• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

FETÖ üyeleri Kurban burs ve himmet adı altında 330 milyon lira gelir ile dünyayı dolaşmış

FETÖ üyeleri Kurban burs ve himmet adı altında 330 milyon lira gelir  ile dünyayı dolaşmış
FETÖ üyeleri kurban parasıyla dünyayı dolaşmış

İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, toplanan kurban bağışı paralarıyla yurt dışıgezilere çıktıkları ele geçirilen fotoğraf karelerine yansıdı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen fotoğraflar ve örgütün kullandığı muhasebe kayıt sistemine düşülen notlar, gözaltına alınan zanlıların toplanan kurban bağışı paralarıyla yurt dışı seyahatlerine çıktıklarını ortaya koydu.

Ele geçirilen muhasebe kayıt sisteminde kurban için toplandığı görülen paraların amacı doğrultusunda kullanılmadığı, oluşturulan bütçenin örgütün çeşitli ihtiyaçlarının yanında örgüt üyelerinin yurt dışıseyahatlerine de aktarıldığı kaydedildi.

Fil üstünde safari

Örgütün 'imamı' olarak anılan kişinin sorumluluğu altındaki örgüt üyelerini topladıkları burs, kurban ve himmet miktarlarına göre ödüllendirdiği de iddia edildi.

Fotoğraf karelerine yansıyan görüntülerde kalabalık gruplar halinde yurt dışı seyahatlerine çıkan zanlıların, TanzanyaGüney AfrikaSri LankaMaldiv Adaları ve ABD'deki gezi anları yer alıyor.

Sri Lanka'da çekilen bir fotoğrafta zanlıların fil üzerinde safari yapması dikkat çekiyor. ABD'de örgüte ait bir okulu ziyaret ettikleri görülen zanlıların, bu ülkede yabancı uyruklu kişilerin de yer aldığı bir fotoğraf karesi bulunuyor. Örgütün okulunda kurulan masalarda kalabalık gruplar halinde kahvaltı yaptıkları görülen zanlıların neşeli oldukları görülüyor.

Bir fotoğrafta ise Kazakistan uyruklu kişilerin örgütün ele başı Fetullah Gülen'e hediye sunduğu sırada terör örgütünün 'Kadim abisi' olarak bilinen, örgüt üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözdüğü belirtilen firari zanlı Yusuf Bekmezci de yer alıyor.

Operasyonun geçmişi

İzmir'de, 16 Mayıs'ta FETÖ/PDY'nin 'okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu' olduğu ileri sürülen örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 36 kişiden 19'u tutuklanmıştı.

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programları üzerinde yapılan incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı gelirler ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı saptanmış, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden 'kurban, burs ve himmet' adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmıştı. Elde edilen gelirin dağıtımına ilişkin bilgilerin de bulunduğu kayıtlarda, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve 'Pensilvanya' diye kayda geçirildiği tespit edilmişti.

Programda yapılan incelemede, örgüt üyelerinin, geçen yıl Kurban Bayramı öncesi kurbanlar için 650'şer lira topladıkları, bu vekaletler karşılığı Afrika'dan çok daha düşük fiyatta kurban satın alarak kesimini yaptırdıkları, toplanan paranın yüzde 30'unun kurban alımında kullanıldığı, yüzde 13'ünün de 'Pensilvanya' kaydıyla yurt dışına gönderildiği, kalanının da gelir olarak kaydedildiği bilgilerine ulaşıldığı öne sürülmüştü.

Operasyonun devamı niteliğinde dün İzmir merkezli 4 ilde 23 kişi gözaltına alınmıştı. Kaynak : AA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39