• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

futbol tarihine geçen yorumlar

futbol tarihine geçen yorumlar
UEFA, unutulmaz spiker yorumlarını manşetine taşıdı.

UEFA, resmi internet sitesinde yer alan haberde Dünya Futbol Tarihi’ne geçen spiker yorumları okuyuculara aktarılırken, Türkiye’den de 4 örnek dikkat çekti. İşte maçlara damga vuran o spikerlerin replikleri:

TÜRKİYE:
Ertem Şener: "Her yerinden öpüyorum Rüştü” (Beşiktaş - Manchester United maçında)
Can Bartu: “Walsh ikinci yarı çok etkisiz, kendisini oyunda hiç göremiyorum” (Beşiktaş forması giyen Walsh devre arasında oyundan çıkmıştır.)
Emre Tilev: "Kim koydu o direği oraya" (Beşiktaş - Stoke City maçında)
Ümit Aktan : FC Sion'un adı bugünden sonra depre-Sion olacak sayın seyirciler. (FC Sion - Galatasaray şampiyonlar ligi ön eleme maçı sonu)
"Schmeichel değil, bütün Michael'lar gelse o topu oradan alamaz..." (M.United - Galatasaray maçında Arif’in golü sonrası)

HIRVATİSTAN:
Mladen Delic: “Eğer bu maç 1-1 biterse uzatmalar oynanacak. Eğer uzatmalar da 1-1 biterse maç Çarşamba günü tekrarlanacak. Fakat ben Pazar günü için geri dönüş bileti almıştım. Acaba rezervasyonumu yeniden düzenlerler mi? Sonra eve nasıl dönerim?” (1978 Dünya Kupası Finali sırasında Arjantin’in Hollanda’yı uzatmalarda 3-1 yendiği maçın uzatma dakikalarında söylediği söz)

FRANSA:
Thierry Roland: “Bence bu anı gördükten sonra hepimiz barış içinde ölebiliriz” (Fransa’nın 1998 Dünya Kupası’nı kazandıktan sonraki yorumu)

ESTONYA
Kristjan Kalkun: “Oh-ho-ho! Vassiljev ne yaptı öyle? Bu Vassiljev inanılmaz bir adam. O da neydi öyle! Söyleyebilecek daha fazla kelime bulamıyorum!” (Estonya’nın EURO 2012 Play-off’larına kalmak için kazanması gereken son maçı olan Kuzey İrlanda maçında Estonya’nın golü sonrası)

İSPANYA
Jose Antonio: “İniesta, hayatım!” (İspanyol Teknik Direktör Jose Antonio Camacho’nun Andres İniesta’nın 2010 Dünya Kupası Finali’nde attığı gol sonrası verdiği tepki)

MACARİSTAN
Gyorgy Szepesi: “Geliyorlar..Geliyorlar..Çekler geliyorlar!” (Macaristan’ın en ünlü yorumcularından olan Szepesi’nin 1970 Dünya Kupası Play-off mücadelesinde Macaristan’ın Çek Cumhuriyeti’ne 4-1 yenildiği maçta mikrofona bağırarak söylediği söz)

NORVEÇ:
Bjorge Lilleilen: “Dünyanın en iyisiyiz! Dünyanın en iyisiyiz! İngiltere’yi futbolda 2-1 yenmeyi başardık! Bu inanılmaz bir şey! İngiltere’yi yendik! Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana gibi devlerin doğduğu İngiltere’yi, hepsini yendik! Margaret Thatcher (Demir Leydi olarak anılan dönemin İngiltere Başbakanı) beni duyabiliyor musun? Sana bir mesajım var: İngiltere’yi Dünya Kupası’nın dışına ittik!” (9 Eylül 1981’de Norveç’in Dünya Kupası eleme maçında İngiltere’yi 2-1 yendiği maç sonrası Norveç Devlet Radyosu’nda maçı sunan Bjorge Lilleilen’in yorumu)

PORTEKİZ
Nuno Matos: “Juventus belki Avrupa’nın eski bir hanımefendisi olabilir fakat Benfica da Avrupa’nın eski bir beyefendisi! (Portekiz yorumcu Nuno Matos’un geçtiğimiz sezon Juventus ile Benfica arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde golsüz devam eden dakikalarda yaptığı yorum)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39