• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

FETÖ'den yargılanan albay beraat etti

FETÖ'den yargılanan albay beraat etti
Kayseri'de FETÖ'den yargılanan albay beraat etti Ailem açlık ve sefalete sürüklendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında görevliyken TSK'dan ihraç edilen ve Ağustos ayında tutuklanan, ilk mahkemede tahliye olan özel harekat komandosu Albay Taneri Tansel B. beraat etti. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık eski Albay Taneri Tansel B. ve avukatı hazır bulundu.


25 yıl terörle mücadele ettiğini, özel harekat komandosu olduğunu söyleyen Albay Taneri Tansel B., ilk mahkemedeki sorgu ve savunmasında, "Bunca yıl sonra terör örgütü üyesi olmak ve devleti yıkmaya teşebbüs etmekle suçlanmam onurumu kırıyor. Görev sürecim boyunca 12 kez tayinim çıktı.

Ailem bu durumdan mağdur oldu. Ailem itibar kaybına ve açlık ve sefalete sürüklendi. Darbeciler tarafından hazırlanan sözde yurtta sulh konseyinin listesinde ismim bulunmuyor. Bu da benim onlarla hareket etmediğini gösteriyor. 2 Temmuz'da 29 günlük izne ayrıldım.

Memleketim Uşak'a, Ankara'ya ve Balıkesir'e gittim. 15 Temmuz akşamı ailemle Balıkesir'de sahilde yürürken akrabalar olağanüstü şeylerin yaşandığını söyledi. Telefonla aradılar. Ben de Kayseri'de komutanlığı aradım. Net bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. O geceyi Akçay'da geçirdik.

İzinlerin iptal olduğunu öğrenince Kayseri'ye dönmek için yola çıkacaktık. Ancak komutanımdan 1 gün izin istedim. Bir gün geç mesaiye başlayacaktım. Komutan izin verdi. Pazartesi günü mesaiye başladım.

O gün ihraç edildiğimi öğrendim. O günden tutuklandığım güne kadar Kayseri'deki evimde kaldım. Bir süreliğine Azerbaycan görevine gittim. Dönüşte elimde ilk kez toplu bir para geçti. Ben de Bank Asya'ya yatırdım.

Bu süreden sonra az az para yatırmaya devam ettim. Bazı insanların banka önünde eylem yapmaya başlamaları ve evlerini arabalarını satıp bu bakaya yatırmaya başlamaları basına yansıyınca 2015 yılında paramı çektim.

Araştırırsanız benim geçmişim başarılarla dolu. Ben kesinlikle FETÖ üyesi değilim. Yardım ya da himmet yapmadım. Bylock kullanmadım. Şarlatanlara biat etmedim. Kendi beynimi kimsenin himayesine vermedim" demişti.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık hakkında herhangi bir suç unsuruna rastlanamadığı ve delil yetersizliği nedeniyle 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan beraatına karar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39