• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

FOYASI ÇIKTI VİLLAYI SATIYOR

FOYASI ÇIKTI VİLLAYI SATIYOR
Ankara Büyükşehir’in başkent trafiğini rahatlatacak yol çalışması, bölgede bulunan ve ODTÜ Ormanı ile iç içe olan Park Rönesans Sitesi sakinlerinin keyfini kaçırdı. Yol yapımına karşı çıkmasıyla bilinen Gazeteci Can Dündar’ın ardından, komşusu da sitedeki villasını satılığa çıkardı.

Ankara Büyükşehir’in Eskişehir Yolu ile Konya Yolu’nu birbirine bağlayacak olan yol çalışması, bölgede bulunan ve ODTÜ Ormanı ile iç içe olan Park Rönesans Sitesi sakinlerinin keyfini kaçırdı. Yol yapımına karşı çıkmasıyla bilinen Gazeteci Can Dündar’ın ardından, komşusu da villasını satılığa çıkardı.
DOĞALLIK GİTTİ, DEĞERİ DÜŞTÜ!
Ankara trafiğini rahatlatacak bağlantı yolu Dündar’ın da villasının bulunduğu sitenin 100 metre kadar yakınından geçecek. Bölge böylelikle hareketlenerek, çok sesliliğe kavuşacak. Fakat bu durum Dündar’ların villalarının doğayla iç içe olan yapısını bozarak, değerini düşürecek. Dündar’ların bölgenin trafiğe açılacak olmasından rahatsızlık duydukları, yol yapımına bu yüzden karşı çıktıkları kaydediliyor. Bugün yol yapımına “ağaç kesileceği” iddiasıyla karşı çıkan Dündar’ların, yolun açılıp sahibi oldukları villaların ortaya çıkmasıyla, asıl kendilerinin ağaç katliamı yaptıklarının görülecek olmasından da endişe ettikleri vurgulanıyor.
1 MİLYON 550 BİN, KOMŞUSU
980 BİN DOLAR İSTİYOR
Nitekim Can Dündar’ın, yol çalışmasıyla keyfinin iyice kaçtığı, dolayısıyla villasını satılığa çıkardığı öğrenildi. Dündar, ODTÜ ağaçları kesilerek inşa edilen sitedeki villası için 1 milyon 550 bin dolar istiyor. Dündar’ın ardından komşusu da villasını satılığa çıkardı. Dündar’ın komşusu villası için daha az para istiyor: 980 bin dolar. Site Dündar’ların villalarının yanı sıra 2 çok katlı binadan oluşuyor. Bu binalardaki dubleks evlerde de satılık ilanları görülmeye başlandı. Sitede örneğin biri dubleks evi için 950 Bin TL istiyor.
DERTLERİ BAŞKA
Yol yapımına villalarının doğayla iç içe olan yapısını bozacağı ve değerini düşüreceği düşüncesiyle karşı çıktıkları belirtilen Dündar’ların villalarını apar topar satılığa çıkarmaları bu iddiaları doğruladı.
EMLAKÇI: SİTEDE BU BİR İLK
Bölgeyi iyi bilen bir emlakçı şu bilgileri verdi: “Bu site ODTÜ Ormanı ile iç içe olduğu için, Ankara’nın en gözde sitelerinden biridir. Sitedeki villaların sahipleri genelde tanınmış isimlerdir. Başkent’in göbeğinde fakat halktan uzak, yeşille iç içe, sessiz sakin bir yer. Dolayısıyla çok değerlidir burası. Şimdiye kadar hiç satılık villa, konut olmamıştır burada. Fakat Büyükşehir’in gündemdeki yol çalışmasının sitenin yakınından geçecek olması sessizliği bozdu. Bölge hareketlenecek, çok seslilik oluşacak. Tabi bunların işine gelmiyor bu. Keyiflerini kaçırdı yol. Yola bu yüzden karşılar. Baktılar yolun yapımı engellenemiyor, şimdi bir bir satılığa çıkarıyorlar villalarını.”

YENİ AKİT
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39