• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

FETÖ'NÜN GÜZEL KIZLARA SEN KAPANMA TALİMATI

FETÖ'NÜN GÜZEL KIZLARA SEN KAPANMA TALİMATI
FETÖ'nun Gizli Tanığı, Öğrenci Yapılanmasını Bir Bir Anlattı!

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının akademisyen grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren "Neşe" kod adlı gizli tanık, örgüt hakkında bildiklerini anlatarak, "Beni de zeki öğrenciler içerisinde değerlendirirlerdi. Bana 'sen kapanma, güzelsin, senin iletişim yeteneğin güçlü, ikna kabiliyetin yüksek, bu nedenle senin söylediklerin karşılık bulur, tebliğ vazifesini yerine getirmiş olursun' diyorlardı." şeklinde ifade verdi.

GİZLİ TANIK "NEŞE" İFADE VERDİ

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca akademisyenlere yönelik soruşturma kapsamında aralarında profesörlerin de bulunduğu 18'i tutuklu 88 sanık hakkında hazırlanan ve 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yer alan gizli tanık "Neşe"nin ifadelerinde, örgütün kirli yüzü bir kez daha ortaya çıktı.

"ASKER GELMEDEN ÖNCE HABERİ GELİYORDU"

Üniversite sınavlarına hazırlanırken 1990'lı yıllarda örgütün dershanesine gittiğini ve kızlar yurdundan kaldığını belirten gizli tanık "Neşe", dönem dönem askerlerin yurtta arama yaptığını ancak askerler gelmeden önce yöneticilere haber geldiğini ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap, gazete ya da dergi gibi örgütün yayınlarının çuvallara doldurulup yemekhane bölümünde çalışan kişiye teslim edildiğini ve oradan dışarıya çıkarıldığını, askerler gittikten sonra da geri getirildiğini aktardı.

"Neşe", arama sırasında "belletmen" denilen, her 10 öğrenciden sorumlu olan üniversite öğrencilerinin yurtta kaldığını ancak kalmalarının yasak olduğu için askerler gelmeden önce bu "belletmenler"in de dışarı çıktığını ayrıca resmi olmayan fakat fiili yöneticisi olan iki kişinin de aramadan önce yurttan ayrıldıklarını kaydetti.

"SEN KAPANMA, GÜZELSİN"

Örgütün yurtta nitelikli öğrencileri yakından takip ettiklerini aktaran gizli tanık "Neşe", "Beni de zeki öğrenciler içerisinde değerlendirirlerdi. Bana 'sen kapanma, güzelsin, senin iletişim yeteneğin güçlü, ikna kabiliyetin yüksek, bu nedenle senin söylediklerin karşılık bulur, tebliğ vazifesini yerine getirmiş olursun' diyorlardı." ifadesini kullandı.

AMAÇ GÜLEN'E MUTLAK SADAKAT

Bir eve götürüldüğünü, burada Ayşe isimli "belletmen"in kendilerine örgüt elebaşı Gülen'in üstün yetenekli kişi olduğunu, Allah'la ve Hz. Muhammed'le konuşabilen kişi olduğunu, altın nesil yetiştirdiğini anlattıklarını ifade eden "Neşe", bu anlatılanlarla örgüt elebaşı Gülen'e mutlak bir bağlılık, sadakat ve sorgulamadan verilen emre uyulmasının amaçlandığını kaydetti.

Üniversite yıllarında da örgütle bağının kopmadığını ifade eden gizli tanık, işe başladığı şirket tarafından Gaziantep'te görevlendirildiğini, burada gittiği bir eczanede örgütten biriyle tanıştığını ve kendisini "sohbet hocası" olarak tanıtan bir kadının aradığını ve böylece sohbetlere katıldığını anlattı. Gizli tanık, bu kadının diş hekimi eşinin ise örgütün doktor grubundan sorumlu olduğunu öğrendiğini, sanıklardan bazılarını da bu yolla tanıdığını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39