYLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Kayseri’de 142 Milyon TL’lik 11 tesisin toplu açılış ve temel atma töreni öncesi düzenlenen basın toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun not aldığı kağıda imza ve tarih attırarak, "Hocamızın sözü senet ama ne olur ne olmaz" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma töreni öncesinde Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan bakan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri’ye daha önce yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kayserili olan Bakan Mehmet Özhaseki, Bakan Veysel Eroğlu’nun not kağıdını aldı. Bakan Özhaseki, aldığı not kağıdına Bakan Eroğlu’nun imzasını da attırdı.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 11 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Kayseri bir turizm şehri haline gelecek"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu yatırımlar yapılınca Kayseri bir turizm şehri haline gelecek ve bunun ilk adımlarını burada atıyoruz. Yamula Barajı çevresinde ağaçlandırma yapılacak ve bunun sözünü aldık. 550 bin hektarlık alanın ağaçlandırılması yapılacak. İnşallah bu güzel hizmetler devam edecek. 33 tesisi 3 yıl içinde bitirecek. Zaten sözü senet ama yine de ne olur ne olmaz. Hocam’ın notunu imzalatarak aldım" dedi.
Bakan Özhaseki, "220 bin kişi ile rekor Kayseri’de oldu demokrasi mitinglerinde. Kızılay Meydanında ve Konya’da da konuşma yaptım. Bu destek ve bu güven içinde bizim size gece ve gündüz hizmet etmemiz gerekiyor. Sizlere hizmet için seferberiz. Sizlerin duasını alacağız" diye konuştu.
Kayseri'nin destan yazdığını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kayseri bizim de örnek aldığımız bir şehir. 15 Temuz’dan itibaren nöbetleri çok güzel tuttunuz. Bir destan yazdınız. Hain ve alçak terör örgütü FETÖ’ye karşı direndiniz. Milletimiz gerçekten büyük bir destan yazdı. FETÖ başarılı olsaydı Türkiye Suriye’ye dönecekti. Siz milletimizi, ülkemizi, şanlı bayrağımızı kurtardınız. Allah sizlerden razı olsun. Bu alçak ve sapık FETÖ terör örgütünün başarısız olmasında milletimizin destanı büyük rol oynadı." dedi.
Bakan Eroğlu, "Kayseri’de Kapuzbaşı ve Sultansazlığı gibi yerleri dünyaya açacağız. 11 tesisin temelini atıyoruz ve açılışını yapıyoruz. Bunların maliyeti 142 milyon TL. Size ne kadar hizmet yapılsa hakkınızdır. Size hizmet etmek bizim ibadetimizdir" diye konuştu. 
Bakan Eroğlu, daha önce 400 milyon TL’lik 32 müjde ile geldiğini hatırlattı. 15 müjde daha verdiğini belirterek, bunların maliyetinin 500 milyon TL’ye çıktığını açıkladı.
"Kayseri’de AK parti hükümetinden önce buradaki yatırımlar durmuştu" diyen Bakan Eroğlu, "Eski Türkiye’de yatırımlar yılan hikayesine dönüşmüştü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Kayseri’ye ne gerekiyorsa yapacaksınız’ dedi. Ben de ondan cesaret alarak buraya yatırım yaptık. 10 tane baraj ve gölet yaptık, 400 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Araziler kıymetlendi. 79 milyon fidanı torakla buluşturduk" diyerek yapılan çalışmaları anlattı.
Törende Bahçelik projesi ana iletim ve sulamaları tamamlama, Sarız Fettahdere Barajı, Sarıoğlan Ebulhayır Barajı Sulaması, Sarız Fettahdere Barajı Sulaması, Pınarbaşı Altıkesek Sulaması İkmali, ağaçlandırma ve ormancılık projeleri, Aladağlar Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi temeli atılırken, Köprübaşı-Ekrek Sulaması, Felahiye Kepiç Göleti, Felahiye Kepiç Göleti Sulaması, Derebağı Şelalesi TP alan düzenleme çalışmasının ise açılışı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39