• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

FIFA U20 Dünya Kupası

FIFA U20 Dünya Kupası
Özhaseki, FIFA U20 Dünya Kupası kura sonuçlarını değerlendirdi"KAYSERİ DEV ORGANİZASYONA HAZIR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, FIFA U20 Dünya Kupası açılış maçına ve B grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan Kayseri'nin maçlara en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

Başkan Özhaseki, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın önceki gün yapılan kura çekimini değerlendirdi. İstanbul The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleşen kura çekimine; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FIFA Asbaşkanı ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kayseri'yi temsilen Başkan Özhaseki, finalist takımların delegasyonları, FIFA ve yerel organizasyon komitesi yetkilileri, teknik adamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özhaseki, B grubu maçlarının Kayseri'de oynanacağını hatırlatarak kuraya göre Güney Kore, Küba, Portekiz, Afrika U20 Şampiyonası'ndan 1 takımın Kayseri'de mücadele edeceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı spor tesislerinin dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Özhaseki,"Sportif tesisleşme konusunda Kayseri olarak öncü rol oynadık. Bizim 2009 yılında Türk futboluna kazandırdığımız Kadir Has Stadı, bütün uluslararası organizasyonlar için adı öne çıkan statlardan birisi oldu.

Gerek milli takımımızın maçlarına ev sahipliği yapan gerekse de ülkemizin aday olduğu tüm uluslararası şampiyonalar için 'aday stat' olarak gösterilen Kadir Has Stadı, bizim de gurur kaynağımız haline geldi. Hatırlanacağı gibi daha önce de Kadir Has Kongre Merkezi'nde Dünya Basketbol Şampiyonası'na en iyi şekilde ev sahipliği yapmıştık. Şimdi karşımızda FIFA U20 Dünya Kupası gibi önemli bir organizasyon duruyor. Organizasyonun açılış maçı, 21 Haziran'da Kadir Has Stadı'nda yapılacak" dedi.

Bu tür büyük organizasyonların, düzenlendikleri şehirlere ve ülkeye ekonomik yönden de büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Özhaseki, "Binlerce sporsever, gazeteciler ve televizyoncular bu organizasyon için şehrimize gelecek. Bu da başlı başına ayrı bir ekonomi yaratacak. Fakat biz bu işe daha çok prestij yönünden bakıyoruz" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39