• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi Ertelenecek mi?

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi Ertelenecek mi?
Fenerbahçe'nin yarı final karşılaşmasında Benfica'yı eleyip final maçına çıkarsa Lig'deki Galatasaray derbisi ertelenebilir.

Fenerbahçe, Benfica'yı elerse, Avrupa Ligi'nde 15 Mayıs'ta final maçına çıkacak. Bu tarihi maç öncesi ise ligde Galatasaray derbisi var. Bu durumda federasyonun derbiyi ileri bir tarihe erteleyip ertelemeyeceği, Cim Bom'un kabul edip etmeyeceği merak konusu.

Üç kulvarda da yoluna devam eden Fenerbahçe, sezonun sonu yaklaştıkça öyle bir periyoda girdi ki, sadece kendisi değil, lig ve kupada mücadele eden diğer takımlarla Futbol Federasyonu da bundan etkilendi. Fenerbahçe'nin öyle sıkışık bir maç takvimi var ki, futbolcular adeta maçtan maça koşacak. Kanarya, eğer Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica'yı eler, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Eskişehirspor'u safdışı bırakırsa, bu takvim iyice sıkışacak, belki de bazı tartışmaları beraberinde getirecek. Çünkü eğer Avrupa'da finale kalırsa, 15 Mayıs'ta Amsterdam'da kupayı kazanmak için sahaya çıkacak Sarı-Lacivertliler. Ondan önceki hafta sonu yani 10-13 Mayıs tarihlerinden birinde ise ligde Galatasaray derbisi var. Avrupa'da oynanacak tarihi bir final öncesi Galatasaray'la belki de ligde şampiyonluğu belirleyecek önemde bir 90 dakikaya çıkmak, Sarı-Lacivertliler'i fizik ve mental açıdan bir hayli zorlayabilecek. Bu durumda Fenerbahçe'nin derbinin ertelenmesini istemesi veya federasyonun başvuru olmadan böyle bir yola gitmesi mümkün. O zaman da Galatasaray'ın tavrı önem kazanacak. Sarı-Kırmızılılar ertelemeye rıza göstermezse büyük tartışmalar yaşanacak. Şimdiden tartışma başladı bile: Fenerbahçe, Avrupa'da finale kalırsa, bu derbi ertelenir mi, ertelenmez mi?

işte maç programı
Tarih Tür Rakip

14 Nisan Lig Eskişehir

17 Nisan T. Kupası Eskişehir (d)

21 Nisan Lig Gençlerbirliği (d)

25 Nisan Av.Ligi Benfica

26-29 Nisan Lig Kayseri

2 Mayıs Av.Ligi Benfica (d)

3-6 Mayıs Lig İstanbul B.B. (d)

10-13 Mayıs Lig Galatasaray

15 Mayıs Av. Ligi Finali ....................

19-22 Mayıs Lig K.Karabük (d)

NOT: Eskişehirspor ile oynanacak rövanş maçının tarihi belli değil. Ayrıca, Es Es engeli geçilirse, bu listeye bir de kupa finali eklenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39