• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Galatasaray 2 -Fenerbahçe1-Video Maç Sonucu

Galatasaray 2 -Fenerbahçe1-Video Maç Sonucu
Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 yenmeyi başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Bekir İrtegün (10-kk) ve Selçuk İnan'dan (36) gelirken, Fenerbahçe'nin tek golü Hasan Ali Kaldırım'dan
Spor Toto Süper Lig'in merakla beklenen mücadelesinde, haftaya lider giren Galatasaray, zirve koltuğunu isteyen Fenerbahçe'yi konuk etti. İki takım ezeli rekabette bu maça kadar 372 kez karşı karşıya gelmiş, bunların 118'ini Galatasaray, 141'ini ise Fenerbahçe kazanmıştı.TT Arena'da oynanan ve 2012'nin son derbisi olma özelliğini taşıyan karşılaşmayı Sarı-Kırmızılılar 2-1 kazanarak, Fenerbahçe'ye karşı 119. galibiyetini elde etti.


Sarı-Kırmızılı taraftarlar hazırladıkları müthiş koreografilerle görsel şölen sunmaya devam ediyor. Fenerbahçe derbisine özel olarak hazırlanan Galatasaraylı taraftarlar, "Her şey unutulur hatıralar kalır. Bize her Mayıs sizi hatırlatır" ifadesi yer alan müthiş bir koreografi hazırlayarak Fenerbahçe'ye göndermede bulundu.

Karşılaşmanın ilk yarısı beklenildiği gibi müthiş bir tempoyla başladı. Sarı-Lacivertliler, maçın başında Galatasaray'ın etkili ataklarına karşılık vermekte oldukça zorlandı. Nitekim Sarı-Kırmızılılar'ın golü gecikmedi. 10. dakikada Riera'nın kestiği ortaya ters bir kafa dokunuşu yapan Bekir İrtegün, Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra toparlanan Fenerbahçe, rakip kaleye daha çok adamla gitmeye başladı. Gökhan Gönül ve Hasan Ali'nin de ataklara katılmasıyla baskısını artıran Sarı-Lacivertliler, beraberlik golünü 23. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından vurduğu şut ile yakaladı: 1-1. Bu sezon gösterdiği istikrar ile Aykut Kocaman'ın vazgeçilmezleri arasına giren Hasan Ali'nin kaydettiği gol ise bu istatistiği kanıtlar nitelikteydi. Attığı beraberlik golünden sonra oyunun kontrolünü eline alan Sarı-Lacivertliler, Galatasaray kalesinde etkili olmaya başlıyordu ki, sahneye Selçuk İnan çıktı.

Frikik mühendisi Xelçuk

Galatasaray'ın frikik ustası Selçuk İnan, 36. dakikada kazanılan frikik atışını müthiş bir vuruşla ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı bir kez daha öne geçirdi: 1-1. Selçuk, geçtiğimiz sezon oynanan derbi mücadelesinde de Volkan Demirel'i avlamayı başarmış ve süper bir frikik golüne imzasını atmıştı. Üstünlük golünü attıktan sonra tempoyu düşüren Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'nin ataklarını savuşturmayı başardı ve ilk yarı 2-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki takımda kontrollü başladı. Dakikalar 65'i gösterdiğinde karşılaşmanın ilk oyuncu değişikliği Fatih Terim'den geldi. İmparator, orta saha üstünlüğünü kabul ettirmek adına bir hamle yaptı ve 65. dakikada Umut Bulut'u çıkararak yerine Yekta Kurtuluş'u oyuna aldı. Bu değişiklikten 1 dakika sonra Aykut Kocaman, maçı kazanmak adına hamlelerde bulundu. Cristian'ın yerine son haftaların formda ismi Sezer Öztürk'ü, Caner Erkin'in yerine ise Milos Krasiç'i oyuna dahil etti.

Meireles kızardı
Hakem halis özkahya derbide gülen taraf oldu yanlı ve çok gereksiz yere gösterdiği kartlarla fenerbahçe karşısında gülen tek taraf oldu;hakem özkahya bu tutumu ile tarihe geçti....




82. dakikada Raul Meireles, rakibine arkadan yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyun dışında kaldı. Tecrübeli futbolcu, gördüğü kırmızı karttan sonra maçın hakemi Halis Özkahya'ya büyük tepki gösterdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Türkiye'nin merakla beklediği derbi mücadelesini Galatasaray 2-1 kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray puanını 32'ye yükseltip liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe 27 puanda kaldı.








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39