• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

FETÖ kataloğu ile evlenen karı kocaya 13 yıl hapis

FETÖ kataloğu ile evlenen karı kocaya 13 yıl hapis
Ben 29 yaşında severek evlendim. Eşimin Emniyet'te söylediği katalog iddialarını kabul etmiyorum.

Kayseri'de FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan ve örgütün katalog seçimlerinden evlendikleri ve by lock kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan karı kocaya toplam 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Sanıklar katalog evliliği yapmadıklarını iddia ederken, kadın sanık, FETÖ ablası olduğunu, by lock kullanmadığını ancak diğer örgüt ablaları ile wechat ve kakao programları kullandıklarını söyledi. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar C.Y.C., Z.C. ve E.E. ile avukatları hazır bulundu.


Tutuklu sanık C.Y.C., mahkemede örgütün bayan katalogundan seçim yaparak evlenmediğini belirterek, "Ben 29 yaşında severek evlendim. Eşimin Emniyet'te söylediği katalog iddialarını kabul etmiyorum. O karakterde birisi değilim. Düğün günümde hain darbe girişimi oldu. İlk ben, sonra eşim tutuklandı.

En ağır darbe bize oldu" dedi.
Emniyet'teki ifadesinde katalogdan evlilik yaptıklarını söyleyen ancak Savcılık'taki ifadesinde bu ifadesini reddeden tutuklu sanık kadın Z.Y. ise "Cemaat ile tek istihbaratım öğrenci evlerinde kalmamdır. 2012-2016 yıllarında ablalık yaptım. Ablalık yaptığım dönemde FETÖ'ye ait kitaplar, videolar gönderiyorlardı.

By lock yüklemedim. Nergiz isimli kişi bazı porgramlar yükledi. Eve de ablalık teklifini o yaptı. Wechat ve kakao programını diğer örgüt elemanları ile iletişim için kullanıyorduk. Evde toplanan fazla paralar bölge ablalarına verilirdi" dedi. Sanık Z.Y., katalog evlilik iddiaları ile ilgili ise "Düğünümüzden bir gün önce darbe oldu.

Düğün olacak mı olmayacak mı diye düşünürken, eşimi tutukladılar. 33 gün sonra da beni tutukladılar. Emniyet'teki baskı ve yönlendirmeler yüzünden katalog evliliği yaptığımı söyledim. Daha sonra Savcılık'ta düzelttim. Katalog evliliği yapmadık, severek evlendik" diye konuştu.


Sanık Z.Y.'ye evini kiraladığı ve evinde FETÖ kasetleri çıktığı iddiasıyla yargılanan sanık E.E. ise "Dini hassasiyetlerim olduğu için kaset evimde duruyordu. Jelatini bile açılmadı" dedi.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık C.Y.C.'ye 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 6 yıl 3 ay, eşi Z.Y.'ye ise 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Sanık E.E. ise beraat etti. C.Y.C. ile E.E.'nin tahliyesine karar veren mahkeme, sanık Z.Y.'nin ise tutukluluk halinin devamına hükmetti.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39